Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Aleph-m 10w class-a amfi

Öncelikle herkese merhabalar. :)

Ebay dan aldığım birleştirilmiş Aleph-m 10w bord ile kendine bir amfi yapmak için kolları sıvadım. Bord şu http://www.ebay.com/itm/221221997015?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Diy işinde çok yeniyim elektronikten de pek anlamam bu yüz den tecrübeli arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.

Henüz bir trafo almadım 1-2 gündür öğrendiğim kadarı ile güçlü bir trafo ihtiyacı varmış ve amfinin güç verimliliği çok çok düşükmüş. 12v çıkışlı min. kaç watt trafo kullanmam gerekir sizce.? ...
Read more : Aleph-m 10w class-a amfi | Gösterim : 7718 | Cevaplar : 67 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Ses yalıtımı

Merhaba arkadaşlar. Ucuz yollu ses yalıtımı yapmayı düşünüyorum odama. Özellikle tavana. İzmirde oturuyorum böyle akustik sünger satan yer falan biliyor musunuz?
Read more : Ses yalıtımı | Gösterim : 3438 | Cevaplar : 10 | Forum : Serbest Kürsü

Konu Hoparlor ve Sound

Muhtemelen bazı konular tekrar olacaktır,
ama hafıza tekrarı da gerekiyor bazen.
Read more : Konu Hoparlor ve Sound | Gösterim : 5570 | Cevaplar : 66 | Forum : Hoparlörler

Subwoofer empedans ayarı

Merhaba sayın ustalar. anlayamadığım bi konu var cevalarınız için şimdiden tesekkürlerimi sunarım.
Alpine Type R 15 750 Watt RMS subwooferim mevcut çift bobin her bobin 4 ohm yani 4+4 ohm
amplifikatörüm audiosystem F2500

2x230 Watt RMS 4 ohm
2x400 Watt RMS 2 ohm
1x800 Watt RMS 4ohm( KÖPRÜ)
1x1180 Watt RMS 2 ohm.(KÖPRÜ)

ben subwooferimi 1x800 watt rms 4ohm da nasıl çalıştırabilirim?. seri bağlasam 8 ohm paralel bağlasam 2 ohm ...
Read more : Subwoofer empedans ayarı | Gösterim : 1624 | Cevaplar : 5 | Forum : Otomobil Ses Sistemleri

diy projeksiyon

herkeze ıyı forumlar ınternette bır cok sayfada ev yapımı projeksıyon paylasımları goruyorum aramızda yapanlar yada boyle bı deneyımı olan bırılerı varmı merak edıyorum elımde tahmının 25-30w power led var bunu ufak bır projeksıyonla degerlendırmek ısterım en azından kendı odama ufak capta amfı projeksıyon vs sınema sıstemı kurmak ısterım. herkeze iyi gunler ıyı forumlar
Read more : diy projeksiyon | Gösterim : 953 | Cevaplar : 2 | Forum : Serbest Kürsü

Power Led

Selamlar
23w lık beyaz ışık veren tasarruflu lambaların üzerinde 1300-1500 ansi lümen ışık gücü olduğu yazıyor.
Ben 3W power ledlerden kullanarak bu lambalar kadar ışık veren bir lamba yapmak istiyorum.
Bluemavi sitesinde satılan power ledlerden almak istiyorum. Fakat satılan ledlerin veri sayfasına ulaşacak kadar bilgi yok maalesef. Sadece Power Led 3W Beyaz 170-190 lümen yazılmış. ( Başka bir yerde bulduğum 3W Power Led bilgisine göre bu ledler 3.6V - 0,8 A akım çekiyor..)
Tasarruflu lambalar ...
Read more : Power Led | Gösterim : 1040 | Cevaplar : 1 | Forum : Serbest Kürsü

Ampliler ve Teknolojinin Performansa etkisi

Arkadaşlar nette gezinirken tesadüfen denk geldiğim iki videonun linkini ekliyorum.
Ben özellikle ilk bölümden çok faydalandım.Benim gibi işin mantığını anlamaya çalışan arkadaşlara faydalı olacağını düşündüm.
İkinci bölüm olan dac,çip gibi mikro elektroniğe şu an için bayağı uzağım maalesef :)

Umarım reklam vs. problemi yoktur,eğer problem olabilecek ise moderatör hemen kaldırabilir konuyu.

http://www.timpani.com.tr/teknik/etkinlik38_1.htm
http://www.timpani.com.tr/teknik/etkinlik38_2.htm ...
Read more : Ampliler ve Teknolojinin Performansa etkisi | Gösterim : 1574 | Cevaplar : 16 | Forum : Serbest Kürsü

HQ RIAA preamplifikatör.

National firması tarafından yayınlanmış LM833 entegresi ile yapılmış bu uygulamayı modifiye ederek yaptığım çalışmayı sunuyorum.
LM833 entegresi her ne kadar bu proje için kullanılmış olsa da daha iyi frekans responsu ve daha iyi gürültü için LM158 askeri tip entegreyi tercih ettim. Haliyle devre elemanlarında az da olsa modifiye yapılmıştır.

Devre kartının bitmiş haldeki alttan görüntüsü.
Resim

Devre kartının bitmiş haldeki üstten görüntüsü.
Resim

Devrenin kutulanmış hali.
Resim

Yapılan testlerde çok iyi frekans karakteristiği, oldukça tatminkar ...
Read more : HQ RIAA preamplifikatör. | Gösterim : 1078 | Cevaplar : 7 | Forum : Projeleriniz

Apex 500 Watt Power Amplifikatör

Selamlar arkadaşlar. Tam aradığım sadelikte vede , 180voltla çalışan bu devre oldukça güçlü gizi gözküyor. Yalnız , devrenin tam pcb'sine ulaşamadım. Ama sizinle paylaşmak istedim. Bu devrenin orjinal pcb'sini bulabilirseniz harika olur. Normalde benim çizmem için çok basit ama , zaman yokluğundan dolayı olduğundan çizemiyorum .
Read more : Apex 500 Watt Power Amplifikatör | Gösterim : 1676 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye