Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Multi Kanal Çıkışlı Power Amfi

Uzun zaman ara verdiğim hobime bir yıl kadar önce kendi aletlerimi alarak tekrar dönüş yaptım.
Aklımda şöyle bir proje var; iki çıkışı hem stereo hem de sinema tarafında front olarak kullanılacak, 6 yada 8 çıkışlı bir power amfi. İki çıkış biraz daha yumuşak karakterliyken diğer çıkışlar sinema için olacağı için sert karakterli mi olsun? Yada daha doğrusu böyle bir proje olabilir mi? :D
Siteyi uzun zamandır ...
Read more : Multi Kanal Çıkışlı Power Amfi | Gösterim : 2058 | Cevaplar : 8 | Forum : Projeleriniz

1G Ohm Direnç

Arkadaşlar , tahminime göre 1G ohm direnç Türkiye'de yoktur. Elinde olan varmıdır acaba ? Whatt'ı önemli değil !
Read more : 1G Ohm Direnç | Gösterim : 1584 | Cevaplar : 5 | Forum : Diğer Bilgiler

Sony teyp hakkında...

Arkadaşlar forumda baya bi araştırdım ama kandimden şüphe etmeye başladım gerçekten anlamıyorum. Benim teypin de Türkçe kullanım klavuzu yok. Sizlere danışmam en akıllıcası. Lütfen kızmayın forumda araştır kırk kere yazıldı diye çoğunu okudum. Ama kafam karıştı. Bi el atsanız süper olur. Deneyerek yapıyım diyorum hiç bi fark yok ya da bana öyle geliyor. En mantıklısı işin teorisine göre yapmak.

benim teypte:

LPF FREQ düğmesi var seçenekler: 50, 60, 80, 100, 120 HZ şeklinde.
LPF SLOPE ...
Read more : Sony teyp hakkında... | Gösterim : 1517 | Cevaplar : 3 | Forum : Güç Kaynakları

vu metre devresi

İyi geceler. Vumetre devresi arıyorum lm3915 ve ka2281 yaptım çalışmadı. Sonra basite döneyim dedim bi tane bd241 aldım şerit lede bağladım yine olmadı.. Transistor bağlandıginda seste bozulma oluyor.. Kısaca denenmiş güzel çalışan bi vu metre devresi önerebilir misiniz
Read more : vu metre devresi | Gösterim : 2921 | Cevaplar : 9 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

höparlörleri çalıştırıcak bir devreye ihtiyacım var.

S.A. arkadaşlar elimde 5 adet minik hoparlör var bunları masa üstü pcde kullanmak istiyorum.Daha önce hiç anfi devresi yapmadıgım için yardım alayım dedim bir basit preanfi de yapa bilirsin dedi ama benden hiç bir devre şeması yok ve devre şeması ve malzeme listesi lazım yardımcı arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

amfi hoparlör uyumu

Amfi 2x2000.. kullandigim hoparlorler 4 adet crs p15 300 watt 600 program 700 peak 8 ohm 117db.. amfinin ger bir kanalinda iki adet hoparlor paralel bagli.. lakin ses yetersiz geldigi icin iki adet hoparlor daha baglamak istiyorum.. yani her bir kanalda uc, toplamda alti hoparlor olacak.. bu sistemle verim alabilir miyim, amfi kaldirir mi, uyum sorunu olusur mu?? Yardimlarinizi bekliyorum..
Read more : amfi hoparlör uyumu | Gösterim : 1907 | Cevaplar : 4 | Forum : Hoparlörler

Çıkış Transformatoru

Herkese selam
Lambalı amplifier için choke ve çıkış trafosu sardırabileceğim birileri varmı ?

Şimdiden teşekkürler...
Read more : Çıkış Transformatoru | Gösterim : 1004 | Cevaplar : 2 | Forum : Güç Kaynakları

2sk170-2sj74

Daha önce F5 amfi için almış olduğum fetlerden geriye kalanları satıyorum, bire bir eşlenik olmasalarda F5 amfide daha önce çalıştırılıp denenmiştirler.Olabildiğince birbirlerine yakın olan fetler eşlenip gönderilecektir.

2 adet 2sk170 + 2 adet 2sj74 20tl dir.

Resim
Read more : 2sk170-2sj74 | Gösterim : 920 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

Hoparlör seçimi

İyi akşamlar arkadaşlar.. Elime iki tane hoparlör geçti. Özellikleri: 130w max, 89db, 8oz mıkntıs ve 13cm büyüklük. Ben bu hoparlörü tda7375 entegresine bağladığımda yüksek seste kesilme oluyor sanki trafo yetersiz gibi... ama elimdeki trafo 100watt.. ayrıca bi tane de 80 wattlık tda7294 için hazırlanmış subwoofer vardı onu tda7375e bağlayıp denediğim zaman hiç bi sıkıntı yok... yani bu o küçük hoparlörlerin kalitesiz olduğunu mu gösteriyor???
Read more : Hoparlör seçimi | Gösterim : 1293 | Cevaplar : 3 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Dizustu bilgisayar ve dip gurultusu

Arkadaslar dizustunde film seyrederken sarj adaptorunu takinca cok fazla dip gurultusu yapiyor,sarj aletini cikarinca hicbirsey yok.Normalde pilin regule yapmasi gerekmiyormu,acaba adaptoru acip cikisa birkac kondansator atsam fark edermi.?
Read more : Dizustu bilgisayar ve dip gurultusu | Gösterim : 1117 | Cevaplar : 1 | Forum : Güç Kaynakları

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye