Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Sesin Tınısı ve Rengi Üzerine

Sesin Tınısı

Aynı sesin çeşitli müzik aletlerinden çıktığı zaman gösterdiği farklılığa sesin tınısı denir. Tını, sesin farklılığını ifade eder ve ses kaynağının cinsini belirlemeye yarayan ses özelliğidir.
Aynı notayı çalan farklı müzik aletlerinin ürettiği ses dalgalarının frekansları aynıdır. Fakat ses kaynakları farklı olduğu için yani müzik aletlerinde ses üretmek için farklı malzemeler kullanıldığı için sesler farklı olarak algılanır.

NOT : 1- Sesler arasındaki tını farkı, renk farkıdır. Ses, kendine özgü olan bu rengi, taşıyıcı bir ...
Read more : Sesin Tınısı ve Rengi Üzerine | Gösterim : 5101 | Cevaplar : 33 | Forum : Amplifikatörler

lme49600 kulaklık anfisi

Merhabalar

Ben bir kulaklık anfisi yapıyorum , devrenin çoğunu bitirdim ama birkaç takıldığım konu var.

Devrenin şeması aşağıda

Resim

Şimdi U1-B yazan opamp ın 6 ile 7 numaralı bacaklarında 1uF kondansatör var , bu kondansatörün türü nedir?

Benim elimde 2 çeşit kondansatör var bunların hangisi olur?Nedeni nedir?

1.
Resim

Datasheet
http://www.datasheetarchive.com/indexer.php?file=DSA00196683.pdf&dir=Datasheet-011&keywords=CPM72B&database=user-highscore#

2.
Resim

805 kılıf normal kondansatör

Bir tane daha sorum olacak ; Besleme kısmına yerleştirmek için aşağıdaki kondansatörü kullanıcam , bu kondansatör nasıldır?

Resim
Read more : lme49600 kulaklık anfisi | Gösterim : 1398 | Cevaplar : 3 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Müzik kaydı

Arkadaşlar, Bilgisayar ortamında müzik kaydı yapan arkadaşlar var mı?
Ne tür formatlarda kayıtlar yapıyorsunuz. Ne tür müzikler arşivliyorsunuz.
Konu ile ilgili olarak yazışalım.
Read more : Müzik kaydı | Gösterim : 1588 | Cevaplar : 3 | Forum : Test ve Müzik Kayıtları

Satılık Lambalar

Arkadaşlar elimdeki yaklaşık 20-25 yaşındaki HİÇ KULLANILMAMIŞ lambaları satıyorum. Bildiğiniz üzere lambalar kullanılmadıklarında yeniliklerinden hiçbir şey kaybetmiyorlar. Detayları aşağı yazıyorum,

EL-34 8 adet, RSD marka Alman malı, tanesi 60 lira
EL-84 7 adet, Edicron marka İngiliz malı, tanesi 40 lira
ECC-82 5 adet, Trigon marka İngiliz malı, tanesi 25 lira

Fiyatları uygun tutmaya çalıştım, göreceğiniz üzere neredeyse yurtdışı fiyatlarıyla denk. Telefon numaram 0534 599 64 39. İstanbul Avrupa'dayım. İsteyen arkadaşlara resim de gönderebilirim. Siteden atılan ...
Read more : Satılık Lambalar | Gösterim : 1033 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Push Pull Transistör Amplifikatör

http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/2sk135pp.htm

Bu linkte çok sağlam bir çalışmaya benzeyen devre var. Mutlaka yapmak isteyeceksiniz.
Read more : Push Pull Transistör Amplifikatör | Gösterim : 2061 | Cevaplar : 16 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Bazı Hoparlor Kabinleri Üzerine

Transmisyon ve benzeri kabin yapıları için nadir türkçe kaynaklardan biri.
Bu dosyayı yeni görmedim, ön araştırmalarım sonucu ulaşıp arşivime eklemiştim.

Selamlar...

http://www.belgeler.com/blg/l0j/transmi ... ter-design
Read more : Bazı Hoparlor Kabinleri Üzerine | Gösterim : 2090 | Cevaplar : 13 | Forum : Hoparlörler

ton kontrol devresi

merhabalar

aşağıdaki şemayı yaptım ama çalıştıramadım.bc147 yerine bc107 taktım sorun bu olabilirmi ?
birde bu devre hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim?

Resim
Read more : ton kontrol devresi | Gösterim : 5135 | Cevaplar : 23 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Zaman zaman

Evet arkadaşlar, zaman zaman hepimiz görüyoruz,
bir devre paylaşıma açılıyor.
Kimimiz dağarcığımız elverdiği ölçüde yine zaman zaman kendi birikimlerimizi ekleyebiliyoruz,
kimimiz de eklenen ifadeler doğrultusunda bir şeyler öğrenmeyi deniyoruz.

Bu başlıktan amacım, bir devreyi neden beğeniriz
ve/veya nedir bizi çeken, bir ihtimal
-işte bu... dedirten.

Bir bakışta iyi bir devreyi nasıl gözünden vururuz?
:)

Selamlarımla...
Read more : Zaman zaman | Gösterim : 1146 | Cevaplar : 6 | Forum : Serbest Kürsü

Full Range QTW Speaker (?)

QTW (Quarter Wave)

Bu kabinlerde hoparlor resonans frekansının 1/4 ... 1/3 gibi dalga boyu,
kat edilecek hava yolu olarak seçilip,
rezonanslı bir tünel ya da açıklık kullanılıyor.

En çok tercih yerler genellikle full range ve mid-bass lar olarak gözükür.
Zira full range hoparlorlerde bass lar bir miktar zayıf kalır.
Bu kimi zaman farklı yapıda crossover ile dengelenmeye çalışılsa da,
en doğrusu hiç bir eleman kullanmadan istenilene ulaşmaktır.
Zira crossover ların tel dirençleri ampl.mizin damping faktorüne ...
Read more : Full Range QTW Speaker (?) | Gösterim : 6438 | Cevaplar : 54 | Forum : Hoparlörler

150W/4 ohm Amplifier

45 volt simetrik beslemeyle ,4ohmluk yüke 150 watt' ın üstünde güç vermektedir. Aynı zamanda amfi kısa devre ve DC voltaj korumalıdır.
Read more : 150W/4 ohm Amplifier | Gösterim : 1818 | Cevaplar : 7 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye