Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Kondansatör Tercihi

Arkadaşlar merhaba.

http://320volt.com/lm3886t-bridge-proje ... lifikator/
adresindeki amfinin güç katı ve amfi katını yapıyorum. özellikle güç katında arkadaş 15000 uf gibi yüksek değer kondansatörler kullanmış. şimdi bu devrede ben bu 15000 uf yerine 10000 uf elna audio kondansatör kullansam boşuna mı masraf yapmış olurum. aliexpress ten güç katı ve amfi katındaki bütün kondansatörler elna yüksek kaliteli olacak şekilde baya bir tuttu. (110 dolar) acaba buna değer mi yoksa ...
Read more : Kondansatör Tercihi | Gösterim : 2190 | Cevaplar : 12 | Forum : Elektrik - Elektronik

Temperature Controlled DC Fan

Değerli Form Arkadaşlarım; Aşağıda görülen devreyi Masaüstü PC için yapmaya çalıştım. Devre ayarlanan sıcaklığa göre açılıp kapanıyor.(Şemada olmayan 2 kondansatör ilave yapıldı. Girişte 25v 47uf , Fan çıkışına 50v 2,2uf).Ben sıcaklık artınca fan hızıda artsın düşünce yavaşlasın istenen sıcaklık değerine gelince tamamen dursun istiyorum. İnternette aradığım devreyi bulamadım. Bu devre üzerinde modifiye yapılabilirmi ?Örneğin Nootbook da fan hızı işlemci sıcaklığına göre artıp azalıyor. benim yapmak istediğim bu şekilde Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar.

Resim
[Resim
Resim
Resim
Read more : Temperature Controlled DC Fan | Gösterim : 953 | Cevaplar : 4 | Forum : Elektrik - Elektronik

Alüminyum doğrama

Arkadaşlar elimdeki soğutucuları ölçülendirmek istiyorum acaba daha önce bu tür bir işlem yapan varmı aranızda? Bir demirciye sordum alüminyum kesmiyorlarmıs, yumuşak olduğu için bıçağa yapışıyormuş.
Read more : Alüminyum doğrama | Gösterim : 1019 | Cevaplar : 1 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

2 Adet Amplifikatör Toroid Transformatör 400 watt

2x58volt 2,3 amper
2x28volt 2,7 amper....

2 adet 400 watt transformatör'lerim satılıktır.... 300tl ikisinin fiyatıdır.... Başka Proje için transformatör sardıracağım para lazım oldu...
Read more : 2 Adet Amplifikatör Toroid Transformatör 400 watt | Gösterim : 1154 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

BESLEME PCB ÇİZİMİ YARDIM

250 watt 2x18 volt trafom için, Proteus ile 4'er tane 4700uF kondansatör ve 8 Amper köprü diyotlar ile bir besleme devresi yapmaya çalıştım. Yolları "0.1 inch" olarak ayarladım ama, sizce ince mi, yeter mi? Lm3886 amfi ve lm4562 preamp için beraber kullanmak istiyorum. Yolları kalınlaştırmadan ziyade, plakayı asfalt gibi doldurmanın yolu nasıldır? mesela ikinci pcb, sayın Özgür Kolay'ın çizimi gibi nasıl yapabilirim?
Saygılar.
Read more : BESLEME PCB ÇİZİMİ YARDIM | Gösterim : 1207 | Cevaplar : 6 | Forum : Güç Kaynakları

Mouser'dan sipariş

Mouser üzerinden ürün sipariş etmek isteyenler için bilgi edindim. 2009 yılında $35 kargo bedeliyle ürün almıştım, dün baktığımda o kargo ücreti $75'e çıkmış ki o da minimum tutar. Biraz araştırmam sonucu aşağıdakileri buldum, ihtiyacı olan için paylaşıyorum.

Mouser Türkiye temsilciliği ROM Elektronik imiş. http://www.mouser.com/news/emea-rom-ann ... r-rom.html adresinde Mouser tarafından yayınlanan bildiri ile açıklanmış. Dosya tarihine bakılınca olayın görece yeni, Kasım 2014 tarihinde olduğu görülüyor.

Firma yetkilisi ile ...
Read more : Mouser'dan sipariş | Gösterim : 2481 | Cevaplar : 6 | Forum : Serbest Kürsü

LAMBALI RADYO ÇEKMİYOR

Bir arkadaş;radyo var çocuktan göndersem anten takarmısın dedi,bende gönder bişeyler yaparız dedim.Bir geldiki koca bir lambalı radyo.Radyo sanırım çalışıyor ama kanalları çekmiyor sadece hışırtı var.Arkadaki anten giriş yeri oksitlenmiş ince zımpara ile hafif temizledim bir kablo sokuşturduğum zaman çat çut ediyor ama herhangi kanal bir sesi yok,frekans haşırtısıda yok sadece bir gürültü var.Benim olsa gözümü karartır bişeyler yapardım ama yabancının malı olunca cesaret edemiyorum,mekanizmaya filan zarar veririzde mal kıymetlenir birden.Hiç lambalı radyo dinlemedim keşke bir ...
Read more : LAMBALI RADYO ÇEKMİYOR | Gösterim : 1755 | Cevaplar : 2 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

Preamp Besleme ( Düşük Gürültü )

Yüzeysel bir araştırma sonucu bu devreyi biraz hoş buldum. Devre 78xx vede Lm317 gerilim regülatörlerine göre biraz daha gürültüsüz çalışacağından eminim.
Read more : Preamp Besleme ( Düşük Gürültü ) | Gösterim : 1350 | Cevaplar : 2 | Forum : Güç Kaynakları

Transistör + Çıkış Trafosu

Arkadaşlar aklımdan geçiyordu , sizinlede paylaşmak istediğim bir Proje....
Şimdi ne kadar kaliteli bir Ampifakatör yaparsak yapalım bana göre İzalasyon söz konusudur. Bazı Amplifkatör'lerin çıkışındaki Bobin gerçekten çok önemlidir . Bunun amacı , Hoparlör Bass vururken , geriye Ters Emk gelir vede yüksek voltajdır. Bu transistörlere geri gelir vede bozulmasını hatta parazit yapmayı kaçınılmaz yapar. Bu bobin bunu bir nebze önler ama tamamen izole olmadığı için bu sorunu tamamen yok edemez. Şimdi iyi bir Çıkış ...
Read more : Transistör + Çıkış Trafosu | Gösterim : 1126 | Cevaplar : 6 | Forum : Projeleriniz

1957 HİGH FİDELİTY VİNTAGE

Mutlaka görmeyenler vardır.
Read more : 1957 HİGH FİDELİTY VİNTAGE | Gösterim : 951 | Cevaplar : 3 | Forum : Serbest Kürsü

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye