Selam arkadaşlar.Daha önce alış-veriş yaptıgımız (banzai music) sitesinden lm 3875 almak istiyorum ama entegreler hakkında tam bir fikir edinemedim.İlgili arkadaş T.İ. oldugunu ama hangi ülkede imal edildigini bilmedigini söyledi.Bilgisi olan varsa sevabına bir açıklama yaparsa çok memnun olacagım.
Merhaba arkadaşlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Uzun zamandır yoktum özlemişim burayı vede herkesi .... Benim iin özel bir çalışma olan Kuru bağlamalar için yüksek empedans preamplifikatör yada Dibox lazım . Ki amacım Enstürmanın doğal sesini yakalamak lazım. Çok çeşitli şemalar var ama tecrübe vede başka bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim...
Herkese Merhaba Ustalarım Ben uqur bu elektronik işi hastalık bu hastalıktan kurtuluş yok ölüme kadar gider küçüklüğümde yakalandım bu hastalıqa kısaca :) kurban oldum hele öncelikle oto ses sistemi olsun radyo kasetinden tut Dvix oynatıcısına kadar Yapacak Birşey Yok Herkese Saygılar sağlıcakla kalın
Arkadaslar merhaba... Diy hoparlör projem için iyi kalitede 6 ohm ve üzeri 13-16 cm hoparlör aramaktayım. Fakat Türkiye de internet üzerinde iyi sonuçlara ulaşamadım. Forum sayfalarında da önceki konuları araştırdım... Sizlerin önerebileceği marka veya alabileceğim yerlerin önerisini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..
merhabalar benim elimde çok eskilerden kalma lambalı bir radyo var internette biraz bakındım ve bunları gitar amfisine dönüştürenlerin ve iyi tonlar elde edenlerin olduğunu gördüm elimdeki radyoda bu model sitede şemaları giriş çıkışları falan da var (http://www.radiomuseum.org/r/wega_fox_53_467_w_5.html) (http://www.radiomuseum.org/r/wega_fox_56_1085.html) benim amacım gitardan çok iyi bir ses almak değil sadece hobi olarak bununla uğraşmak istiyorum fakat nerden başlayacağımı hangi çıkışları kullanacağımı ...
25 metrekare ve daha küçük odalarda hep raf tipi hoparlör öneriliyor. Genel kanı küçük olmaları sayesinde kutu gürültüsünün vs. daha az olması bu sayede müzik için ideal olduğunu bir çok forumda okudum. Tabi bu söylediklerim üst seviye değil., fiyat / performans değerleri bakımından geçerli.
Küçük olmasının yanında çoğu raf tipi hop. 2 yollu olmasıda tutulmasının bir sebebi olabilirmi ? Daha basit crossover yapılarıyla ses üzerinde daha az etki yapmaları gibi.
sadece test amaçlı kullanılmıştır. fiyat olarak 250 tl istiyorum. almak isteyenler tel den ulaşsın internete fazla girme imkanım yok. şeması mevcut. 0544 253 24 84 veysel arslan
Öncelikle elektrik eğitimi almış arkadaşların iyi bildikleri, ya da biliyor olmaları gereken bir kaç temel bilgi.
Hani hep sorarız ya, kaç watt trafo kullanmalıyım? Doğru soru; kaç VA (volt amper) ? olmalı.
Elektrikte power factor, ya da teknik ifade ile cos fi gibi bir değer vardır. Kullandığımız yüklere göre değişkenlik gösteren, akım-gerilim arasında oluşan açıdır.
Yüklere göre nasıl değişkenlik gösteriyor? Watt ve VA in eşit olduğu zamanlar, yüklerin endüktif ya da kapasitif olmadığı, rezistif yükler ...
Gülmeyin bu devre çöpten döndü. :) Bir süredir üzerinde çalıştığım class ab gün yüzüne çıkacak duruma geldi. Ama öncesinde ciddi testler yapmak yerine girişini parmaklayıp yüksüz iken aşırı akımla saturasyona gidiyor diye uğraşmaktan vaz geçip kaldırdığım bir proje bu. :) Bu gün ya şunu bir de sign. gen. ile test edeyim deyince gerçek fazlası ile ortaya çıktı. Efendim hem ...
Uzaktan kumanda kartı + programlanmış pic (16f628)+ input selectör kartı+ LM317-LM337 ayarlı simetrik besleme kartı, tamamı 3 kart ve bir microişlemci (programlanmış) gönderilecektir. 20 tldir, toplam 20 adet vardır. Toplanan hasılatın yarısı diyaudiotr yönetimine site masraflarına katkı anlamında hibe edilecektir.