Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Elektor Titan 2000 Power Amp.

Merhabalar...

Ünlü Elektor Titan 2000 Power Amp. yapmaya karar verdim ama yapmadan önce sizlere de danışayım istedim.

Bass için Titan 2000(tek kanal 1000W RMS), Mid. içinde 2 veya 4 kanal LM3886 kullanmayı düşüyorum.

Devreyi çok profesyonel bir şekilde yapıp kullanmak istiyorum, özel kutu vs. çizimlerini tamamladım.

Maliyet olarak toplamda max. 500TL gibi bir rakam çıkardım kaba taslak.

Nerede kullanacaksın derseniz evde kullanmayı düşünüyorum :)

Öncelikle Elektor Titan ...
Read more : Elektor Titan 2000 Power Amp. | Gösterim : 3678 | Cevaplar : 32 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

SCORE sw2200a

:D :kop:
Read more : SCORE sw2200a | Gösterim : 1055 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Hoparlör seçimi Sony vs Pioneer

Euro'nun uçmasının ardından Dali Zensor 3 yerine bookself tipi kolonlarımı kendim yapmaya karar verdim. :) (Bu arada zensor 3 satmayı düşünen olursa alabilirimde.) biraz araştırma sonucu 2 üründe karar kıldım daha önce kullanmış yada dinlemiş olan varsa yorumlarını yazarsa sevinirim.Bu iki ürünü dinlemiş ve farklı bir önerisi olan varsa oda olur. :) Yapıcagım kolonları Lm3886 Gainclon'umda kullanacağımı belirtiyim.

...
Read more : Hoparlör seçimi Sony vs Pioneer | Gösterim : 3496 | Cevaplar : 7 | Forum : Hoparlörler

orjinal 2SJ162 2SK1058 nerden temin ederiz

arkadaşlar piyasada sahte 2SJ162 2SK1058 mosfetler dolanıyor.

bu mosfetleri mosfet match yöntemi ile ölçtüğümüzde source bacağı ile diğer bacaklar arasındaki gerilim 0,55v'tun üstüne çıkmıyor.
diğer ölçmüş olduğum çeşitli mosfetlerde bu voltajın 2 volttan 8 volta kadar çıktığını gördüm. yani bizimkiler kesinlikle sahte ve anfiye takınca ses vermeye veriyor seste sorun yok ama anfinin biasını ve offset değerlerini felaket şekilde bozuyor.

şimdi sorum: bu mosfetlerin orjinali varmı varsa nereden temin ederiz ? 5+5 adet lazım

ille ...
Read more : orjinal 2SJ162 2SK1058 nerden temin ederiz | Gösterim : 1306 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

spdif amfi devresi lazım spdif amfi devresi lazım

Merhaba , öncelik ile konuyu inşallah doğru yere açmışımdır. Benim sormak istediğim şu , spdif amfi yapabilirmiyiz. Ya da böyle bir şey var mı ? Hatta bu pek açıklayıcı olmadı. :D Şimdi bir amfi devresi yapmak istiyorum. Sadece spdif girişi ve hoparlör çıkışı olacak. Yani bir nevi spdif 5.1 amfi devresi... Çok karmaşık bir anlatım oldu ama sizin anlayacağınızdan eminim.

Not : 23:00 - 07:00 yedeğinde ...
Read more : spdif amfi devresi lazım | Gösterim : 1228 | Cevaplar : 0 | Forum : Sayısal Ses Devreleri

Stüdyo Ekipmanları

Selamlar;

Ürünlerin herhangi bir arızası yada kozmetik problemi yoktur. Ürünler evden çıkmamıştır.
İstanbul mecidiyeköy elden teslim yada alıcı ödemeli tüm Türkiyeye kargolanabilir.

Takas teklif etmeyiniz.

M-audio AV30 Stüdyo Referans Monitor 250TL
Resim
Resim

M-audio fireware solo + fireware kartı ve kablosu (Kartın ve kablonun değeri 80TLdir.) 280TL
Resim
Resim
Resim

Behringer XENYX 1202 12 kanal analog mikser 200TL
Resim

Boss DS-1 analog gitar pedalı 90TL
Resim
Resim

Cowon S9 Mp3 + Flac Player 32Gb versiyonu. ...
Read more : Stüdyo Ekipmanları | Gösterim : 960 | Cevaplar : 2 | Forum : Satılık

LM317T Sorunu

Dost'lar , resmen 9 tane Entegre yaktım ve gerçekten komik değil mi? Basit Regüle yapmak için bukadar can sıkıcı birşey olur mu ? Yada Lise yıllarına gerimi döndüm bilemiyorum .... Başka yerde anlatsam dalga geçerler . Yada Başınıza böyle birşey geldi mi ? Son zamanlarda...... Patates diyorum artık ben. Çünkü 12 - 30 volt dv veriyorum girişe İn-Out kısa devre oluyor ve yanıyor nedir böyle birşey ilk defa başıma geliyor.
Read more : LM317T Sorunu | Gösterim : 3210 | Cevaplar : 18 | Forum : Diğer Bilgiler

Tda8924 amfi yapımı ?

Merhaba arkadaşlar elimde sansui a910 model bi amfi var. Ben bunun çıkışlarının bana yetmeyeceğini düşünerek Tda8924 serisinden 2 adet kullanarak 240w+240 şeklinde bir amfi yapmak istiyorum. Entegre kontrol ettiğimde 120w+120w verdiği için mono olarak iki tane yapacağım. Acaba elinizde böyle bir çizim varmı yada yapılabilir mi ?
Read more : Tda8924 amfi yapımı ? | Gösterim : 1666 | Cevaplar : 9 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Trafo sarımı azaltıp 2x42 acaba yapılırmı ?

Merhaba arkadaşlar. Elimde bir trafo var tahminen 300w'lık 0-12-18-24-32-36-42-48v şeklinde çıkışları mevcut. Bunun ben 48v'luk olan kısmının sarımı ne kadar azaltırsam 42v denk gelir ve 42-0-42 şeklinde kullanabilirim. Yani bu mümkünmü ?
Read more : Trafo sarımı azaltıp 2x42 acaba yapılırmı ? | Gösterim : 1976 | Cevaplar : 10 | Forum : Güç Kaynakları

Kapsul Mikrofon

Arkadaşlar , bu resimdeki Mikrofon'da 3 tane bağlantı var. Sanırım içinde Fet var ama , Giriş sinyali vede şaseyi direk bağladığımda ki belirtili olarak blendajlı kablonun içinde canlı vede şase düşünün vede dışarda birde ayrı bir bağlantı var. Bunuda dirençle Artı uca verdim çalışmıyor , şaseye verince dirençle çok az bir ses sinyali alıyorum. Yalnız tamamen bağlantıları çözmem gerekir eski bir kaliteli mikrofona benziyor ....Uzunluk olarak 1,5cm ....Resimide burada
Read more : Kapsul Mikrofon | Gösterim : 1029 | Cevaplar : 0 | Forum : Diğer Bilgiler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye