Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

F-5 Class A Amplifier ve Class A Preamp

Geçen yaz malzemelerini temin ederek başladığım,fakat işlerimin yoğunluğundan dolayı bu yaza kadar ertelediğim projemi nihayet bitirebildim.
Nelson Pass'ın F-5 amplifikatörü ve Sn.Amatör'ün forum içinde bize tanıttığı preamp devresi...
F-5 in kartları Mehmet Bykoz'dan.Soğutucular Arma Ltd den.Kutu tasarımı ve imalatıda benden.
Besleme devresinde 10SQ050 schottky diyot kullandım.Filtre kondansatörleri kanal başına 80.000mf.
Trafo 2x18volt 300watt.
Preamp devresi malumunuz Sn.Amatör'ün devresi.Oldukça kaliteli bir devre.F-5'i preamp'lı ve preamp'sız dinlediğim
zaman bu etkiyi daha bariz bir şekilde hissettim.
Montaj şu ...
Read more : F-5 Class A Amplifier ve Class A Preamp | Gösterim : 2011 | Cevaplar : 5 | Forum : Projeleriniz

APEX STÜDYO REFERANS 50

sr50new.JPG
arkadaşlarım ve abilerim işsizlikten ve maliyetide az oldugunda bu devreyi yapıp çalıştırdım ras 100 le kıyaslanırsa daha dolgun bir sesi var sanki birazda a class ayarında gibi ama ısı ras 100 den fazla benim kullandıgım sogutucu yetersiz kalıyor oysa ras 100de aynı sogutucu yetiyordu stereo devre için toplamda 2kg kanatlı sogutucu yeterli olacaktır siz ustalardan bu devre hakkında yorumlarınızı bekliyorum (lf 411 ve tl 071 denendi 411le daha belirgin basslar var).
Read more : APEX STÜDYO REFERANS 50 | Gösterim : 2797 | Cevaplar : 13 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

External Sound Card

Bilgisayar ve özellikle diz üstünden müzik dinlemek,
bunu bir de ampl. ye yönlendirip kaliteyi yüksek tutmak
ve bir de audio testler için daha geniş bir spect. elde etme amaçlı
linkteki modulü aldım.
Kdv dahil 112TL beni pişman etmedi.
Bilgisayarımın ses çıkışı oldukça iyi olmasına rağmen,
bu modül ile ciddi farklar gözledim.
Yaptığım testlerde 20Hz-20KHz arası, üreticinin verdiği -3dB in
inadına 0,1dB ölçtüm.
Ayrıca, 16bit olmasına rağmen, bir kaç nesil dolby, oyun, müzik, hi-fi seçenekleri ile ...
Read more : External Sound Card | Gösterim : 3621 | Cevaplar : 10 | Forum : Güncel Haberler & Teknoloji

WT Speaker Protect

WT (Wave Time) Hoparlor koruma dedim buna.
Real Time da denebilirdi, ama 250mS gecikme de olsa gerçek zaman kavramına uyduramadım.

Takip eden arkadaşlar biliyor, bir süredir hoparlor koruma üzerinde çalışma
ve test edilen 2 koruma entegresinin sonuçları işlendi.

Hepsinin kurgu tabanında, hoparlorden gelen bir direnç
ve bu direnç üzerinden gelecek dc akımla şarj olacak bir kond. den
başlayan birbirine benzer şemalar.

Hoparlorde besleme voltajına doğru yaklaşıldıkça şarj akımı yükseldiği için hızlı,
ama daha düşük voltaj ...
Read more : WT Speaker Protect | Gösterim : 1740 | Cevaplar : 8 | Forum : Projeleriniz

Telefonlarımızı Dinliyorlar mı?

Arkadaşlar az önce kız arkadaşımla cep telefonuyla konuşurken araya bir erkek sesi girip 'alo' dedi. Kaç senedir telefon kullanıyorum. Böyle bir şey duymadım. Telsiz telefonlarla apartmanlarda oluyordu böyle şeyler eskiden ama.. cep telefonlarıyla olabilirmi? Hesepta şifreli şekilde konuşmalarımız korunuyordu. İkimiz de adamın sesini duyduk. Bu nasıl bir iştir yahu..
Read more : Telefonlarımızı Dinliyorlar mı? | Gösterim : 943 | Cevaplar : 4 | Forum : Serbest Kürsü

Termistörler Hakkında Bilgi Alabilir miyiz?

Termistörleri herkes biliyor sanki hani olur ya herkesin bildiği bir şey konusunda kimse konuşmaz sanki ayıp birşeymiş gibi olur:) Ben termistörler hakkında öyle hissediyorum. NTC PTC Varistör gibi malzemelerle çalışma şansım hiç olmadığı için deneyim sahibi de olamıyorum. Bilgisi olanlar varsa paylaşırsa sevinirim. Ben bir giriş yapayım izninizle...

Bu malzemeler benim hurdalardan çıktı ve malzemeleri tam anlamıyla tanımıyorum.:)
1-
2k2.png

1-Bu malzeme ısınınca direnci ...
Read more : Termistörler Hakkında Bilgi Alabilir miyiz? | Gösterim : 1729 | Cevaplar : 5 | Forum : Diğer Bilgiler

LM3886 İle 3way Active Crossover

Arkadaşlarımın ısrarı üzerine , özel birşeyler istediler. Uzun süre düşündüğüm bir proje var.3 Way Cross. Kullanarak , her bir preamp devresine ayrı ayrı lm3886 bağlamak. Zira , arabada yada herhangi bir yerde çalışacak ise ayrı düşüneceğim. Ama ilk tercihim Araba olduğu için , 6 adet Lm3886 bağlamam gerekecek (Stereo) ve Amplifikatör'ler bana göre Midd ve Tweeter'lere fazla gelebilir düşüncesindeyim. Şimdi Lowpass , Midd ,Ve Tweeter için ayrı ayrı bir çalışma olacağı için Frekans Band'larını sabit ...
Read more : LM3886 İle 3way Active Crossover | Gösterim : 1221 | Cevaplar : 0 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

SONY HCD-H881 AMFİ KATI İÇİN YARDIM

ELİMDE SONY HCD-H881 MÜZİKSETİNİN AMFİ KATI VE TRAFOSU MEVCUT AMA NE YAPTIYSAM AMFİYİ ÇALIŞTIRAMADIM SANIRIM KORUMA DEVRESİNİ AKTİF HALE GETİREMEDİM BİRYERDE Bİ EKSİKLİK YAPIYORUM USTALARIMDAN YARDIM BEKLİYORUM ŞEMAYI YÜKLÜYORUM.TEŞEKKÜRLER
Read more : SONY HCD-H881 AMFİ KATI İÇİN YARDIM | Gösterim : 1838 | Cevaplar : 17 | Forum : Projeleriniz

Hazır Plaket(ebay) üzerine LM3886TF

Bu entegreleri ve plaketleri alıp elimi sürmeyeli belki iki yıl olmuştu. Dinlemek için kurdum ama ne tip bir devre kurduğum hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum. Değişik komponentlerle kurulan çeşitli devreler var aynı entegre ile? Kondansatörlerden kaliteli olması kaçınılmaz olanlar hangileridir ? Dirençler de öyle? Bunlar ile ilgili bilgi verirseniz gerekli değişikliği yapıp benim için imkansıza yakın zorlukta olan bir fiil olan "kasaya koyup kablosuz telsiz tak çalıştır biçimde" kullanmak istiyorum. 2x28DC besliyorum şimdi 6 ...
Read more : Hazır Plaket(ebay) üzerine LM3886TF | Gösterim : 3417 | Cevaplar : 31 | Forum : Projeleriniz

Transient Voltage Suppressor Diode ?

Elimde bir hard disk vardı onu bugün bilgisayara takıp deneyeyim dedim. Ardından bir koku hissettim. Halbuki bağlantı hatası yapmamıştım da. HDD nin kartına baktığımda girişteki diyot yanmıştı. Konu başlığındaki tipten diyot arıyorum. Bulabilir miyim? Bulsam kendim tamir edebilir miyim sizce ?
Yoksa direk tamire mi vereyim? Karam çok karışık. 500 GB idi ve yarısından fazlası doluydu.

Resimdeki 5V luk diyot bozuldu.

Resim

Ve sanırım 0 ohmluk dirençte bozuldu. HDD hiç çalışmıyor şuan.
Read more : Transient Voltage Suppressor Diode ? | Gösterim : 5774 | Cevaplar : 24 | Forum : Elektrik - Elektronik

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye