Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:15

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

amfileri paralel bağlama amfileri paralel bağlama

2 adet aynı amfi devresini paralel bağlayabilir miyiz bunların ses girişleri aynı filtreleri aynı olacak şekilde, paralel bağlarsak güç artar mı ?
Read more : amfileri paralel bağlama | Gösterim : 987 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Stk082 35 watt Stereo Amplifikatör ve Preamplifikatör

Arkadaşlar Stk082 35 watt Güç Amplifikatör'ünü yapmıştım fakat toplamak için kutu vede Transformatör eksikliğinden öylece duruyor . Çok güzel bir Amplifikatör'dür. Frekans aralığı vede ses netliği ile üstün bir çıkış katıdır. Stereo olarak yaptım. Birde istenilirse Preamplifikatör kiti'de verebilirim. İsteyen olursa özelden sorabilir.
Read more : Stk082 35 watt Stereo Amplifikatör ve Preamplifikatör | Gösterim : 976 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Harman kardon çıkış transistörleri değişimi hakkında

Arkadaşlar merhabalar,
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum,hifi cihazlar ve ses devreleri ile uğraşanları gördükçe siteyi daha da çok takip ediyorum
Kullanmakta olduğum harman kardon avr 430 model bir receiver cihaz var,cihaz'da toshiba 2sc5358 ve 2sa1986 çıkış transistörleri kullanılmış.
bunların yerine toshiba (2sc5200 ve 2sa1943) veya sanken (2sc3858 ve 2sa1494) transistörlerini takabilirmiyiz ? :roll:

Hoparlör konisi hareket etmeme sorunu

Arkadaşlar, ikinci el aldığım pioneer woofer'da sorun çıktı. Hoparlörün konisini elimle itiyorum, öylece kalıyor. Tık tık vurduğumda, sağlam hoparlörden tok ses çıkarken bundan karton sesi çıkıyor. Satan kişi en son böyle bir sorun yaşamadığını, kargoda arızalanmış olabileceğini söylüyor.

Sisteme bağladığımda da hiç bas sesler yok. Çünkü dediğim gibi konisi ileri geri hareket etmiyor.
Sorun ne olabilir? Yanma, mıknatıs dengesinin bozulması, başka bir şey? Evde yapılır mı ustaya mı götürmek gerekir?

Cevabınızı bekliyorum. Saygılar, teşekkürler.
Read more : Hoparlör konisi hareket etmeme sorunu | Gösterim : 2132 | Cevaplar : 4 | Forum : Hoparlörler

Orijinal LM3886

Elimde 5 tane LM3886 T (orjinal) kılıf, 2 tane de TF (orjinal değil) kılıf mevcut. T kılıf olanlar tamamen Texas Instruments'in üretimi olup piyasada orijinalini bulmak zordur. Adet fiyatı 20TL'dir. İndirim yoktur. Adetli alana indirim yapabilirim. Kargo alıcıya aittir. Yakında sahibinden.com GET ilanı linki atılacaktır.

Resim
Read more : Orijinal LM3886 | Gösterim : 1003 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

KAYNAK OLUŞTURMAK İÇİN MALİYETİNE DEVRELER.

100_2752.JPG
100_2751.JPG
100_2750.JPG
100_2573.JPG
100_2554.JPG
100_2744.JPG
bunlara ilaveten ras 100 çifti var onun içinde 100tl kapibaranın darlingtonlu 150 watt devresinin çifti ise 75 tl bu devreler zamanla yapılıp uzun zaman denenmiş kalitesi ıspatlı ürünlerdir maliyetleri ortadadır ilgilenenler olursa konuşulur.
Read more : KAYNAK OLUŞTURMAK İÇİN MALİYETİNE DEVRELER. | Gösterim : 1135 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

SMPS - ir21531 yardıma ihtiyacım var.

Merhaba;

Arkadaşım yere düşürdüğünü söylediği bir amplisini tamir için getirdi. Sigortası atmış. İncelediğimde smps mosfetlerin bozulmuş olduğunu gördüm. Onun dışında tüm parçalar sağlam, tek tek kontrolünü gerçekleştirdim.

Mosfetleri değiştirerek enerji verdiğimde 220V giriş sigortası tekrar attı. Smps üzerinde bir sürücü entegresi var ve üzerindeki kodlar okunmaması için üretici firma tarafından kazınmış. Aşağıya acele ile çıkardığım şemayı asıyorum.

IR21531 sürücü kullanmayı düşündüm. Smps konusunda uzman arkadaşlar varsa, uygun olup olmadığını söyleyebilirler mi acaba? Veya yerine kullanabileceğim ...
Read more : SMPS - ir21531 yardıma ihtiyacım var. | Gösterim : 1568 | Cevaplar : 6 | Forum : Güç Kaynakları

Audio için güç trafoları

Ortadaki Alman malı 300 watt 2 2x30 v ac 100 tl

Manyetik korumalı rus yapımı toroidal 220 watt 2x24 v ac 90 tl

soldaki 200 watt çıkış; 2x13 ,2x15, 2x32 v bir tanede 24 v en güçlüsü 2x32v 60 tl

Arkadaşlar hepside audio için üretilmiş özel trafolardır ,aksini belirmediğim sürece sürekli satışdadırlar...

Özel mesaj ile ulaşabilirsiniz her zaman takipdeyim.
Read more : Audio için güç trafoları | Gösterim : 1259 | Cevaplar : 2 | Forum : Satılık

Gitar preamp önerileriniz

Merhaba arkadaşlar ben projeme hızla devam ediyorum. Yardımlarınız sayesinde müzik sistemleri hakkında hiç bilgim olmamasına rağmen kendimi yavaş yavaş geliştiriyorum. Konumuza gelelim. Her sıkıntı çözüldü gibi. Şu an pcden yada telefondan sesi alıp tonlamasını yapıp yükselterek hoparlörden dinleyebiliyorum. Preamp vasıtasıyla gitardan ses almak istedim. Preampları incelediğim kadarıyla bir kaç devre yaptım. Ancak devreler mikrofonla ses veriyor gitardan ses alamıyorum. Mikrofon preampı ile gitar preampı farklı şeyler sanırım. Gitar preampları hakkında yol göstermenizi istiyorum. İşin içinden ...
Read more : Gitar preamp önerileriniz | Gösterim : 1639 | Cevaplar : 4 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

crossover hesabı kitabı

arkadaşlar hepinize merhaba elimde aşağıdaki kolonlardan birer çift mevcut hepsi4Ω (1çift olsen tweeter)(1çift phillips*üst-orta freq)(1çift tesla * orta-alt freq "alta pek inmiyor ortaya yakın"), kolonlar fullrange değil, her birinin ayrı ayrı detaylarda güzel tonlamaları var ben şimdi bunları tek bir open baffle kabinde toplamayı düşünüyorum crossover hesabı için desteğinizi istirham ediyorum (genellikle piyano çalacak bir aralık düşünüyorum alt frekansa ihtiyacım yok)

elimdeki ünitelere ait spec ler nette bile mevcut değil şimdi bu sebeple ben elimdeki ...
Read more : crossover hesabı kitabı | Gösterim : 2270 | Cevaplar : 7 | Forum : Hoparlörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye