Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

selam selam

6 yaşımdan beri merak ediyorum bu elektrik nedir diye..sonra müzik nedir diye devam ettim kendi gitarımı amfimi belki evimi yapmaya çalışabilen biriyim :DD
Read more : selam | Gösterim : 1064 | Cevaplar : 1 | Forum : Kendinizi Tanıtın

portlu ve portsuz kabin arasındaki fark

çoğu üretici firma portlu kabin tercih ediyor.bu gün iki kabin türünü frekans jeneratörü ve Visual Analyser 2010 NE-XT ile 40-200 hz aralığında test ettim,sonuçlar şaşırtıcı.her ne kadar oda etkisi söz konusu olsada eşit şartlar altında test yaptım

işte test sonuçlar

not:testler 13 cm lik oto hoperlörü ve ölçüleri kafadan sallama bir kabin ile yapılmıştır.grafikdeki inişler ve çıkışlar oda akustiğinden kaynaklanmaktadır.

bas kabileri.jpg

portsuz kabinler alt frekanslara(40-70 hz) daha rahat inebilirken.porlu kabin ...
Read more : portlu ve portsuz kabin arasındaki fark | Gösterim : 16287 | Cevaplar : 15 | Forum : Hoparlörler

Hoparlörümün kabinini yeniden yapmak istiyorum.

Arkadaşlar merhaba. Elimde osawa w 8810 ses sistemi var. Kabinlerinden biri dağıldı dağılacak konumda.
Ben bu kabini yeniden birebir hacim ölçüleriyle aynı kalınlıkta mdf den yapmak istiyorum.
Ancak mdf yi nereden temin edebilirim bunu bilemiyorum. Marangoza gitsem o ölçülerde ve kalınlıklarda mdf kestirsem bana yüksek fiyat çekecek.
Nereden ucuza temin edebilirim?
Baumax ve tekzen mağazaları var şehrimde. Acaba oralarda var mıdır böyle bir hizmet?
Read more : Hoparlörümün kabinini yeniden yapmak istiyorum. | Gösterim : 1370 | Cevaplar : 1 | Forum : Hoparlörler

Merhaba DIY Audio Türkiye Ailesi Merhaba DIY Audio Türkiye Ailesi

Arkadaşlar merhaba. Ben de aranıza yeni katıldım. Biraz da kendimden bahsedeyim;

Öğrenciyim. Hobi olarak elektronikle ilgileniyorum, hedefim elektrik-elektronik mühendisliği. Yaşım 18 tekrar hazırlanıyorum sınava.

Buraya üye olma nedenim ise, daha fazla kaynak olması ve işin ehli kişilerin burada daha fazla ve aktif olmaları.

Herkese iyi forumlar, iyi akşamlar dilerim...
Read more : Merhaba DIY Audio Türkiye Ailesi | Gösterim : 1136 | Cevaplar : 1 | Forum : Kendinizi Tanıtın

E-Bay'dan gelmeyen ürün...

Merhabalar,
Bir aydan daha uzun bir süre önce e-bay dan hazır devre kitlerinden satın aldım.Ürün 3 Ekimde Çin'den kargoya verildi.Daha önceki alışverişlerimde max 20 gün gibi bir sürede elimde olurdu.Fakat 34 gün geçmesine rağmen hala teslim alamadım.PTT kargo Eskişehir dağıtım merkezine gittim.Ellerine böyle bir teslimatın ulaşmadığını söylediler.Bu arada ürün takip numaralı olarak gönderilmedi Çin'den.
Benim düşüncem gümrükte takılmış olması.Eğer gümrükte takıldıysa bunu nasıl teyit edebilirim?Gümrükle irtibata nasıl geçebilirim?
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok ...
Read more : E-Bay'dan gelmeyen ürün... | Gösterim : 1074 | Cevaplar : 4 | Forum : Serbest Kürsü

tda2030 vs tda2003

merhaba foruma yeni üye ,mekatronik öğrencisiyim,hobi elektronik ile uğraşıyorum.

daha önceden tda2003 kullandım, fakat tda2030 hiç kullanmadım daha doğrusu tda2030 beni çok üzdü.tda2030 ile yaptığım devreleri hiç biri çalıştıramadım.tda 2003 orta ve üst frekanslarda sesi fena değildi bass larda vasat dı.tda2030a çok iyi olduğundan bahsediliyor.tda2030 yeniden denemeyi düşünüyorum sizce nedersiniz :cry:
Read more : tda2030 vs tda2003 | Gösterim : 5243 | Cevaplar : 19 | Forum : Amplifikatörler

Saba msc 5407 (Telefunken msc 5407) STK ENTEGRE

Arkadaşlar merhaba benim bir müzik setim var seneler önce almış olduğum ! belkide o dönemin en iyilerindendi... benim şöyle bir sorunum var ! zamanında ben bu alete farklı bir hoparlör taktım ve stk entegresini yaktım... daha sonra bir elektronikçiye götürdüm üzerindeki stk ile değiştirdi fakat yine yandı =( daha sonra farklı bir tamirciye götürdüm sorunu anlattım, onunda bana dediği ben sana yeni bir amfi yapayım ömürlük olsun, bende tamam dedim ! 2 adet tda 2050 ...
Read more : Saba msc 5407 (Telefunken msc 5407) STK ENTEGRE | Gösterim : 1575 | Cevaplar : 2 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

tda 7294

iyi çalışmalar arkadaşlar... elektronik ile hobi olarak uğraşıyorum. bu ara amfi devrelerine merak saldım. bu http://320volt.com/tda7294-stereo-2x100-amfi-devresi/ sitedeki amfi devresini yaptım ama ilk entegre biraz sorunlu diğer entegreye göre. daha çok ısınıyor ve arada hışırtı yapıyor. acaba entegreye zarar mı verdim lehim yaparken? ama entegre arızalı ise ses vermesi anormal değil mi? ayrıca kullandığım hoparlörler özdeş değil
Read more : tda 7294 | Gösterim : 2844 | Cevaplar : 20 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

ras100

abılerım arkadaslarım bu forumda yaklasık ıkı senedır varım ondan oncede uye degılken sureklu bakıyordum gezınıyordum sızden aldıgım ogrencıdıgım ve ogrenecegım bır cok sey için bılgıler ıcın tesekkur ederım

kendı evıme ufaktan bır sıstem olsun dıye yaptım oncelerınde tıcarı amaclı okul taksıtlerımı cıkarmak ıcın yaptıgım amp devrelerı ve kartları vardı ama artık kendıme yapma sırası gelmıstı ve sonunda bır ıkı ufak eksıklık dısında amp bıtırmıs sayılırım sızlerle paylasmak ıstedım denemelerımı phılıpsın malum kabınlerınde yaptım ıcınde 3 ...
Read more : ras100 | Gösterim : 1303 | Cevaplar : 2 | Forum : Projeleriniz

Hi- Fi Projem

Dost'lar selamlar........

İlk önce şunu belirterek başlamak istiyorum ;

- Hepimiz çok iyi ses vede gerçek Hi-fi sesleri duymak istiyoruz. Bunun neticesinde sadece preamp , Amplifikatör vede Hoparlör+Kasa istekleri ile işin bittiğini sanıyor olabiliriz. Bu neticede yıllarca Düğün Tesisatlarınki hoparlörlere sürekli Pasif filtre vede hoparlörün daha iyi ses vereceğini düşünüp içine yün , Elyaf ve bir sürü kombinasyon ile denemeler yapanlarımız var.......
Sonuçta illaki bir netice var ama , ne denli olduğu göreceli oluyor.
Projemden ...
Read more : Hi- Fi Projem | Gösterim : 1334 | Cevaplar : 7 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye