Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Pcb hakkında

Herkese selam
deneysel çalışmalar için pcb basmam lazım çabuk hızlı bir şekilde nasıl bir yol izlemem lazım.

Teşekkürler :D
Read more : Pcb hakkında | Gösterim : 1587 | Cevaplar : 12 | Forum : Elektrik - Elektronik

İşlerden soğudum

Elektronik Sektör'ü geçmiş zamanda ölmeyecek meslekti.... Altın Bilezik gibi idi. Ama maalesef , bu Milenyum çağında teknoloji hırsı öyle abuk subuk ilerlediki , artık hiç birşeyin tadı kıymeti kalmadı.... Herşey hazırcı , üstelik bu işle uğraşan Amatör dostların para kazanma hayellerini suya döktü. Herkez kolay kolay artık herşeyi öğrenip bir çok şey yapabiliyor.... Maalesef iyi ustaların yaptığı aletlerde ilgi görmüyor. Demek ki bundan sonraki gelecek nesile asla bu mesleği tercih etmemesinden yana onları uyarıyorum. Elimde ...
Read more : İşlerden soğudum | Gösterim : 1580 | Cevaplar : 18 | Forum : Serbest Kürsü

Turntable ve sorular.

Merhaba arkadaşlar bir süredir analog olayına takmış durumdayım, sistemden mümkün olduğunca yarı iletkeni uzak tutmaya çalışıyorum plak olayına da bu sebepten merak saldım ancak gel gör ki plak olayında deneyimim yok.

uzatmayayım sorulara geçeyim ;

ResimResim

- dual 704 ve pro-ject carbon debut gibi iki cihaz arasında kaldım yorumlarınız ne olur? klasik cihazlarda motorların yorgun olması olası mıdır?
- iğne upgrade inde iğne neye göre seçilir ?
- kol upgrade inin kolun hafiflemesi dışında getirisi ...
Read more : Turntable ve sorular. | Gösterim : 3709 | Cevaplar : 49 | Forum : Kaynaklar

Elektro Bağlama Preamp. + Pedal çalışmam

http://www.dailymotion.com/video/x2ea5l ... eamp_music

Arkadaşlar , gördüğünüz video'daki çalışmalarım bana aittir. SÇok özenle uğraştım cep telefonu ile kayıt aldım , ama maalesef Bağlama çalan arkadaşlara iyi birşeyin tesadüf olmadığını , kaliteli olmasının önemini anlatamadım....

Buda ikinci Videom ;

http://www.dailymotion.com/video/x2eahh ... amp2_music
Read more : Elektro Bağlama Preamp. + Pedal çalışmam | Gösterim : 1231 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Elektro gitar amfi bağlantısı

Elektro gitardan ses alabilmek için doğrudan amfiye bağlamak olmuyor diye biliyorum. Bunun nedeni nedir? Nasıl bir devre ile amfiye bağlanmalıdır? Preamp nedir?
Read more : Elektro gitar amfi bağlantısı | Gösterim : 1114 | Cevaplar : 4 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Apex Hx-11

100 Watt amplifkatör yapmak isteyen buyursun ....
Read more : Apex Hx-11 | Gösterim : 1245 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

kapasitör

Merhaba Arkadaşlar,
24 volt ac doğrultulunca 34 volt civarında dc voltaj oluşuyor. Bu voltajı 2200 mf 35 volt ile filtre etsek kapasitörlerde ciddi sorunlar oluşur mu ısınma veya patlama gibi. uzun süre kullanmayacağım sadece deneme amaçlı kullanılacak.
Read more : kapasitör | Gösterim : 965 | Cevaplar : 7 | Forum : Güç Kaynakları

BESLEME PCB

Elimde bol miktarda bulunan küçük kapasiteli kondansatörler için çizdiğim besleme devresi.Teknik olarak problem olurmu böyle bir yerleşim?
Read more : BESLEME PCB | Gösterim : 1902 | Cevaplar : 19 | Forum : Güç Kaynakları

TDA2003 daha fazla güç elde edilemez mi?

Uzun zamandır araştırıyorum TDA serisinin 2003 modeliyle yapılmış devreler buldum. Basit masrafsız devreler. Ses kalitesi beni hayrete düşürdü. Bu kadar basit bir devreden böylesini beklemiyordum doğrusu. Ancak 10w civarında çıkış veriyor. Bu gücü nasıl arttırabiliriz?
Read more : TDA2003 daha fazla güç elde edilemez mi? | Gösterim : 1139 | Cevaplar : 8 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Basit Class-A

Yabancı bir sitede buldum.... Yapmak isteyen olabilir....
http://sound.au.com/tcaas/index-1.htm
Read more : Basit Class-A | Gösterim : 1187 | Cevaplar : 6 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye