Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Görme engelliler için ultrasonic rehber

2 adet ultrasonic sensörü aralarında 8-10 cmlik bir mesafe ile yan yana konuşlandırarak ve iki adet pic ile engelin mesafe ve hangi tarafta olduğunu hesaplayıp,yine taraf ve ses şiddeti olarak(sağda yakın solda uzak engel varsa, sağ speakerdan yüksek,sol speakerdan kısık ses çıkışı) stereo ses çıkışı ile kulağa ileten ve böylece görme engelliler için rehber olacak bir projem var. Devre şeması ve pic kodu da hazıra yakın,fakat pic bilgimin yetersiz olması nedeniyle devre ile pic kodunu ...
Read more : Görme engelliler için ultrasonic rehber | Gösterim : 1133 | Cevaplar : 6 | Forum : Projeleriniz

Elektro Bağlama vede Kuru Bağlama Çalışmaları

Arkadaşlar selamlar. Bir firmaya özel olarak yapıyorduk fakat anlaşamadık kaldı. Çok özenle yaptığım çalışmaları sizinle paylaşmak istiyorum sadece . Bağlama çalan ustamız iyi olmasada ses sizce nasıl geliyor ?

http://www.youtube.com/watch?v=bD2HplYJxJ4

Buda ayrı bir eşikaltı çalışması ;

http://www.youtube.com/watch?v=w5U_c1m4OXs

Elektrobağlama çalışmaları ;

http://www.youtube.com/watch?v=aPWwINaKZPw

PROJECT ŞİŞE! (Gülmek serbesttir.)

İşyerinde kullandığım hoparlörlerin ve kutularının içler acısı haline daha fazla dayanamadım ve artık emekliye ayırayım dedim.
İyi birşey almaya kalksan dünya para, kendimiz yapmaya kalksak yine epey para ve emek harcamak gerek ayrıca yeterli zaman
bulmak zor ve sonuç olarak, kimse yoğurduna ekşi demez ama hüsrana uğrama ihtimali yüksek.

IMG_0319.jpg

Nereye sakladığımı unuttuğum ve son kullanma tarihi geçmiş, perhidrol şişelerini bulunca "Bunlardan hoparlör kutusu olsa nasıl olur acaba?" diye bir aydınlanma ...
Read more : PROJECT ŞİŞE! (Gülmek serbesttir.) | Gösterim : 1305 | Cevaplar : 4 | Forum : Projeleriniz

Ticari Üretimde Lehimleme

Bilenler de olabilir, bilmeyenler de.
Seri üretimde bilinir ki bant sistemi kullanılır.
Üretim aşamalarından biri olan malzeme yerleşimi,
sonrasında lehim banyosu ile ilk testlere doğru yolculuk.

Benim çalıştığım elektronik cihaz üretimi yapılan yerde lehimleme noktasına
gelindiğindeki işlem, önceden bir mikser içinde alkol ile parçalanarak eritilmiş
reçine banyosuna giren montajlı pcb şase, devamında 280-300 C de eritilmiş 60-40
lehim banyosunda bir kaç saniyelik yolculukla noktalanıyordu.

Bu reçine, korozyonu önleme görevi nedeni ile kesinlikle herhangi bir temizleme ...
Read more : Ticari Üretimde Lehimleme | Gösterim : 1564 | Cevaplar : 13 | Forum : Serbest Kürsü

Reçine Temizleme

Plaket'in altındaki Krozyon vede Lehim içindeki Reçineler , Kapasite vede yüksek dirienç yaapbiliyor. Sistemi çok etkiliyor. Bunu tamamen nasıl ortadan kaldirebiliyoruz. Tiner vede sert fırça ile yapıyorum yok olmuyor.
Read more : Reçine Temizleme | Gösterim : 2103 | Cevaplar : 6 | Forum : Diğer Bilgiler

Harman Kardon

Çok kaliteli bir amplifkatör olduğunu duydum . Belki daha önce yapaan çalıştıran yada bu aletin sahibi olan vardır , orjinal olarak. Bir sürü şema var vede pahalı bir amplifikatör ....
http://www.harmankardon.com/resources/B ... 8%20sm.pdf
Read more : Harman Kardon | Gösterim : 925 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

100-200W amplifikatorler

Merhaba,
Hem zaman geçirmek hem de birşeyler üretmenin tadına varmak için yapılan,testleri tamamlanmış,tamamen orijinal malzemeler kullanılmış amp kitlerini yeni çalışmalara kaynak sağlaması amacı ile satıyorum.
Her bir amp çiftinin bedeli 100TL dir.hepsi kusursuz çalışır durumda ve birkaç saat dinlenmiş,bias ve ofsetleri yapılmıştır.
kullanılan test ortamı:
Resim

1:lme49830+Vmosfet (irfp240-9240)
testleri ve biası 56v a göre yapıldı
Resim

2:lme49810+2X mjl4302-4281
testleri ve biası 56v a göre yapıldı
Resim

3:lme49810+ njl3281-1302
testleri ve biası 56v a göre yapıldı.Soğutucu ...
Read more : 100-200W amplifikatorler | Gösterim : 1293 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

Trafosuz Güç Kaynağı

Ses devreleri için önerdiğimi sakın düşünmeyin.
Acaba soğutma için otomatik fan devresini veya hoparlör koruma devrelerini beslemek için kullansak yine de sorun çıkar mı onu merak ediyorum.
Değişik çıkış voltajları için üzerinde düzenlemeler yapılabilir. Bazen istenen değerde trafo bulmak sorun olabiliyor.
transformerless-power-supply.jpg

http://www.electroschematics.com/5499/t ... er-supply/
Read more : Trafosuz Güç Kaynağı | Gösterim : 4264 | Cevaplar : 12 | Forum : Güç Kaynakları

Balanced In/Out Buffer PreA

Bir süredir üzerinde çalıştığım balanced in/out,
ihtiyaca göre buffer ya da preA olarak kullanabileceğimiz bir devreyi paylaşıyorum bu defa.

Alt mosfetlerin sourge leri arasındaki 470 ohm 0dB için
Bu direnci küçülterek preA kullanımı için kazanç elde edebilirsiniz.

Bu devreyi PP Class A ile denediğimizde, ses renginin biraz daha iyileştiğini gözlemledim.
Ayrıca hoparlor kabinlerinize göre kullanabileceğiniz bizim meşhur +2dB sub-bass takviyesi.
:)

Devrenin kaskad olması çıkış empedansının yük ...
Read more : Balanced In/Out Buffer PreA | Gösterim : 1315 | Cevaplar : 2 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

LM 3886 dan başka düşük thd li entegre varmı?

Biraz araştırdım ama bulamadım,veya benim gözümden kaçtı bilemiyorum.LM 3886'dan başka düşük thd oranına sahip,ama daha az besleme gücüne ihtiyaç duyan, çıkışı 10-20-30 wat gücünde olan bir amfi entegresi arıyorum.Diyeceksinizki 10 watlık A class yap.Ozaman da devasa trafo ve soğutucu gerekiyor.Yani daha minimalist bir chipamp arıyorum.TDA serisinden bir çok amfi yaptım,LM 1875 de yaptım,LM3886 sesini duyduktan sonra diğerleri teneke gibi gelmeye başladı.Velhasıl uzun lafın kısası LM 3886 kulvarında olup, daha küçük besleme gerektiren,10-20 w civarında bir ...
Read more : LM 3886 dan başka düşük thd li entegre varmı? | Gösterim : 1833 | Cevaplar : 10 | Forum : Serbest Kürsü

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye