Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:14

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

pga2311

arkadaşlar merhaba. elimde daha önce yaptığım pga2311 gayet güzel çalışıyor. fakat dikkatimi birşey çekti. sesi +10 un üzerine çektiğimde her kademe artışında plop plop sesi yapıyor. müzik varken bunu yapmıyor ama müzik yokken bu sesi duyabiliyorum. elinde bu devreden olup bu sorunu yaşayan ya da bunu deneyen var mı?
çok gerkli değil çünkü sesi zaten 0 ın üstüne getiremiyorum aşırı yüksek zaten ama yine de kafama takıldı.
Read more : pga2311 | Gösterim : 1596 | Cevaplar : 16 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

100-150-200 watt Darlington Amplifkatör İsteği

Arkadaşlar , aktif monitörde kullanacağım Darlington çıkışlı , bir amplifkatör çalışması arıyorum..... Zira bunun sebebi , Profosyonel olan Aktif monitörlerde Sap15-sap16 serisi transistörler kullanıldığından dolayı hem karışık hemde meşakatli devre olmasından dolayı basit bir Darlington çıkışlı Amplifkatör devresi arıyorum... Sizin kullandığınız vede sahnede uzun sürece çalışacak kaliteli basit çalışma varmıdır ?

transformer- basit bir soru :)

merhaba arkadaşlar elimde seneler önce değer terem bey e pushpull el84,6v6 vb için sardırdığım bir çift çıkış trafosu var, pinoutlarla ilgili emin olamadım ama sizlerden yorum alabilir miyim hangisi nedir şeklinde ?

birde single ended şema için uyum sağlar mı bunlar ?

trafo üstünde 2 şer adet "a" ve "sg" uç, bir adet "c" iki adette "ht" yazan uç var diğerleri out zaten

şimdiden teşekkürler keyifli dinletiler.

Resim
Resim
Resim
Read more : transformer- basit bir soru :) | Gösterim : 989 | Cevaplar : 1 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

Aktif Crossover Hesabı

Resimdeki devrede , Frekans değerlerini nasıl değiştirebiliriz? Biraz araştırmama göre , kondansatör vede direnç değerine göre 3 çeşit hessap yapılıyormuş.... Butterworth , bessel , chebyshev ...... Yalnız db. octave hesabını hangi ölçüye yada mantığa göre yapılmış yada hangi sınıfa göre tasarlanmış birde nasıl hesap yapmamız gerekir ?
Read more : Aktif Crossover Hesabı | Gösterim : 3751 | Cevaplar : 48 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

24 kanal grafik ekolayzır

;) yabancı bir kitaptan alıntıdır..
Read more : 24 kanal grafik ekolayzır | Gösterim : 1036 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Trafo 27v çıkışı ve ark problemi

Arkadaşlar merhaba. amfimin giriş bölümündeki röleler sürekli yapışıyor ya da oluşan ark tan dolayı bozuluyor. amfi beslemesinde kullandığım 10000 uf x 6 tane kondansatörün ilk anlık şarjından dolayı röle dayanmıyor. bu röle kontaklarındaki ark sorununu nasıl çözebiliriz. acaba mosfet tabanlı bir kontrol mü yapsam. irfz 44 serisi 50 amper e kadar dayanıyor sanırım. ya da başka bir yerden duyduğum röle bacaklarına 100 nf ve 100 ohm direnç şeklinde bir çözüm mü uygulasam.
Read more : Trafo 27v çıkışı ve ark problemi | Gösterim : 917 | Cevaplar : 5 | Forum : Güç Kaynakları

3 yollu Aktif Amplifaktör Tasarımım

Önceden yapmıştım , 3 yollu Amplifkatör tasarımı hep bir soğutucu üzerinde monte edildi...

1- 3 adet ayrı ayrı güç kaynağı olarak simetrk besleme kuplaj kondansatörleri vede köprü diyotları , vede preamplifkatör besleme...
2 - Lp bass için 4 transistörlü Bjt çıkışlı 150 watt güç amplikatörü ....
3- Tweeter için lm3886 güç amplifkatörü
4- Middle için Lm3886 güç amplifikatörü ....
5- 3 way Actif Crossover filtre devresi , her amplikatör için ayrı ayrı giriş vede çıkışa ...
Read more : 3 yollu Aktif Amplifaktör Tasarımım | Gösterim : 905 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

National'dan Sample LM4780,LM1875

Merhabalar, evde temizlik yaparken bulduğum entegreler hiç kullanılmamıştır.

lm4780 - 40 tl/1 adet
lm1875 - 15 tl/3 adet mevcuttur.

Toplu alımda kargo bana aittir. İstanbul Ataşehir, Ümraniye elden teslim edebilirim.
Read more : National'dan Sample LM4780,LM1875 | Gösterim : 1057 | Cevaplar : 2 | Forum : Satılık

Samson 2 Aura D415

Arkadaşlar selamlar....... Bu Amplifkatör tamire geldiğinde Lp çıkış katı bozuktu.... Bunu tamir ettim , ancak Xlr girişinden sinyal verince Clip yapıypr korumaya geçiyor.... Demem oki Servis manueline bakınca , Clip yapan devreyi ayırdım entegrelerden crossover katını amplifkatörler normal çalışıyor..... Fakat , girişteki 4580 entegreyide değiştirdim yine bu arızayı yapıyor.... Mutlaka çok uğraşmak yerine kısa yoldan bu arızayı bilen varsa sevinirim ......
Read more : Samson 2 Aura D415 | Gösterim : 918 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Bobin Sarımı değişimi 4ohm 10 ohm Bobin Sarımı değişimi 4ohm 10 ohm

Aranıza yeni katıldım ve sitenin konularındaki kaliteden çok etkilendim,
Herkese Selamlar,

Şimdi kısaca sorunumdan bahsedeyim. Arabamda 10 hoparlörlük bir sistem var .8+2 şeklinde. 2 tane 16.5cm lik bass bende bulunmuyor onun yerine aşağıda özellikleri olan Dls reference 6.2 woofer koydum. Hoparlörde patlama anfi dede aşırı ısınma oldu sonradan araştırdım ki oradaki 2 kanal 10 ohm a göre ayarlanmış. Hoparlörler 4 ohm olduğu için çok yüksek güç gelmiş bende geçici olarak tek kanalı iptal edip tek ...
Read more : Bobin Sarımı değişimi 4ohm 10 ohm | Gösterim : 3848 | Cevaplar : 7 | Forum : Hoparlörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye