Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Hangisi Uygun Sansui A910 mu Sony Vx8 mi ?

Arkadaşlar bu iki üründe elimde yalnız şöyle bir sorunum var şimdi ben hoparlör siparişi verdim 250w rms güç değerinde iki kolon toplamda 500w rms.

Bu iki sistemden hangisi bu hoparlörleri beslememde yardımcı olur. Sansuinin ayrıca Se300 ekosuda var. Kafam çok karıştı. Sansuide 350w yazılı transistörleri C2581-A1106-B631K ve sony 190w güç tüketimi yazılı ama ön kısmındada 200w+200w rms yazılı ve STK411-240E kullanıyor kitapçıkda öyle yazıyor.Şimdi bunlardan hangisi daha güçlüdür ve sizce hangisini seçmeliyim. Hoparlörler burda olsa ...
Read more : Hangisi Uygun Sansui A910 mu Sony Vx8 mi ? | Gösterim : 2691 | Cevaplar : 10 | Forum : Amplifikatörler

Yeni A - Class Amplifiakatör

2 adet Mj15003 ile yapmayı planlıyorum. Yalnız Kondansatör eksikliği için bayağıdır yatıyordu kart.... Bakalım sonuç nasıl olacak ?
Read more : Yeni A - Class Amplifiakatör | Gösterim : 1363 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Hi-fi Rack

Arkadaşlar evinizdeki Hi-Fi sistemleriniz için Rack raf sistemi beğeninize sunulur.
İstediğiniz modeli veya sizin isteğiniz doğrultusunda Rack sistemi usta işçilikle evinizin en güzel yani kafa dinleme bölümünde yerini almasını bekliyor.

11_big.jpg

Baumhaus-CDR09C-Shiro-AV-Rack-HD-4.jpg
hi-fi-racks-podium-equipment-rack.jpg
Isoblue.jpg
slider-wood-tv-console-amplitude-trio-black.jpg
stand_3.jpg
t235_6ac580231cc10477dce65091ade90cf2.jpg
t440_8d569b833aedae5a701ac8a6c348a38a.jpg
Read more : Hi-fi Rack | Gösterim : 1327 | Cevaplar : 0 | Forum : Projeleriniz

Hi-Fi kabin

Selam arkadaşlar
Öncelikle herkese iyi seneler diliyorum.
Arkadaşlar ben de çok severek yaptığım kabin imalat ve tasarımlarımdan sizlerede sunmak isterim .
Sizlerin çizmiş olduğu projeleri veya ben de bulunan projeleri hayata geçirebiliriz.
İstediğiniz malzemeden tutun istediğiniz renge varana kadar usta işçilikle speaker kabinlerin imalatı yapıyorum.

Birde dinlemekten zevk aldığınız atmay kıyamadığız eski veya yıpranmış kabinleriniz yeniden revize edilerek eskisinden hiç bir farkı kalmadan tekrar zevke dinlemeye devam edeceksiniz.
4c1e94ea-b9e0-3d03-58dc-adb1e18d5a26.jpg4b9b70cb-e897-d216-58dc-db3ab0fab533.jpg
4b9cfb02-c89d-124a-58dc-190490f0756f.jpg ...
Read more : Hi-Fi kabin | Gösterim : 1156 | Cevaplar : 0 | Forum : Projeleriniz

simetrik besleme

merhabalar..

bir güç kaynağı tasarımında; iki adet pozitif regülator ile 'simetrik besleme' yapma fikrim var.
simulasyon aşamasında problem yok, uygulamada herhangi bir sorun oluşturur mu?

simetrik.png
Read more : simetrik besleme | Gösterim : 2016 | Cevaplar : 5 | Forum : Güç Kaynakları

Empedans Transformatör'ü

Normal Transistör'lü vede Entegre'li bir ön yükselteç devrelerini Lamba'lı Amplifikatör ile çalıştırmak gerçekten çok güzel sonuçlar verebilir. Buna Hybrit çalışma denilir. Bu iş için Ara TransformatöR'ü için Onursal Abi'miz sarımları için yardımcı olacak kişilerden birisidir sanırım..... Elimde kullandığım Transformatör ;
En : 41cm
Yükseklik : 3,3 cm ( Bu değerler saç paketleri uzunluğu )
Karkas Yükseklik ( Bobin sarılacak alan tam olarak ) : 1,9cm
Karkas iç çap Çekirdek uzunluk : 2,2cm
Karkas iç çap ...
Read more : Empedans Transformatör'ü | Gösterim : 2133 | Cevaplar : 21 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Lamba'lı Radyo'dan Hoparlör

Elimde çok eski bir Radyo'dan çıkma Hoparlör var. Kağıt'ı oldukça yumuşak ve çok kıymetli bir Hoparlör. Özellik'le Lamba'lı yada normal Gitar Amplifkatör'ü yapmak isteyenlere. 10watt gücünde Oval bir Hoparlör'dür. Kaçırmayın. 75 lira
Read more : Lamba'lı Radyo'dan Hoparlör | Gösterim : 1390 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Ses çok net ama BASS sesini alamıyorum

Resim

Herkese selamlar bu devreyi yaptım Elimde olan fetleri degerlendireyim ve kaliteli bir Preampli yapayım dedim Fet'e basitce birkaç eklemeyle çıkışı çok berrak net aldım elimde olan fetleride yazdım, benim amacım basit bi kaç elemanla kaliteli çıkış verecek bir Preampli yapmaktı asıl sorunum ise Giriş sesini herhangi bir kaynaktan PCden veya ceptelefonuyla verdiğimde, Fetlerin çıkışında BASS sesi duyamamam yani hiç yok değil ama çok aşırı cılız bir bass sesi var... Fakat ses net berrak tizler ...
Read more : Ses çok net ama BASS sesini alamıyorum | Gösterim : 6372 | Cevaplar : 32 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

S.E. Çıkış Transformatör'ü için yardım edermisiniz ?

Arkadaşlar , Selam'lar....... Pdf dosyasındaki bu transformatörün Epmedans hesabı yazıyor ve Omaj olarak gösterilmiş. 5K ohm : 600 ohm....Sanırım Omik değerden bahsedilmiyor. Ki Empedans için Saç ekseni etrafına bobin sarılınca acayip yükseliyor. Şimdi Orjinal verilere göre nasıl yapılması gerekiyor bu Transformatör'ün. Yardım edebilirmisiniz?

http://www.edcorusa.com/Content/Manuals ... 600-5K.pdf
Read more : S.E. Çıkış Transformatör'ü için yardım edermisiniz ? | Gösterim : 1313 | Cevaplar : 8 | Forum : Diğer Bilgiler

Speaker Kabin

Selam arkadaşlar
Sizin isteğiniz doğrultuda ve ya benim elimdeki projelerden istediğiniz ölçülerde son derece usta işçilikle kabin yapabilirim.
Read more : Speaker Kabin | Gösterim : 1754 | Cevaplar : 1 | Forum : Hoparlörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye