Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

transistörlü opamp

Resim

arkadaşlar şema burada
BC549 yerine BC546 ve
BC559 yerine BC556 kullanabilirsiniz
bunların yerine 9014-9015 ikilisini veya beta kazançları aynı aynı, frekans yanıtı daha iyi olan transistörler kullanırsanız daha iyi verim alırsınız
Read more : transistörlü opamp | Gösterim : 1161 | Cevaplar : 1 | Forum : Diğer Bilgiler

apex 100w amplifier

Amfi röle korumalıdır... kısa devre ve DC voltaj korumalıdır...
Read more : apex 100w amplifier | Gösterim : 4412 | Cevaplar : 23 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

JVC RV-B90 Kaboom muzikseti tamirati sonrasi enerji problemi JVC RV-B90 Kaboom muzikseti tamirati sonrasi enerji problemi

selamlar, mudehalem sonrasi calismayan bir adet JVC marka RV-B90 (1997) model muzik setim var, bu cihazi orta asyali bir arkadasdan yillar once satin almistim ve bana yillardir kaliteli muzigin ne oldugunu hissetiren nadir bir cihazdir.

Bu cihazin LCD ekranda turuncu isik veren lambasi bir kac yil once patlamis idi, elektronige meragimdan kaynakli bir cesaretle bu minik lambayi 12v muadili ile degistirmeye karar verdim, herseyi dikkatlice soktum soketleri dikkatlice cikarttim, son islem olarak LCD'nin arkasinda bulunan ...

STK 465 2X30Watt power ampli

Gelen istek üzerine amplifikatörümü sökmüş bulunuyorum.
STK 465 ile yapılmış bu amplifikatörü 10 yıldır kullanmaktayım. Özel olarak ekranlanmış tone kontrol ve pre amplifikatör katları ile sinyal/noise oranını oldukça düşürebildim.
Cihazın en can alıcı noktası, tüm sinyal yollarının sadeleştirilerek ve ilk giriş bölgesinde röleler vasıtasıyla seçilebilir olmasıdır.
Bu sayede sinyaller fazla dolaşmadan röle ile kontrol edilmekte, sadece ana sinyal yolu için kablo kullanılmaktadır. Böylece kablolamada oluşulabilecek gürültünün önüne geçilmiştir.
Tüm sistem sinyal akış hatlarında, özel zayıflatıcı ...
Read more : STK 465 2X30Watt power ampli | Gösterim : 6788 | Cevaplar : 48 | Forum : Projeleriniz

VSS, Virtual Surround Sistem.

Çoğu arkadaşımız stereo sistem kullanmakta ve ses kalitesi açısından çok kanalllı sistemlere eğilim göstermemektedir.
Peki frekans karakteristiğinden ödün vermeden Hi-Fi sistemimizi surround olarak kullanabilirmiyiz.
İşte cevabı.
Resim
Virtual surround sistem olarak bilinen bu bağlantı şekli aslında çok basittir. 1970 li yıllarda PSUEDO QUADROPHONIC sistemlerde oldukça sıklıkla kullanılmıştır. Arka seslerin belirginleştirilmesinde ve ayrılmasında oldukça etkilidir. Ayrıca dinamik yüksek frekans etkisi ile daha iyi bir dinleme sağlamaktadır
Devrede kullanılan dirençler 8 ohmluk hoparlör ve sistem empedansına uyarlanmıştır. ...
Read more : VSS, Virtual Surround Sistem. | Gösterim : 2354 | Cevaplar : 13 | Forum : Projeleriniz

VOLTAJ ölçüm tekniği :lol:

Bir süre önce bir sosyal ağ vasıtasıyla. arkadaşımız Yunus ile icad ettiğimiz voltaj ölçüm tekniğini sunuyorum.
Resim
Resimde görüldüğü gibi pilin iki ucuna Yunus arkadaşımızın dili değdirilir.
1 Yandım anam nidası var ise pil full doludur.
2 Az krom tadı var deniyorsa pil 4/3 oranında doludur.
3 Tatlı birşeyler ve alüminyum tadı var denilmişse, pil yarımdır.
4 Lezzetli birşeyler var ibaresi var deniliyorsa pil boşalmak üzeredir.
5 Hiçbir tepki görülmüyorsa pil tamamen boştur.
...
Read more : VOLTAJ ölçüm tekniği :lol: | Gösterim : 912 | Cevaplar : 1 | Forum : Serbest Kürsü

Uzaktan Kumanda İçin Entegre

Selamlar;

Yaptığınız cihazlara uzaktan kumanda özelliği eklemek PİC programlama gibi karmaşık işlemlerden geçiyor. İşte size uzaktan kumanda verici entegresi TC9148P ve alıcı entegreleri TC9149P - TC9150P ile programlama gerektirmeyen bir yöntem:

TC9148P; 18 fonksiyon, 75 komut gönderebilir.
TC9149P-TC9150P; ...49P, 10 fonksiyonu kontrol edebilir...50P, 18 fonksiyonu kontrrol edebilir.

Datasheet leri;

TC entegreler.zip

Ve Princeton un PT 2248 ve PT 2249 u, TC9148P-TC9149P yerine önerilebilir. Toshiba firmasının ürettiği bir çok entegreyi kopyalayıp piyasaya ...
Read more : Uzaktan Kumanda İçin Entegre | Gösterim : 2429 | Cevaplar : 5 | Forum : Diğer Bilgiler

HIGLY isolated variable gain of 1 to 20 db PRE-amplifier

Birçok arkadaşımızın gereksinimine cevap verebilecek bir pre-amplifikatör şeması sunuyorum.
Resim
Şema oldukça basit görünmesine karşın oldukça kalitelidir. Giriş, BALANCED XLR uygulamaları için tasarlanmış olup isteyen arkadaşlar giriş devresini iptal edip UNBALANCED olarak kullanabilirler.
Çıkışta kullanılan yalıtımlı 1K giriş ve 1K çıkış empedanslı transformatör sistemin en önemli parçasıdır. Bu parçayı bulamayan veya kullanmak istemeyen arkadaşlarımız da olabilir. Bu durumda çıkışa konulacak 4.7uf değerinde ve polystrene kondansatör ile ampliye bağlantı yapılabilir. Bu bağlantının şaselemesi oldukça önem taşımaktadır. ...
Read more : HIGLY isolated variable gain of 1 to 20 db PRE-amplifier | Gösterim : 2553 | Cevaplar : 13 | Forum : Projeleriniz

Construction of a Class-A Amplifier

http://diyaudioprojects.com/Solid/Jean- ... Amplifier/

Bunu yapmak istiyorum en azından deneyim olsun bakalım nasılmış..
Read more : Construction of a Class-A Amplifier | Gösterim : 2652 | Cevaplar : 30 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

TDA2030A - 200W

Bu devreyi hemen hepiniz mutlaka görmüşsünüzdür.
Zar zor 50W veren bu tasarım köprülenince nasıl oluyorda gücü dört katına çıkıyor?
Böyle olmuyordu sanki en fazla iki katına çıkmıyor muydu?

elo-elektronik-herbert-sax.jpg
Read more : TDA2030A - 200W | Gösterim : 1644 | Cevaplar : 9 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye