Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

MOSFET SEÇİMİ

Arkadaşlar merhaba,mosfetler hakkında kafama takılan bir kaç soru var bilen üstadlar bildikleri kadarını paylaşırsa eminim benim gibi birçok amatörün işine yarayacaktır.Şimdi bir amfi devresini tasarlarken mosfeti neye göre seçiyor yapan kişi.Mesela neden Y mosfeti değilde X mosfeti tercih ediyor,ne fark var mosfetler arasında.
Misal x mosfeti ile bir a clas amfi yapmış birisi,benim elimdede x mosfeti yok ama bir sürü Y mosfeti var.X yerine Y mosfeti kullanırken Datashet dosyasında nelere
bakmalıyım neleri karşılaştırıp da bunun ...
Read more : MOSFET SEÇİMİ | Gösterim : 1902 | Cevaplar : 1 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

A class Amplifikatör

Eski bir kitabımdan sizlere bu devreyi paylaşıyorum. Umarım denersiniz.
Read more : A class Amplifikatör | Gösterim : 6620 | Cevaplar : 78 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

5000 adet ses entegresi özellik kitabı

:bilmem: :bilmem: :bilmem:
Read more : 5000 adet ses entegresi özellik kitabı | Gösterim : 1501 | Cevaplar : 2 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Müzik Seti Amfisi Aux Aktif Etme

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Foruma yeni katıldım. Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir konu var internette yaptığım aramalara rağmen bir türlü bulamadım, siteyede baktım burdada bulamadım ancak sitedeki arkadaşların bilgi ve deneyimleri gördüğüm kadarıyla bir hayli iyi derecede. Sormak istediğim soru şu, elimde bir adet sansui marka müzik seti vardı ancak ben bunun içini açıp amfisini ayırmak istedim. kaset çalar ve elektronik aksamını ayırdım aynı keza cd çalar zaten ayrdıydı. kalan şey ise sadece radyo ve ...
Read more : Müzik Seti Amfisi Aux Aktif Etme | Gösterim : 4301 | Cevaplar : 9 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

2 Way Passive Crossover

Çok pahalı vede kaliteli bir Hoparlör'ün içindeki Pasif Crossover devresini sizinle paylaşıyorum ....
Bu Alet'in markasını vermeyeceğim reklam olmaması için. Ancak Alet Bütün Aktif Hoparlör'lerden çok iyi netice vermekte....
30 Çap hoparlör vede 1' Tweeter ile işi bitirmiş.... Sonuç harika. Vede bu hoparlör 4000$ civarında....
Sizlere bu devreyi paylaşıyorum yanlız ricam eğer yapacak olanlar var ise , piyasadaki malzeme ile Lütfen yapmasın.... Çünkü rast gele malzeme ile Piyasa çok ucuza mââl edilen bu devrelerle kaynıyor ...
Read more : 2 Way Passive Crossover | Gösterim : 3518 | Cevaplar : 14 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

anfi çıkış transistör ısı sorunu

arkadaşlar merhabalar ekteki devreyi yaptım devre çalışıyor fakat artı kanaldaki 2çıkış transistörü aşırı ısınıyor bu arada çizim 2sc5200 ama ben 2n 3773 kullandım eksi kanaldaki transistörler buz gibi ama artı kanaldaki 2n3773 ler cayır cayır yanıyor seste sıkıntı yok artı kanaldan geçen akım 1.20 a civarında devredeki trimpotla girişi kısa devre ederek sükunet akımı ayarlamaya çalışıyorum fakat bişey fark etmiyor sıkıntı nerededir acaba saygılar
Read more : anfi çıkış transistör ısı sorunu | Gösterim : 2317 | Cevaplar : 4 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Transformatör isteği

Kocaeli'deyim. Transformatör sarabilecek en yakın yer , yada sarabilecek var mı içinizde? 15 Whatt 200volt -50ma. - 13volt 300-400 ma.
Read more : Transformatör isteği | Gösterim : 976 | Cevaplar : 2 | Forum : Satılık

LM 3875-LM4780-Panasonic Cap

Proje değişikliği nedeniyle elimde kalan fazla malzemeleri satıyorum.

2 adet LM 3875- adet 25TL
1 adet lm4780 -adet 35 TL
2 adet 2200uf 35V Panasonic FC seri cap.- adet 5TL
15 adet 1000uf 35V Panasonic FC seri cap.- adet 3TL
Read more : LM 3875-LM4780-Panasonic Cap | Gösterim : 947 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Technics SU-VX820

Selamlar herkese kolay gelsin..

Arkadaşlar benim bir sorunum var sizlere sormak istedim SU-VX820 modelinde bir amfi aldı babam ve istediğim bir amfiydi çünkü ben çocukken satılmıştı ve üzülmüştüm şimdide tekrar sahip oldum fakat amfi de şöyle bir sorun var amfinin arkasında ki Input girişleri çalışmıyor şöyle ki Tape2,tape1,CD,Tuner,Phono,Aux bu çıkışlar çalışmıyor amfinin üzerinde ki tüm ayarları denedim fakat şöyle bir şey var POWER AMP DIRECT bir giriş var buraya CD Teyp ve benzer şeyler bağlandığında ...
Read more : Technics SU-VX820 | Gösterim : 3854 | Cevaplar : 10 | Forum : Amplifikatörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye