Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Analog VU Meter Driver IC

Selamlar;

Bu kez paylaşacağım VU metre devresi, klasik analog göstergelerden hoşlananlar için :) . Toshiba'nın ürünü olan, TA7318P kodlu entegre, bu göstergeleri sürmek için üretilmiştir. Özelliklerine bakarsak;

*İster asimetrik, ister simetrik çalışabilme,
*Analog (ibreli) göstergelerin yanı sıra, lineer led bar gösterge entegresi de sürebilme (Bu entegreyle tanışmama vesile olan Sansui AU-D7 adlı cihazın, display kartında bulunan IR2406 ~Sharp IC~ kodlu lineer entegreyi sürmek için TA7318P entegresi kullanılmıştır.), ...
Read more : Analog VU Meter Driver IC | Gösterim : 10638 | Cevaplar : 7 | Forum : Projeleriniz

TDA7294 ?

Geçtiğimiz günlerde istem dışı gelişen bir tartışmanın mosfet-bjt karşılaştırmasına dönüşmesi
sırasında zaten aklımda olan bir TDA7294 testini bu gün tamamladım.
Söz konusu tartışma sırasında bir arkadaşımız TDA7294 ün basslarda kötü olduğunu
ve bjt li bir başka chip amp. ile karşılaştırdığında, diğerinin bjt oluşu nedeni ile
daha iyi olduğunu söylemişti.
Ben de özetle transistorlerin yapılarından çok kurgunun önemli olduğunu vurgulamıştım.

Evet, arkadaşımız haklı çıktı.
TDA7294 baslarda iyi değil.
Ama mosfet çıkış olduğu için değil.
Üreticinin hedef ...
Read more : TDA7294 ? | Gösterim : 1463 | Cevaplar : 5 | Forum : Makaleleriniz

Passive matrix 5+1 surround decoder

Dolby.rar
Dolby.rar
Sizlerle paylaşacağım bu devre dolby firmasının çıkarttığı stereo sesten 6 kanal sese ayıran dolby pro-logic II sisteminin logic kontrolsüz yani otomatik ses balanslaması olmayan çözücü devredir.
Read more : Passive matrix 5+1 surround decoder | Gösterim : 3088 | Cevaplar : 24 | Forum : Projeleriniz

Self On Audio (PDF kitap)

Selamlar;

Ses devreleri alanında tanınmış bir isim olan Douglas Self'in, kuramsal bilgilerinin bulunduğu harika bir kitap PDF formatında. Bir Amplifikatörün iç yapısında bulunun; preamplifikatöründen tutun, çıkış koruma sistemlerine kadar hepsini bünyesinde barındıran, Rod Elliott'un kaynak gösterdiği bir kitap. 483 sayfa.

http://www.multiupload.nl/H7YFMWXS6H

Kolay gelsin...
Read more : Self On Audio (PDF kitap) | Gösterim : 1481 | Cevaplar : 2 | Forum : Elektrik - Elektronik

Mosfet transistör eşlemek

Merhaba Dostlar,

Metal kılıflı ırf 244 mosfetleri nasıl eşliyebilirim. Bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var, :bilmem: Hayırlı akşamlar...
Read more : Mosfet transistör eşlemek | Gösterim : 1464 | Cevaplar : 5 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Çaylağa yardım Çaylağa yardım

Merhaba arkadaşlar. Elektronik işlerine sömestr den sömestre çalışma fırsatı bulabildiğim için foruma da anca girebiliyorum. Kendim yarım wattlık bir lm386 gitar amfisi yaptım. Breadboard da çalışıyor memnundum. Zaten standart datasheetteki şemayı oluşturmuştum.
Lehim yapma konusunda tecrübem yok. İlk defa breadboard dan plakete bir proje gerçekleştiriyorum.
Plakete lehimledikten sonra ses bozuldu yüksek frekanslar duyulmadı ayrıca çok düşük frekansta gürültü çıktı. Bu gürültü deep gürültüsünden farklı kare dalga gibi pat pat pat diye geliyor. Enstrumandan gelen frekans ...
Read more : Çaylağa yardım | Gösterim : 1405 | Cevaplar : 9 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

LM3524DN Alınık

özellikle LM3524DN smps entegresi aranıyor. elinde olan varsa PM atsın. mesaj cevaplanacaktır.

piyasada SG serisi var. bu değildir. özellikle ne teklif edin ne de önerin.
Read more : LM3524DN Alınık | Gösterim : 1046 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

Recap Projesi kafa karışıklığı

Merhaba;
40 yaşına gelip bu işlere yeni başlayan biri olarak yardımınızı rica ediyorum.:)

Aşağıda yer alan cap.lara ihtiyacım var. Ancak mouserı bekleyemeyeceğim dolayı muadillerini farnell den sipariş vermek istiyordum ki bulamadım :)
Sizden ricam mouser numaraları belli ürünlerin Farnell den ( tercihen panasonic ve ingiltere stoğu) muadillerini belirtmeniz. önerilerniz için şimdiden teşekkür ederim.

CSSA: 647-UKL1H3R3KDDANA 3.3uF 50v
CSSA: 647-UKL1H2R2KDDANA ...
Read more : Recap Projesi kafa karışıklığı | Gösterim : 932 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

35W WCF SE II

Bazı arkadaşların beklediği yeni WCF SE

Abuk-sabuk ( :) ) devrelerle uğraşmak isteyenlere.

Bu devre ile WCF çalışmalarıma son vermiş oluyorum.

Ve bu defa da TL071 gibi sıradan bir opamp kullandım.
Ve yine çıkışlarda bu sınıfta pek kullanılamayan vertical mosfet çifti
2SK1530 ve 2SJ201 kullanıldı.

Daha önceki devreden sonra buna gereksinim,
orada kullandığım NP 1000u-2200u gibi kond.leri
ve bias ayarını kaldırmak oldu.

Hazır ele almışken yine bir ...
Read more : 35W WCF SE II | Gösterim : 19586 | Cevaplar : 239 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye