Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:15

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Dual 1219

Herkese Merhabalar, öncelikle belirtmek isterim ki siteye yeni üye oldum ve yanlış yerde konu açtıysam kusuruma bakmayın.. Pikap, hifi v.b. konularda ne yazık ki pek bilgim olmadığından siz ustalardan bazı görüş ve öneriler almak istiyorum.
Yakın zamanda Dual 1219 marka bir pikap edindim. Deck sistem olduğundan amfi ve hoparlöre ihtiyacım var. Alacağım amfiyi hem pikaba hem de TV ye bağlamak istiyorum. Fiyat/Performans oranı uygun önerilerinizi rica ederim.
Hoparlör konusuna gelirsek, kule veya raf tipi değil ...
Read more : Dual 1219 | Gösterim : 1534 | Cevaplar : 1 | Forum : Kaynaklar

dip ses

Arkadaşlar Merhaba,
Ebaydan aldığım pass f5 kartları topladım çok güzel sesi var ancak boştayken hoparlörlerden hafif bir gürültü gelmekte.Ama ses kaynağından ayırdığım zaman tam sessizlik var sanki anfi kapalıymışcasına bir sessizlik. Çok şey denedim ama sesi kesemedim.Resimlerini koydum.Fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.
siteye birden fazla resim ekleyemediğim için bir resim ekleyebildim.
Read more : dip ses | Gösterim : 2251 | Cevaplar : 17 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

CLASS A KULAKLIK AMPLİFİKATÖRÜ

Daha önceden yapmış olduğum kulaklık amplifikatörünü yeniden düzenlemeye karar verdim .Kritik parçalar farnell üzerinden getirtildi.(opa 134,ırf 510,metal film dirençler nichicon 4700 mf kondansatörler).Trafoları ve alps potansiyometreyi bluemaviden aldım.trafolar 2 çarpı 12 volt 30 watt.
Yaptığım en önemli revizyon besleme katında oldu. Burada her kanal için iki ayrı iki çarpı 12 v. trafo ve birbirinden bağımsız regülasyon devreleri kullandım (7812-7912 çifti ile)
Potansiyometreyi bluemaviden aldım alps. Japon malı 15 tl. fakat giriş pinleri birbirlerine yakın olduğundan ...
Read more : CLASS A KULAKLIK AMPLİFİKATÖRÜ | Gösterim : 1058 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Ölçüm Tekniklerine Giriş

Internette araştırdım bu konuyu ama çok kafam karıştı. Artık yaptığım devreleri, Hoparlörleri ölçmek, daha yakından tanımak, nasıl daha iyiye götürülebileceğini öğrenmek istiyorum.
Mesela yaptığımız preamp'ları, amfileri, Hoparlörleri nasıl ölçebiliriz? Neleri aramak, nelere dikkat etmek gerekir?
Gerekli ekipmanlar nelerdir? PC yazılımları tavsiyeleriniz nelerdir?
Forumumuz son zamanlarda pek rağbet görmüyor, bir kaç kişi belki dolaşıyor ama, yine de sizden başka soracak kimsem yok üstatlar. Ses sisteminin hangi katlarında eksik var, neleri düzeltebilirim, sistemimi nasıl daha kararlı ve ...
Read more : Ölçüm Tekniklerine Giriş | Gösterim : 1123 | Cevaplar : 0 | Forum : Elektrik - Elektronik

hiraga le monstre

Arkadaşlar,
Ebaydan aşağıda resmi olan kartları aldım. Kartı aldığım satıcı aşağıdaki şemayı ve parça listesini gönderdi. Şemada beselemenin 2*18 dc simetrik olduğu görünüyor. Bende hazırda 2*15 ac çıkışlı 120VA lşık bir toroid trafo var. Şemaya göre biraz fazla gibi geldi. 2*15 ac trafo ile doğrultup bu devreyi beslesem sorun yaşarmıyım. eğer sorun olursa ne gibi değişiklikler yapıp sağlıklı olarak çalıştırabilirim. Çıkışta 2N3055-MJ2955 transistörleri kullanacağım.
Read more : hiraga le monstre | Gösterim : 1177 | Cevaplar : 3 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Yeni yaptığım Referans Monitör hoparlör kabini

Çin malı hoparlörlerle yaptığım stüdyo referans monitörlerine yakın bir frekans karakteristiği... :evet: Ev ortamında ve elde bulunan parçalarla anca bu kadar... :evet: Bi baktım ki referans monitörü fiyatları uçuyor ; ben de kendim uçan bir monitör kabin yapmaya karar verdim :D Tabi bu bir prototip..
Read more : Yeni yaptığım Referans Monitör hoparlör kabini | Gösterim : 10350 | Cevaplar : 87 | Forum : Hoparlörler

ST sesi MONO sese çevirmek 2+1 için(devre eklendi) ST sesi MONO sese çevirmek 2+1 için(devre eklendi)

TDA 7377 ile 2+1 ile basit bi ses sitemi yapma projesi arefesindeyim, ses siteminin subwooferına gidecek sesi monoya çevirmem gerekiyor bunu nasıl basit olarak yapabilirim, ben 2 diyot ile birleştirip mono ses almayı düşündüm ama ses frekansını etkileyibilir diye biliyorum, dirençle birleştirsem stereo kısmı kısa devre olacak forumda araştırdım benzer bi konu bulamadım hatta internette de pek bi bilgi bulamadım, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar :) ...

12DC 800 WATLIK IR SPOT CALISTIRMAK ICIN.

Arkadaslar merhaba

12 vdc 800watlik IR SPOT kameralar icin olan bu spotu calistirmak icin 12vdc guc kaynagi alicam ama kac amper kac watt guc kaynagi almaliyim.
Read more : 12DC 800 WATLIK IR SPOT CALISTIRMAK ICIN. | Gösterim : 1077 | Cevaplar : 5 | Forum : Güç Kaynakları

Ses'ten ampüle flash?

Merhaba diyaudiotr takipçileri ve üstatlar.

Çok basit olarak, davula vurdukç flash patlatacak bir devre tasarlamak istiyorum. Daha önce vumetre çıkışlarını triyak'a bağlamaya dayalı başarısız deneyimlerim olmuştu. Şimdi yeniden başlıyorum.
Bu işi opamp'la yapabilir miyim? Opamp girişine bir piezo alıcı bağlasam, piezo sinyali alsa, opamp'ta bu sinyal 5 volt civarına yükseltilse, 5 volt çıkışı da triyak ile (mesela halojen) ampülü tetiklemek istesem, başarılı olur muyum?

Oldum desem, asıl sorun bu sinyalin "temizliği" olsa gerek. Durduk yere ...
Read more : Ses'ten ampüle flash? | Gösterim : 867 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

hoparlör koruma

Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim ama elinizde hoparlör koruma, geciktirme, ve elektrik kesildiğinde röleyi anında kapayan bir devre şeması var mı? ya da bunları nasıl tasarlayabileceğimiz hakkında bir makale mevcut mu?
Read more : hoparlör koruma | Gösterim : 4734 | Cevaplar : 43 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye