Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Tüp Xlr Preamp Devrem

Arkadaşlar , çok uzun zaman önce , Tüp Preamp'larla ilgili çalışmalarım oldu.... Çokta iyi sonuçlar aldım.

Sesin çözünürlülüğü adetada yüksek seviyede olmasına rağmen , Tüp yükselteçler yeni nesil cihazlara kolay kolay eşleştirilemezler.
Bunun için size böyle bir çalışma yaptım vede sunuyorum.....
Bu devrenin amacı , Tüp empedansını hiç bozmadan (Trafo üzerindeki kayıplar hariç) direk Silikon tabanlı , yani giriş hassasiyeti 22k. olan bir devreye dönüşünce , duyamadığınız bütün alt yapıları duymanızı sağlayacaktır.
Bu devrenin tek ...
Read more : Tüp Xlr Preamp Devrem | Gösterim : 1094 | Cevaplar : 5 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Tiyatro için 3 ekiplik ses sistemi ve dahası yardım...

Merhabalar,
Ankara'da Tiyatro ve Kukla gösterileri yapmaktayız. İhtiyacımız olan bazı devreler var ve yardımcı olabilecek arkadaşlarımızı bekliyoruz. Gösterilerimizde kullanmak üzere gerek okul tiyatro salonlarında gerek AVM'lerde gerekse açık hava gösterilerinde işimizi görecek amfi ve hoparlör tasarımları ve uygulamaları(3 ekipte aynı anda 3 farklı yerde gösteri yaptığı için 3 er sistem) için yardımınıza ihiyacımız var. Vereceğiniz fikirlere göre elimizdeki mevcut 2 ekiplik sistemi geliştirebiliriz(ses seviyesi olarak yetersiz durumdalar) ve 3. ekip için yeni bir sistem oluşturabiliriz ...
Read more : Tiyatro için 3 ekiplik ses sistemi ve dahası yardım... | Gösterim : 1504 | Cevaplar : 6 | Forum : Projeleriniz

30-40w gitar amfisi yardım

Merhaba arkadaşlar. Bir süredir amfi araştırıyorum. Tesadüfen bu forumu buldum. Çok yararlı bilgiler var. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarak sorularıma başlamak istiyorum.
Opamp kullanarak bazı yükseltici devreler yaptım. Ancak ısınma sorunu çok fazla oluyor. Bu nedenle transistör yada mosfet kullanarak amfi yapmak istiyorum. Sesin kaliteli olması gerekiyor. Küçük konserler için kullanılacaktır. İlk sorum şu: Amfiler hakkında detaylı bilgi almam için kaynak, kitap, video, ders var mıdır? Anahtarlamalar nasıl yapılır filtrelemeler nasıl ayarlanmalıdır? Kondansatör bobin değerleri ...
Read more : 30-40w gitar amfisi yardım | Gösterim : 1633 | Cevaplar : 14 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

lambalı proje trafoları-satıldı kapatılabilir.

arkadaşlar birkaç sene önce bir tube amp projem için malzeme toplamıştım ancak zaman bulamadığım için bir iki senedir malzemeler kenarda köşede duruyor baktım olmayacak bende hazır bir tube amp temin ettim. çıkış trafolarını değer amcaya sardırmıştım yine besleme ve şok trafolarını değer amcanın hesaplamalarına göre karaköyde sardırmıştım

güç trafolarının tanesi 10 kg civarı 3 adet mevcut siyah boyalı
şok trafoları 3 adet mevcut boyasız
çıkış trafoları ise iki adet tanesi 5, 6 kg civarı epeyce ...
Read more : lambalı proje trafoları-satıldı kapatılabilir. | Gösterim : 1245 | Cevaplar : 5 | Forum : Satılık

Equalizer Devresi

Eski bir kitaptan alıp , çizimini sizlere kendim sunuyorum.... Gayet iyi olacağından eminim....
Read more : Equalizer Devresi | Gösterim : 2106 | Cevaplar : 5 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

bi Yardımcı olurmusunuz

s.a ben aranıza yeni katıldım bi ses sistemi yapmak istiyorum Özellikler
4 Kanal 2 Ohm Sterio Çıkışı: 800 Watt
4 Kanal 4 Ohm Sterio Çıkışı: 2 x 185 Watt
Geniş/Derinlik/Yükseklik: 406 MM/197 MM/49 MM
detay.4 Kanallı yüksek güçlü Anfi A/B sınıfı Mosfetli devreler Maksimum Güç: 1400W Devamlı güç: (RMS-Root mean Square) Stereo Çıkışı: 120w x4 (4OHM), 180w x4 (2 OHM) Köprülenmiş Güç: 300w x2 (4 OHM) THD Bozulması: 0.08% Frekans Cevabı: 20Hz~20KHz Giriş Hassasiyeti: 0.2V~6V ...
Read more : bi Yardımcı olurmusunuz | Gösterim : 988 | Cevaplar : 2 | Forum : Otomobil Ses Sistemleri

Motorola/ON Semi MC7805CT nerden?

Selamlar,

Motorola veya ON Semiconductor üretimi MC7805CT (7805) linear regülatör satan bildiğiniz bir yer varsa paylaşır mısınız? Elimdeki dac kiti için bunlardan kullanmak istiyorum.
Read more : Motorola/ON Semi MC7805CT nerden? | Gösterim : 1343 | Cevaplar : 8 | Forum : Güç Kaynakları

PushPull Lambalı 50Hz Hum "çözüldü" PushPull Lambalı 50Hz Hum "çözüldü"

Üstadlar merhaba elime bazı dirençleri yanmış antique sound lab aq 1001 model amfi geçti trafoları sağlam kanalın bir tanesi kör topal çalıyor gibi ancak diğer kanalda bazı dirençler kömür sadece hum var, ayrıca cihaza daha önceden bir onarım girişimi olmuş ancak kısmen başarı sağlayablimişler, direnç değerleri ve şema için firmaya bir mail attım adamlar bana birebir olmasada çok benzer bir şema gönderdiler benim sizlere sorum şu olacak bu soruna yol açabilecek etkenler nelerdir? cihazı revize ...
Read more : PushPull Lambalı 50Hz Hum "çözüldü" | Gösterim : 3490 | Cevaplar : 30 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

Pendik'ten selamlar

Merhaba Arkadaşlar. Adım Erhan. 30 aşındayım ve elektronik mühendisiyim. Geç de olsa an itibarıyle aranıza katılmış durumdayım :) Herkese keyifli forumlar...
Read more : Pendik'ten selamlar | Gösterim : 969 | Cevaplar : 1 | Forum : Kendinizi Tanıtın

Bga ile uğraşanlar

Merhabalar,
Daha önce başına gelmiş yada bilgisi olan varsa harika olur.
Bga söküm sonrası temizlik yaparken pad'larin yanındaki boyada kalktı malesef bu kısma tekrar boya atmam yada kapamam lazımki lehim topu değdigi anda dağılmasın.vaziyeti kurtarmak için ne yapılabilir.?
Read more : Bga ile uğraşanlar | Gösterim : 1298 | Cevaplar : 3 | Forum : Diğer Bilgiler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye