Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Kaliteli Dual Op-amp Arıyorum.

Selam'lar herkeze. Opa serileri Op-amplar'ından daha kaliteli Opamp'lar arıyorum. Kullandığım Mc1458 (Yüksek Performans) yerine daha kaliteli bir Opamp önerebilirmisiniz? Bulunabilirliğide önemli tabi.
Read more : Kaliteli Dual Op-amp Arıyorum. | Gösterim : 3573 | Cevaplar : 20 | Forum : Diğer Bilgiler

irfp9240 ve irfp240 yerine ne kullanabilirim ?

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Keşke daha önceden burayı keşfetseymişim, benimle bu saatten sonra çok karşılaşacaksınız... Her neyse konumuza dönelim.

irfp9240 ve irfp240 yerine ampli.nin performansını kötü düzeyde etkilemeyecek şekilde ne kullanabilirim. Sürekli alışveriş yaptığım direnc.net'te irfp9240 bulamadım. Lütfen yardım edin.
Read more : irfp9240 ve irfp240 yerine ne kullanabilirim ? | Gösterim : 1171 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Dpa423-Dpa424-Dpa425-Dpa426

Bu malzemeler , Dc - Dc Converter olarak kullanılır. Oldukça zor bulunan bu malzemeler 2'şer adettir ve sıfırdır. Hepsini 50$'a verebilirim.
Read more : Dpa423-Dpa424-Dpa425-Dpa426 | Gösterim : 954 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Reddi Dibox

Selam Dost'lar. Bu Alet'e dair elime geçen bilgiler bunlar. Şema çok basit ama işlevi mükemmel. Girişte Lamba'yı Enstrüman'lar için yüksek empedans manyetikler için kullanılmış ve nihayeyinde çıkış trafosuda mixer'de düşük empedans yapmak için uygulanmış. Acaba 12ax7 yada buna nasıl bir çıkış trafosu uygulayabiliriz ? Single Ended olarak ? Girişte'ki lambayı fazla tanımıyoum acaba onunda çok etkisi varmıdır?
Read more : Reddi Dibox | Gösterim : 1096 | Cevaplar : 0 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

hoparlör diyaframı neyden yapılır

arkadaşlar uzun zamandır kafama takılan bir soru hoparlörün diyaframı ne tür bir malzemelerden yapılıyor. çoğu bilgi kaynağında kartondan imal edildiğinden bahsediliyor fakat çoğu amatör çalışmalarımda benzer malzemelerin aynı verimi sağlamadığını gördüm.
Read more : hoparlör diyaframı neyden yapılır | Gösterim : 1832 | Cevaplar : 1 | Forum : Hoparlörler

LOGİTEZH 2300 VOLUME KONTROL KABLODU

merhaba arkadaslar,elimde logitech 2300 2+1 ses sistemi var.vga kablosu bozuldu.vga dişi soket dibinden kırık.çalışmıyor.
elinde logitegh 2300 vga soketin bağlantı seması var rmı?nasıl bir vga kablo kullanabilirim.
yada komple volum kontrol kısmı varmı?
Read more : LOGİTEZH 2300 VOLUME KONTROL KABLODU | Gösterim : 1087 | Cevaplar : 1 | Forum : Alınık

TDA 2050 KÖPRÜ

SRSSSS.rar
Bence tüm dıy alemi bu devreyi kurup çalıştırmalı ispanyol sitede tesadüf denk geldi çok tatlı bir ses(kazancı biraz daha düşürülebilir ben 27kohm kullandım).
tda 2050 köprü.pdf
resim.png
Read more : TDA 2050 KÖPRÜ | Gösterim : 1695 | Cevaplar : 0 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

LM 3886 kuruyorum Sorunlarım var

Selamlar 2 adet entegrem var. Öncelikle PCB ye ihtiyacım var vakit azlığı - alet edevat vs den ötürü kendim yapamıyorum. Ücreti karşılığı PCB yapabilecek- satabilecek Kişiler bana özel mesaj atabilirse sevinirim. Kutulamaya kadar gelişmeleri burada paylaşağım. Bir kaç çalışmam oldu şimdiye kadar ama bu mükemmel olsun istiyorum. Tavsiyelere eleştirilere açığım şimdilik hoşçakalın.
Read more : LM 3886 kuruyorum Sorunlarım var | Gösterim : 1257 | Cevaplar : 4 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Hi-Fi Kalitesinde monoblock amfi ve control pre anfi yapmak Hi-Fi Kalitesinde monoblock amfi ve control pre anfi yapmak

Merhaba Arkadaşlar,

Bu konulara gün geçtikçe ilgim artmakla birlikte bir yandan da kendim imal edebileceğim bir sistem oluşturmak istiyorum.Fakat elbette ki bu konularda herhangi bir bilgiye sahip olmamakla birlikte,Hem Monoblock ve preamp yapımında kullanılması gereken malzemeleri ve kalitelerini de bilmiyorum.Böyle bir girizgahtan sonra tüm dostlarımdan bu konu hakkında bana destek olmalarını rica ederek işe başlamalıyım.
Sanırım aradığım özellikler şu şekilde olmalı;
100 watt çıkış
Class A
Mono Mono amfiler ve Control Amfi
devre şeması
kaliteli ...
Read more : Hi-Fi Kalitesinde monoblock amfi ve control pre anfi yapmak | Gösterim : 1597 | Cevaplar : 4 | Forum : Diğer Bilgiler

LM3886 Gain clone şema yardımı.

Elimde uzun zamandır bekleyen Yılmazoğlundan alınmış bir çift Lm3886 var.Biraz boş vaktim var bunları bir gain clone yaparak değerlendirmek istiyorum ancak sitedeki tasarım 2007 yılına ait, internette ise onlarca tasarım var sizden ricam en iyi gainclone tasarımı şeması konusunda yardım ve bilgi.
Read more : LM3886 Gain clone şema yardımı. | Gösterim : 6634 | Cevaplar : 66 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye