Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

S.aleyküm

Arkadaşlar merhaba. Ben de aranıza yeni katıldım. Bi selam vereyim dedim
Read more : S.aleyküm | Gösterim : 856 | Cevaplar : 1 | Forum : Kendinizi Tanıtın

Subwoofer Kabin Ölçülendirme Nasıl Yapılır? [Yardım]

Resim

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun.. PIONEER TS-W310D4 1400 WATT'li 2 adet subwooferum mevcut bunlar için kabin yapmak istiyorum.Araştırmarlıma göre belli bi standarta ve gerekli ölçüleri oluyormuş. Ölçü işine girdim ama işin icinden cıkmadım.. sizden istediğim bu subwooferlar için kabin ölçülendirme yapmanız..

MDF Kalınlığı.: 18mm
Read more : Subwoofer Kabin Ölçülendirme Nasıl Yapılır? [Yardım] | Gösterim : 2579 | Cevaplar : 3 | Forum : Hoparlörler

Merhaba DIY Auido ahalisi

Merhaba adım Oğuzhan
18 yaşındayım. Bu işlere yeni başladım. Sitedeki bir çok şeyleri öğrenmeye çalışıyorum. İlk Hedefim elektro gitar amfim olmasına rağmen kendi emeğimin geçtiği bir amfi yapmak. Teşekkür ederim ve iyi günler baylar :)
Read more : Merhaba DIY Auido ahalisi | Gösterim : 1004 | Cevaplar : 0 | Forum : Kendinizi Tanıtın

MİKRO PROJE MASAÜSTÜ TDA2004

Gündelik kullanım için küçük bir projem var.Elimdeki iki adet rengi solmuş,dökülmüş küçük hoparlör kutularını adam edip kullanmak istedim.Ön panellerini sprey boya ile beyaza boyadım ama beyaz konusunda kararsızım,renk değişebilir hatta kırmızı gibi dikkat çekici bir renk bile olabilir.Yine iki adet oval hoparlör lazım.
Kutuların ahşap kısmını siyah folyo ile kaplayacağım.
Devrenin kendisini ise şeffaf plexi kutuya koyacağım.Güç kaynağı dışarıda olacak.Ayrıca devrenin üzerinde 10 lu Bargraph ledi tam ortadan iki yana doğru stereo olarak sürecek KA2281 ...
Read more : MİKRO PROJE MASAÜSTÜ TDA2004 | Gösterim : 1798 | Cevaplar : 13 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Pasif Crossover Hesabı

Arkadaşlar , Her Hoparlör vede Tweeter'ın bir Frekans aralığı olduğunu biliyoruz. Buna nazaran , Bu 2 Ünite , Kasa'ya girince ayrı bir Rezonans'a sahip oluyor. Aynı zamanda , Direk Amplifkatör ile sürülünce Atif yada Pasif Crossover'den kaçmak çok zor oluyor....
Buna nazaran , Pasif Crossover hesabını tam detayı ile öğrenmek istiyorum.... İyi bir Filtreolmasına rağmen , Hoparlör'deki Ters Emk'yıda engellemiş oluyoruz. Örneğin , Hoparlör tam Pik vurunca uçlarında yüksek voltaj oluşuyor. Ve bu gerilim Amplifikatör'e ...
Read more : Pasif Crossover Hesabı | Gösterim : 5891 | Cevaplar : 23 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Akü Şarj Devresi ( 6-12 Volt ) Ver.2

Linkteki devrenin 2. versiyonudur. Denenmiştir ve pekte güzel çalışmaktadır.
elektrik-elektronik/aku-sarj-devresi-volt-t1813.html

13.jpg

Velleman K8012.pdf

V2 Montaj.pdf

V2 Lehim.pdf

Panel.pdf
Read more : Akü Şarj Devresi ( 6-12 Volt ) Ver.2 | Gösterim : 3572 | Cevaplar : 29 | Forum : Elektrik - Elektronik

LM4702

Arkadaşlar bu entegreden elinde olan var mı? Türkiye'de satılan bir yer biliyor musunuz? Arkası plastik kılıflı olmayan modeli daha çok tercihimdir. Teşekkürler.
Read more : LM4702 | Gösterim : 1194 | Cevaplar : 3 | Forum : Alınık

Komutatör ve sabit dirençler ile Volume Control

Selamlar,
Komutatör (rotary switch) in uçlarına dirençler bağlayarak volum kontrolü yapma fikrine ne dersiniz?
Dirençleri match(eşleştirme) edersek tolerans değerlerini çok aşağılara çekebileceğimizi düşünüyorum.
2x6, 2x12 gibi komutatörler işimizi görür diye inanıyorum. Ufak ve basit bir PCB ile de - herşey hayalimdeki kadar kolaysa- bu işi bitiririz.
Eğer fikrim mümkünse sizden direnç değerlerini, mesela %10, %20, %30 volüm için gerekli direnç değerini veya hesaplanabileceğimiz bir logaritma formülü istiyorum.

Saygılar.
Read more : Komutatör ve sabit dirençler ile Volume Control | Gösterim : 1775 | Cevaplar : 5 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Mikrofondan çıkan sesin hoparlörden eksik ve kısık çıkması

Arkadaşlar merhaba. Foruma siz değerli arkadaşlarımdan yardım alabilmek için üye oldum. Ben bir tane mikrofon aldım Vivanco DM10 diye dinamik bir mikrofondur. Sorunum mikrofonu on-board ses kartına sahip bilgisayarıma bağladığım zaman 2+1 subwooferlı ses sisteminin sadece 1 hoparlöründen ses geliyor ve aynı şekilde herhangi bir kulaklık bağladığım zaman ise yine sadece bir tanesinden ses geliyor. Mikrofonun bütün ses ayarlarını açmama rağmen ekstra +30dB (mikrofon bassı) ile birlikte kısık bir ses alıyorum. Lütfen bilgili bir arkadşaımız ...
Read more : Mikrofondan çıkan sesin hoparlörden eksik ve kısık çıkması | Gösterim : 1478 | Cevaplar : 1 | Forum : Hoparlörler

amfi besleme

Merhaba arkadaşlar... tda 7375, ba3812 stereo ekolayzer, ka2281 vumetre, 2 tane ledi tekbir 100 watt trafo ile besleyebilir miyim? Bütün bu sistemi bu trafo ile ssağlıklı olarak çalışır mı? Ekolayzer led ve vumetre için 7812 ile regule yapmam lazım..
Yoksa amfiyi bu trafo ile besleyip kalan elemanlar için ayrı küçük bir 12v trafo alırsam daha mı sağlıklı olur?
Read more : amfi besleme | Gösterim : 1641 | Cevaplar : 1 | Forum : Güç Kaynakları

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye