Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Dual CV1600 Çıkış Katı

Resim

Selamlar
Arkadaşlar can sıkıntısından bu devrenin pcb kalıbını çizmeye karar verdim. Lakin kafama takılan soruları da sormadan edemeyeceğim. Bu işin teorisinden anlayan arkadaşlar için de bir bilgi jimnastiği olur.

1. Daha önceki birçok transistörlü amplifikatör tasarımlarında bias transistörünü çıkış transistörlerinin üzerinde bulunduğu soğutucuya monte ederek bias akımındaki stabiliteyi sağlıyorduk. Bu devede alıştığım görüntü yok o nedenle T1305 transistörünü soğutucuya temas ettirerek bu stabiliteyi sağlayabilirmiyiz? R1307 =100ohm trimpotu ile bias akımını ayarlayabilirmiyiz?
2. C1305 kondansatörü ...
Read more : Dual CV1600 Çıkış Katı | Gösterim : 1391 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Ton Kontrol Devresi Sorun Nedir?

Merhaba arkadaşlar. Bu sıralar kendimi amfiye verdim. Preamp-Ton Kontrol-Amfi-Güç Kaynağı her kısmını yapmak istiyorum. Amfi ile güç kaynağını hallettim gibi. Ton kontrol devresi olarak aşağıda paylaştığım devreyi denedim. Ancak bir sorun var. Doğrudan telefona bağlıyorum ve devre çıkışını kulaklığa bağlıyorum. Çok kısık ses geliyor. Şöyle söyleyeyim, aradan devreyi kaldırdığımda daha kuvvetli ses geliyor. Bu normal mi? Kulaklığı çıkarıp amfi ve ardından oto hoparlörü bağladığımda iyi ses alabiliyorum. Ama dediğim gibi o aradaki ton kontrol kısmı ...
Read more : Ton Kontrol Devresi Sorun Nedir? | Gösterim : 1383 | Cevaplar : 6 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Anfi patlatmak

Gitar anfisi nasıl zarar görür?

Kendim bir overdrive yaptım. 9v ile çalışan devremi anfiye girdiğimde anfi girişindeki uçlar 5,7v gösteriyor. Akım ölçemiyorum, ampermetrem bozuk. Anfiye zarar vermemek için nasıl ölçüm yapmalıyım? limit değerlerim ne olmalı?
Read more : Anfi patlatmak | Gösterim : 829 | Cevaplar : 4 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

VCA devresi

Merhaba
Bu sıralar bol vaktim olduğundan gitar efekt işlerine giriştim. Elektronik hobi, karmaşık devreleri yapamıyorum.
Yaptığım distortion devreme compressor eklemek istiyorum. Compressor devreleri çok karışık. Basit bir vca devresi arıyorum. bilen birileri varsa, annaneye anlatır gibi bana anlatırsa :D

Sustain istiyorum, yani ses sinlayi gelicek, uzayacak ve normalden daha geç sönümlenicek. yani ses alçaldıkça gain otomatik artıcak. bunu en basit nasıl yapabilirim?
Read more : VCA devresi | Gösterim : 967 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Diy Kompressör projesi

Merhaba arkadaşlar,

Bu forumdaki ilk konum. Geçte olsa bu konularda Türk bir forumun olması beni çok mutlu etti. Şimdiye kadar çok fazla ingilizce makale okudum fakat Türkçemiz gibisi yok. Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse ses mühendisiyim. Kendi stüdyoma diy kompressorler eq'lar preamp'lar yapmak istiyorum. Daha önce elektronikle hiçbir alakam yoktu ama 1 aydır sürekli bu konuda araştırma yapıyorum, videolar izliyorum.

İlk projemi gözüme kestirdim :D Fakat elektronik ...
Read more : Diy Kompressör projesi | Gösterim : 804 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

SMPS için transformatör ve indüktör hesaplama programları

Dosya içinde 8 farklı program var. SMPS çıkış trafosu, Boost/Buck, Flyback, SE Forward topolojide kullanılacak indüktörler ve genel olarak çıkış indüktörleri için hesap yapabiliyor bu programlar. Boost, Flyback ve genel indüktör hesabı için olanların bir de "ring" versiyonu var, toroidal ferrit materyal için kullanılmak üzere.

Orjinal Rusça kaynak: http://cxem.net/software/excellentIT.php
Ingilizce versiyonlar: http://www.diysmps.com/forums/showthrea ... -inductors

Yapan kişi Vladimir Denisenko, Starichok51 ...
Read more : SMPS için transformatör ve indüktör hesaplama programları | Gösterim : 1517 | Cevaplar : 0 | Forum : Elektrik - Elektronik

Rod Eliott röportajı

http://sound.westhost.com/ adresini bilirsiniz, sitenin ve projelerin sahibi olan Rod Elliott ile EEVBlog'un "çılgın avusturalyalı"sı Dave Jones röportaj yapmış. Youtube kanalında gördüm, paylaşayım.

Merak ediyordum adamı. Odyofiller ve kablo merakları hakkında da güzel yorumları olmuş. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=mjfOTRBqpJw
Read more : Rod Eliott röportajı | Gösterim : 922 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

Açık Kabin

Selamlar,
Elimde bana göre oldukça değerli eski sinema sürücüsü 4 adet tesla full range hoparlör var. Bunlar bir müddettir bende duruyordu ama ebay arttırmalarında son satışlarını görünce değerlendirmeye karar verdim. Tweeterlar 200 euro, wooferlar ise 600 dolardan satıldılar. Ben de bu kadar değerli olduklarını bilmiyordum.
Ekteki fotoğraftaki gibi bir açık kabin yapmak/yaptırmak istiyorum bunlar için. Okuduklarıma göre bu sürücüler için en doğru kabin açıkmış. Bir kaç konuda görüşlerinize ihtiyacım var.
El becerim orta seviyelerde sayılabilir. ...
Read more : Açık Kabin | Gösterim : 1183 | Cevaplar : 1 | Forum : Hoparlörler

LM 4780 DEVRE.

Amplificador con LM4780 2.0.pdf
entegre elinde olup denemek isteyen olursa tarafımdan uygulanmış iyi netice alınmıştır Marıano NICOLAU projesidir kolay gelsin.
Read more : LM 4780 DEVRE. | Gösterim : 1046 | Cevaplar : 0 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

.........

.............
Read more : ......... | Gösterim : 876 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye