Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Yaptığım Bias Ayarı Yanlış mı?

Selamlar saygılar değerli dostlar..

Ben bias ayarını çıkış transistörünün emiterindeki taş direncin iki ucundaki gerilim farkına göre yapmıyorum. Bu şekilde beceremedim bir türlü.. ben soruna kendimce çözüm buldum.. nereden öğrendiğimi hatırlayamıyorum.

Hoparlör bağlıyken ve amplifikatör açıkken girişte sinyal yokken sadece misal MP3player bağlı ama ses açık değilken...+ besleme hattına ampermetre bağlıyorum. Ampermetreden geçen akımı ölçüyorum. Genelde 20-30 ma civarında çıkıyor bu değeri 100 ma kadar bias trimpotunu döndürerek çıkarıyorum. Bu kadar:) Bu yöntemin yanlış bir ...
Read more : Yaptığım Bias Ayarı Yanlış mı? | Gösterim : 1724 | Cevaplar : 3 | Forum : Serbest Kürsü

Potun 4. ucu ne?

Arkadaşlar aşağıdaki ALPS markalı pottaki 4. uç ne için konulmuş?İnternette loudness ile ilgili şeyler buldum.Bu uç ile ne yapabiliriz nasıl bağlarız?

Resim

Resim

Resim
Read more : Potun 4. ucu ne? | Gösterim : 2141 | Cevaplar : 17 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

otomobile kablo 200 watt amplifikatör için otomobile kablo 200 watt amplifikatör için

aracıma amfi+subwoofer bağlayacağım kullandığım sistem amfi 200watt gücünde subwoofer 1000watt(peakpower) 20 amper maksimum çekiyor. nasıl bir kablo kullanmam gerekir ? 2 damarlı bi kablo var elimde 2 damarını birleştirip kullanmayı düşünüyorum, boyutu 2x1.25 yani birleştirince 2.5mm boyu 5 metre iç direnci 5 metrede 1 ohm, kablonun üstü siyah yalıtkanlı, yardımlarınızı bekliyorum yoksa 6-8-10 awg hangi kabloyu kullanmalıyım, teşekkürler
Read more : otomobile kablo 200 watt amplifikatör için | Gösterim : 3261 | Cevaplar : 29 | Forum : Otomobil Ses Sistemleri

500 watt, 4 ohm amplifier

Sadece paylaşıyorum, denemedim..:-)
Read more : 500 watt, 4 ohm amplifier | Gösterim : 1499 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Yüksek gerilim güç kaynağı

Bu ara led ile aydınlatma devreleriyle uğraşıyorum.
Power led değilde, küçük parlak beyaz ledlerle seri bağlanarak yapılmış daha değişik şeyler yapayım diyorum.
Bakır plaket üzerine belli bir motif üzerinden 50 adet seri ve buna paralel 50 şerli gruplar olabilir.
Bu durumda da yüksek gerilimde regülasyon ihtiva eden güç kaynağı gerekli.
Elli adet seri bağlı led için 160V - 20mA duruma göre 40mA veya 60mA bir şey arıyorum.
Pek çok şema mevcut ama tam istediğim gibi ...
Read more : Yüksek gerilim güç kaynağı | Gösterim : 2175 | Cevaplar : 7 | Forum : Güç Kaynakları

120WATT-4OHM Amplifier

+/- 40 volt beslemeyle yaklaşık 120 watt güç vermekte...Kısa devre transistör korumalı...
Read more : 120WATT-4OHM Amplifier | Gösterim : 1083 | Cevaplar : 3 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

alınık osilaskop

elinde kullanmadığı veya fazla osilaskopu olan varsa satın alabilirim dijital osilaskop istemiyorum fakat.
Read more : alınık osilaskop | Gösterim : 1210 | Cevaplar : 2 | Forum : Alınık

Dual HS 135 Bias Ayarı

ampli.jpg
Selamlar eğlencelik olarak bu amplifikatörü yapmak istiyorum. Fotoğrafta birbirine bağlı kırmızı dairelerle işaretlediğim transistörlerin ısısal açıdan birbirine bağlı olması gerekir değil mi? Özellikle T 34 transistörünun çıkış soğutucusuna monte edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. BC 207 yerine de 2SC 2240 takmayı düşünüyorum. BD 735 = ? BD 736 = ? BC 727 =? BC 251 = ? Bu transistörler yerine hangi transistörleri kullanacağımı bilemedim. Transistör karşılıkları tablosu içeren programım format attığım zaman ...
Read more : Dual HS 135 Bias Ayarı | Gösterim : 3746 | Cevaplar : 21 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

STEREO vs SURROUND

Günümüzde çoğu kişilerin stereo ve surround kavramları hakkında hala bazı tereddütlerinin olduğu görülmektedir.
Tercih kaliteden yana olunca elbette stereo tercih edilmektedir. Nedeni ise streo sistemlerde kullanılabilecek frekans bandının oldukça geniş olabilmesidir. En basit yapıdaki bir plak sisteminde bile elde edilen 18KHz lik band genişliği çoğu ses sistemlerinde oldukça iyi netice vermektedir. Haliyle bu da tercih sebebi olmaktadır. Çünkü ses frekans tekniğinde olan frekans respons'u dinlemede oldukça önem taşımaktadır.
Bir stereo sistemden bahsedersek.
Resim
Temsili olarak ...
Read more : STEREO vs SURROUND | Gösterim : 11269 | Cevaplar : 9 | Forum : Makaleleriniz

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye