Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

MERHABA

Forumda olmadığım uzun süreden sonra yeniden aktif olmuş bulunuyorum.
Ses ve teknolojileri konusunda 30 yılı aşkın deneyimlerim bulunmaktadır. Bilgilerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak ve konuyla ilgili olan arkadaşlara yardımcı olmayı bekliyorum.
Ses ve ses kayıt teknikleri ve ses sistemleri ile ilgilenen, takip eden, bu konuda çalışmalarda bulunan, başta forum görevlileri olmak üzere, tüm üyelerimizle görüşmek, tanışmak, bilgi alışverişinde bulunmak ve iyi bir forum yaratmak amacındayım.
Read more : MERHABA | Gösterim : 1128 | Cevaplar : 5 | Forum : Kendinizi Tanıtın

SATILIK ÖZEL YAPIM STEREO SPEAKER

Yıllar önce birkaç arkadaş bir araya gelip, çok özel koşullarda test ederek tasarlamış olduğumuz, Hi-END seviyesinde ve profesyonel cihazlarla ölçümlenerek yaptığımız kolonlarımdan bir çiftini acil ihtiyaçtan dolayı satmak istiyorum.
FİYATI:1500TL dir.
http://i.imgur.com/ktAMzmh.jpg
http://i.imgur.com/LzmnMcK.jpg
Resim
Resim

TEKNİK ÖZELLİKLERİ:
TYPE = INFINITIVE BAFFLE
SENSITIVE = 90 db/spl at 1W 1m
TOTAL EMPEDANCE = 4 OHM
REZONANS FREKANSI =34Hz
FREKANS BANDI = ...
Read more : SATILIK ÖZEL YAPIM STEREO SPEAKER | Gösterim : 1547 | Cevaplar : 6 | Forum : Satılık

sapphire amp için pcb hazır almak isteyenler buraya

arkadaşlar linkteki amfim için toplu pcb sparişi verdim almak isteyen arkadaşlar buradan bana ulaşsınlar. pcb ler haftaya elimde olur .
tane fiyatı 30 lira
transistor-mosfet-amplifikator/yeni-current-feedback-amfi-tasarimim-t1752.html
10x30 boyutunda çift yüzlü delik içi kaplamalı epoxy plaket . eğer toplu alım olursa biraz daha indirim yapabilirim (20 tane ve üzeri için 25 lira )

çift yüzlü pcb dosyası :
sapphire yeni.zip
Read more : sapphire amp için pcb hazır almak isteyenler buraya | Gösterim : 1321 | Cevaplar : 4 | Forum : Toplu Alım ve PCB

Hoparlör Satılan Yerler Hoparlör Satılan Yerler

Arkadaşlar istanbul avrupa yakasında bildiğiniz hoparlör satan bir yer var mı ?
Read more : Hoparlör Satılan Yerler | Gösterim : 1533 | Cevaplar : 3 | Forum : Hoparlörler

leptop batarya sorunları leptop batarya sorunları

öncelikle herkeze iyi aksamlar diliyorum. Konu baslıktan anlaşılacağı üzere bırçok leprop kullanıcısının en büyük sorunu olan leptop batarya ömurleri
yaptığım araştırmalara okudugum metınlere göre orjınal bataryaların ortalama ömru 2 buçuk 3 yıl oldgugunu soyleyorlar tabıkıde bu sure bıtınce gereklı olarak batarya omru bıtıyor ve sureklı sarja takılı olma ıhtıyacı doguyor benım bılgısayarım gıbı mesela.

Bir diyaudiotr üyesi olarak bende elimden ne gelır ne yapabılırım sızlere danısp fıkırlerınızı almak ısıyorum. okudugum metınlerden bırısınde
bataryanın ıcerısınde bulunan ...
Read more : leptop batarya sorunları | Gösterim : 1888 | Cevaplar : 7 | Forum : Serbest Kürsü

CLASS A preamp sorunu

Arkadaşlar merhaba,
Kendi imkanlarımca revize ederek yaptığım Class A olduğunu düşündüğüm preamfimde tuhaf bir sorunla karşılaştım.
Göreceli olarak bugüne kadar en iyi sesi aldığım kalitede performans sergileyen Preamp ı , lambalı bir buffer katı sonrası kullanıyorum.
Buraya kadar herşey iyi . 3-4 saat dinledikten sonra , bazı frekanslarda gidip gelmeler ve akabinden her iki kanalda distorsyon başlıyor.
Komponentlerde herhangi bir ısınma veya anormallik gözlemlemedim. Daha önce hiç rastlamadığım bir sorun.
Hem tekil hem dual opam ...
Read more : CLASS A preamp sorunu | Gösterim : 1255 | Cevaplar : 7 | Forum : Projeleriniz

Amplifikatör köprü bağlamak (Faz Tersleyici)

Arkadaşlar , Power Amplifikatör'lerin içinde Opamp'larla yapılan çalışma vardı . Harddiskten silinmiş ve bulamıyorum. Yani iki tane amplifikatörü köprü bağlamak için. Basit transistörlü var onun dışında , bilgisi yada deneyimi olan var mı?
Read more : Amplifikatör köprü bağlamak (Faz Tersleyici) | Gösterim : 1552 | Cevaplar : 5 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Akü Şarj Devresi ( 6-12 Volt )

Tanınmış bir kit üreticisinin, akü şarj devresi.
Bazı ufak değişiklikler sözkonusu. Örneğin, güç transistörü olarak MJ3001 yerine
TIP142 gibi transistörler kullanılabilsin diye bakır yollar üzerinde bir kaç düzenleme yapıldı.

Devrenin orjinalindeki J3 jumperı iptal. Entegrenin alt sırasının bacak aralarından dolanan ince yol iptal.
Bunların yerine eleman yüzünden devreye iki adet kablo atıyoruz.
Biraz estetiği bozulacak ama olsun. A noktasından A ya, B noktasından B ye birer kablo hepsi o.

Çizim üzerinde aklınıza takılan veya hatalı ...
Read more : Akü Şarj Devresi ( 6-12 Volt ) | Gösterim : 2218 | Cevaplar : 4 | Forum : Elektrik - Elektronik

Linkwitz transform filitre hesaplaması

Linkwitz transform filtre woofer uygulamarı için düzenleyici. Bunu bana açıklarmısınız. :roll:
Read more : Linkwitz transform filitre hesaplaması | Gösterim : 1204 | Cevaplar : 4 | Forum : Makaleleriniz

Lamba Fleman

Arkadaşlar , Audio preamp için kullandığım 12ax7 lambalarının Fleman'larını önceden Dc12volt ile çalıştırıyordum. Şimdi Ac12 volt verip , 100ohm 2watt direnç ile şaseye verdim. Normalde bütün orjinal şemalardada böyledir. Vede Lamba'lar 50hz'de flemanların titremesi ömrü kısaltmasından ziyade acaba Anot Katot arası Elektron geçişini daha farklı bir halemi getiiyor ? Ekleyeceğiniz neler olabilir?
Read more : Lamba Fleman | Gösterim : 1548 | Cevaplar : 6 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye