Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Satılık trafo 16v 360w

Japon malı bir radyo vericisinin besle trafosuydu.
Giriş gerilimi 0-100v,117v,220v ( Türkiye için 0-220v kullanılacak)
Çıkış gerilimi 16v 12A dir yaklaşık olarak 360w, tahminimce 22v dc gerilim elde edilip tek beslemeli entegreli amfilerde kullanılabilir.
Boyutları 10-10-11 cm
Fiyat 25tl
Read more : Satılık trafo 16v 360w | Gösterim : 1219 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Technics SU-7700K

Tamir masamıza konuk olan eskilerden bir cihaz.
Çıkışın birinden ses gelmiyor ayrıca loudnes devreye girince parazit başlıyor.
Tamire başlayınca gelişmelerden haberdar ederim. Resimlemeden geçmedik tabiki.

Technics SU-7700K-1.zip

Technics SU-7700K-2.zip

Technics SU-7700K-3.zip

Technics SU-7700K-4.zip
Read more : Technics SU-7700K | Gösterim : 1670 | Cevaplar : 6 | Forum : Amplifikatörler

SONY STR-DE475

Nihayet 5.1 ses sistemimi istediğim seviyeye geldi.
Kendi yaptığımı beğenmeyip Logitech Z506 almıştım. Bi süre idare etmedi de değil ama malum bu paraya bu kadar.
Bi tanıdığımın alıpta pek kullanamadan garajın tozlu bir kenarını boylayan 5.1 audio receiver ı bana nasip oldu. :)
İkinci el falan demeyin, eğer sağlam ise bi şekilde bu cihazlardan edinin. PC için satılan çoğu 5.1 ses sistemini eşek sudan gelene kadar döver ...
Read more : SONY STR-DE475 | Gösterim : 1670 | Cevaplar : 2 | Forum : Amplifikatörler

Kulaklık amfisi

Kulaklık amfisi olarak piyasada satılan bir marka... Şemanın çalışması şöyle: Girişte faz çevirmeyen bir op-amp entegresinin + girişine sinyal verilir(kazanç=7.8). Bir op amp entegresinden normalde 32 ohmluk kulaklık(sinyal bozulmadan) sürülemeyeceğine göre, ilk op amp entegresinin çıkışına paralel iki adet tanpon op amp entegresi 10 ohmluk direnç ile paralel konulur ve çıkış empedansı düşürülür ,akım arttırılır..
Read more : Kulaklık amfisi | Gösterim : 1219 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

10k:150 ohm ve 9,6K:600ohm Trafo arıyorum

Arkadaşlar , bunlar Lamba'lı Preamp Trafolarında kullanmam gerek. Sanırım böyle bir malzeme kimsede yoktur , ama saracak olan kişiler kim var? Vede çok pahalıya patlamasın .
Read more : 10k:150 ohm ve 9,6K:600ohm Trafo arıyorum | Gösterim : 1185 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

kayıp

blumavi alışveriş sitesinin sahibi arman koçak abi yi kaybetmişiz :cry: yakınlarının ve sevenlerinin başı sağolsun
Read more : kayıp | Gösterim : 1236 | Cevaplar : 5 | Forum : Serbest Kürsü

Müzik kaydında kullanılan terimler.

Müzik kayıtlarında kullanılan bazı terimlerin anlamlarını sormak için bu konuyu açtım arkadaşlar. Adobe Audition CS6 da da farkettim bu terimler ne anlama geliyor ?
Resim
Resim
Read more : Müzik kaydında kullanılan terimler. | Gösterim : 2214 | Cevaplar : 7 | Forum : Test ve Müzik Kayıtları

220 v ac filtre devreleri

Arkadaşlar smps besleme devrelerinin girişindeki filtre(resimde görülen) devresini hepimiz görmüşüzdür.
İrice bir bobin ve iki adet kondansatörden oluşan bu devreleri normal trafoların girişinde şebeke filtresi olarak kullanabilirmiyiz.
Bu filtre devrelerinin olumlu bir etkisi olurmu? Resimde görülen smps devresi 15 wat gücünde bir devre,bu filtre devresini daha güçlü, misal 100 wat'lık bir trafonun
girişinde filtre olarak kullanabilirmiyiz.Filtre devresi ile çekilecek akımın ilişkisi varmı?
Birde bu filtre devrelerinde genelde 0,1 uf lık 275 v ac kondansatör'ler oluyor ...
Read more : 220 v ac filtre devreleri | Gösterim : 2881 | Cevaplar : 3 | Forum : Güç Kaynakları

2sk170 - 2sj74

Arkadaşlar F5 turbo yapımı için 2sk170 ve 2sj74 arıyorum malesef iç piyasada yok.
Yardımcı olabilecek varmı ???

Teşekkürler...
Read more : 2sk170 - 2sj74 | Gösterim : 1052 | Cevaplar : 2 | Forum : Alınık

2kW Dual Rail Full Bridge SMPS

Arkadaşlar bi arkadaşım için yapmış olduğum devreyi buraya koymuş bulunmaktayım. Amacım birbirimize bişiler öğretip geliştirmek. Devredeki hemen hemen herşeyin hesabı vardır. Aldığım hesaplar en iyi SMPS ve trafo dizayn kitaplarındandır. Böyle büyük bir devrede PFC olmazsa olmazlardan fakat arkadaşım sadece SMPS istediği için onu atladık. Sorularınız varsa bildiğim kadarı ile cevaplayabilirim. Devre kesinlikle (ç)alıntı değildir :D Devre henüz denenmemiştir. Bu arada arkadaşımın şemayı forumlara koyduğumdan haberi ...
Read more : 2kW Dual Rail Full Bridge SMPS | Gösterim : 1185 | Cevaplar : 0 | Forum : Güç Kaynakları

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye