Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

ses watt hesabı

uzun zamandır tda7377 ile yaptığım 2+1i kullanıyorudum.20 cm 250 watt lık subwofer a yetersiz geldiğini fark ettim. 40 wattl ık tda1560q ile anfi yapmaya karar verdim

fakat kafama takıldı. tda7377 köprü modda 4 ohmda maksimum güç 30 watt veriyor.benim kullandığım subwofer 8 ohm yani bu anfinin verebileceği maksimum güç 15 watt

merak ettim bende pratikte bu anfinin kaç watt verebileceğini hesaplamak istedim
50 hz de subwofer ın üzerinden geçen akımı ölçtüm 1 amper çıktı.sonra anfi ...
Read more : ses watt hesabı | Gösterim : 1777 | Cevaplar : 0 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Morel Crossover

Morel Crossover'ı görünce çok begendim bir kaç resim çekiyim dedim harika bir işçiligi var.Fotolar ceptelefonu kamerası yüzünden çok kaliteli çıkmadı.
Read more : Morel Crossover | Gösterim : 1057 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

Balanced Xlr Giriş Line Out

Bu devre oldukça işime yaracak olması beni çok mutlu etti. Ve kulanım amacı , Aktif Hoparlör tasarımında kullanmam gerekti. Xlr (Mixer) Çıkışlarında Desibel'i arttırmak için Balans'lı girişe ihtiyaç duyulur. Bu sebeple 2 adet dengeli girişe sahiptir. Ve çıkış olarak mono girişli sistemlerinize bağlayabilirsiniz. Kendim için çizdiğim Pcb'yi sizlere hediye diyorum. Sprint Lay 6'da açabilirsiniz.
http://www.dosya.tc/server19/ghvqBa/Akt ... _.rar.html
Read more : Balanced Xlr Giriş Line Out | Gösterim : 1266 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Pl1050 50w Amplifikatör

Çok güzel ve sade Amplifikatör yapmak isteyenler buyursun.
Read more : Pl1050 50w Amplifikatör | Gösterim : 1997 | Cevaplar : 19 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Orjinal TOSHiBA

Hamit abimizi projeleri için 2SJ201 v2 2SK1530 temin etmek isterken
rastladıgım bu fetler orjinalmidir bilemiyorum ..
yorum ve elinde resim olan paylaşırsa sevinirim..
Selamlar
Read more : Orjinal TOSHiBA | Gösterim : 970 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Hoparlör Crossover Yardım

Merhabalar

Geçen ay eski model B&W martix hoparlölerimin yırtık olan tweeter membran'larını değiştirmiştim. Yeni membran ların Crossover frekans uyumu çok iyi ancak üst woofer a göre sanki biraz db olarak geride kalıyor, çok az ama yinede rahatsız ediyor. Yeni membran'larım şunlar.

http://www.ebay.com/itm/271201655497?ss ... 1439.l2649

Sorum hoparlörümün Crossover u nun fotoğrafını çektim dikey olan paralel dirençleri sol da 3 tane küçük olanlar bunlardan birini kessem tweeter ların sesi ...
Read more : Hoparlör Crossover Yardım | Gösterim : 2539 | Cevaplar : 9 | Forum : Hoparlörler

Amplifikatörlerde (GROUNDING) şaseleme teknikleri.

Birçok arkadaşımız bir amplifikatörü montajlarken çoğu ilkeleri ihmal etmektedirler.
En önemli ilke olan GROUNDING (şaseleme) işlemi için teknik anlatımlarda bulunmak istiyorum.

Her amplifikatörün yük katsayısı temel olarak hoparlör üzerinde toplanmaktadır. Yani bir amplifikatörde tüm işlemler, işlenen ses sinyallerinin hoparlöre verilmesi temeline dayanmaktadır. Fakat hoparlör bağlantıları yapılırken hoparlörün şase uçları çoğunlukla ince, uzun ve bobin halini alabilen kablolama ile yapılmaktadır.
Bir amplifikatör çıkışındaki akım ve gerilim değerleri yük ile bağdaştırarak incelendiğinde görülecektir ki hoparlörün şase ye ...
Read more : Amplifikatörlerde (GROUNDING) şaseleme teknikleri. | Gösterim : 4644 | Cevaplar : 5 | Forum : Amplifikatörler

bias ayarı ve mosfet matching nedir ?

bias ayarı ve mosfet matching nedir ? Kısa ve anlaşılır şekilde açıklar mısınız ?
Read more : bias ayarı ve mosfet matching nedir ? | Gösterim : 1619 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye