Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Bazı Özel Sorular Sağlık İçin

Dost'lar Asker'de Jmer'lerin bakaımını yaparken farkında olmadan korunmadık sanırım. Ve bu gibi bakımdan sonra 2 yıl sonra kulak çınlaması başladı ve biraz bitkisel Tedavilerle indirebildim ama hala Çınlama var. Bunun devamında Wiralless modemlerin olduğu yerde Anında gözlerim bulanıyor kararıyor vede kulaklarım çınlıyor . Aynı zamanda Evim'de odamda , günden güne temizlik yapılmazsa malzemeler sanırım Toz topluyor iddaasına vardım. Abartı derecede her yer tozlanıyor. Bulunduğum ortamdan mı kaynaklanıyor yani çevresel olarak onu anlayamadım. Ve bu gibi ...
Read more : Bazı Özel Sorular Sağlık İçin | Gösterim : 1149 | Cevaplar : 0 | Forum : Diğer Bilgiler

hearing aid

selam arkadaşlar.
sorunum şöyle. kulakları belli yaşdan sonra az işiten dedelerimiz babalarımız yada ninelerimiz için piyasada satılan bir kaç duyma cihazının fiyatını sordum ve gereksiz miktarda yüksek olduğunu gördüm. köylerde yaşayan yaşlılar yada durumu yerinde olmayanlar veya sigorta sorunu olanların alabileceği bişey değil.

kesinlikle ve kesinlikle kar amacı gütmeden ihtiyacı olan 2-3 kişi için kendi çapımda elektret mikrofon ve preamp kullanarak boyutu küçük duyma cihazı yapmak istedim.

12v kumanda pili kullanarak internette bulabildiğim onlarca devreyi ...
Read more : hearing aid | Gösterim : 7400 | Cevaplar : 65 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

ras pre ampli

merhaba elinde hazırda çift taraflı ras pre ampli kartı olan varsa lütfen irtibata geçelim :)
bir de sormak istediğim bir konu var üzerinde ki link vitz i üzerinde enerji varken bir komitatör ile değiştirebilir miyiz :)
Read more : ras pre ampli | Gösterim : 1081 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

Sinüs Sinyal Jenaratör Kuvetlendirme

Elimde özel bir entegreden 0-22khz parazitsiz bir osilatör var. Ve besleme gerilimi 12volt simetrik değil. Yalnız Dar Band Preamp bile bu değere göre çok yüksek frekans. O yüzden böyle birşey aramıyorum. Normal Ses frekans aralığı bir osilatör ama bir nevre Power Amplifikatör'de bu Osilatör'ü Kuvvetlendirmem için Preamplifikatör lazım. 741'l ibr devre var ama güvenmiyorum. Daha kurmadan sizinde böyle uğraştığınız bir devre var ise onu yapabilirim.
Read more : Sinüs Sinyal Jenaratör Kuvetlendirme | Gösterim : 2387 | Cevaplar : 19 | Forum : Projeleriniz

Transistörlü Amplifierlerde Bias işlemi

Merhaba arkadaşlar.
Elime tüm çıkışları arızalı ve bayağı ellenmiş "Marantz 4100" modeli quadro amplifier geçti.
Çıkış transistörü olarak 2SC1051 (TO3 kılıf)kullanılmış.
Boş zamanlarımda, yavaş yavaş orijinaline sadık kalmak kaydıyla **RECAP da yaparak,direnç toleranslarının dışına çıkıp çıkmadıklarını da kontrol etmek kaydıyla,elde kalan sağlam 4 adet 2SC1051'lerle 2 kanalını düzgünce hallettim. (** RECAP : Kapasitörleri yenileri ile değişme)
Sıra diğer 2 kanala gelince festival başladı;
Tüm pcb'yi yeniden elden geçirerek tek tek işledim.
Elimde başka 2SC1051 olmadığından ...
Read more : Transistörlü Amplifierlerde Bias işlemi | Gösterim : 2709 | Cevaplar : 17 | Forum : Amplifikatörler

High End Kasalar

Herkese merhaba.

Uzun bir aradan sonra ( 3-4 sene ) tek hobime yavaş yavaş geri dönmeyi düşünüyorum :) Şu anda monitor audio BR2 , Sony CDP 750 ve dağınık vaziyette pek cok diy yapımı amplifikatorum var ( LM3886,3875,4702 ) .Audiograde dediğimiz malzeme stokumda epey var.Yaz aylarında Wyred 4 Sound DAC-2 DSDse, exaSound e20 Mk III DAC , Arcam ir Dac sınıflarında bir DAC almayı düşünüyorum .Diy olarak ...
Read more : High End Kasalar | Gösterim : 1309 | Cevaplar : 4 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Neden.

Diy audiocular duyamadıkları ses bozukluklarını bile neden çok daha aza indirmek isterler.
insan kulağı ile % 2 civarı bozulma oranı çok zor farkedilmektedir durum böyleyken neden binlerde hatta onbinlerde anılan distorsiyon faktörü elde edinmek istenir.
Veya neden an kulağı -40 dbm den aşağı gürültü seviyesini algılamaz ilen referans tip bir preamplifikatörün gürültü seviyesi en kötü koşullarda -90 dbm olmalıdır.
Teorik hesaplar bu şekildeyken neden çok daha iyisinin istediğini anlayamadım.
Ben bulunduğum yer bakımından kendime referans ...
Read more : Neden. | Gösterim : 1083 | Cevaplar : 4 | Forum : Serbest Kürsü

2xLM1875 +TDA2050

Uygun büyüklükte ahşap kutu,trafo,soğutucu ve diğer malzemeleri ayarladım.Besleme girişinede eski bir IBM crt monitörden söktüğüm filtreyi takacağım.Çıkış olarak 2x LM1875 birde bas için tda2050 kullanacağım.Beslemede 2x15 volt 90 wat trafo kullanacağım.15 volt A.C.biraz düşük kalacak ama idare eder şimdilik.
Trafo kutu içerisinde sıkıntı çıkaracakmı bilmiyorum yapınca göreceğiz artık.
Read more : 2xLM1875 +TDA2050 | Gösterim : 2202 | Cevaplar : 17 | Forum : Projeleriniz

Surround Proje No1.

MErhaba Arkadaşlar.
Uzun bir araştırma sürecincen sonra Surround projemin tasarımları tamamlandı. İnternette beğendiğim bir modeli kendi sürücülerime uyarlayıp Autocad ta çizimlerini tamamladıktan sonra bugun itibariyle suntalarının bazılarını kestirdim. Bu arada Bauhause ta kesim yapıyorlar fakat sadece düz kesim var kare yada dikdörtgen. Bu sebepten parçaların ölçülerini düz olarak çıkarttıktan sonra hazır kestirip eve getirdim. İki gün önce de bim kampanyasından almış olduğum tezgah testere ile açılarının kesimlerine başladım.
Bu bir haftalık süreç bu parçaların toparlanıp ...
Read more : Surround Proje No1. | Gösterim : 1423 | Cevaplar : 8 | Forum : Projeleriniz

2 Adet Toroid Transformatör

2x28 Ac 2,7 Amper , 2x58 2,3 Amper Transformatör'ler satılıktır.... 240tl.
Read more : 2 Adet Toroid Transformatör | Gösterim : 1297 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye