Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Bang Olufsen ICEPOWER 50ASX2 hakkında sorular...

Merhaba

uzun süredir planladğım diy ampli denememe başlamaya çok az kaldı,

ice power 50asx2 class d ampli modülü bugün elime ulaştı.

Resim

yalnız diğer parçalar daha ulaşmadığı için henüz uygulamaya geçmedim.

benim soum şu olacak şimdi ben bu modülü potansiyemetresiz sanki power amplimiş gibi kullanacağım tube valve preamplim gelecek çinden onu kullanacağım bu yüzden şimdi bu ampli sürekli 50 watt mı güç üretecek? ben 30 wattı geçmemsini istiyorum nasıl yapacağım?

...
Read more : Bang Olufsen ICEPOWER 50ASX2 hakkında sorular... | Gösterim : 1749 | Cevaplar : 3 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

50W Power Amplifier

Arkadaşlar bir yerlerde bulduğum bu amplifikatör şemasından yola çıkarak pcb dizaynını yaptım. Çıkış transistörleri ve sürücü transistörleri ile bias transistörü plaketin altına monte edilip ana soğutucuya vidalanacak. Plakette tam transistörlerin üzerinde 5mmlik delikler açmak için boşluk bıraktım. Bu boşluklar kullanılarak transistörler soğutucuya çok rahat vidalanabilir.
Devreyi test etmedim. Bir ara yapacağım. Denemek isteyen olursa devreyi iyice kontrol ederse iyi olur.
Birde bu şemayı tanıyan olursa burada yazarsa sevinirim. Sanırım bir cihazın service manualinden alıntılanmış. Besleme ...
Read more : 50W Power Amplifier | Gösterim : 1295 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

İLİŞİK KESME BEYANI

Bundan sonra,iki elemandan oluşmadıkça hiçbir şekilde delikli plakete devre kurmayacağıma tüm DİY AUDİO camiası önünde and içerim.. :D :D
Şakası bir yana,delikli plakete kurduğum devrelerde başarı oranım yerlerde sürünüyor.
Zaten arıza tesbiti,yapım zorluğu ve görüntü karmaşası canıma yetmişken,en son yaptığım devrenin az önce enerji verir vermez entegresinin cozurdamasından sonra,delikli plaket ile tamamen ilişiğimi kesmeye karar verdim.Günlerdir uğraştığın ...
Read more : İLİŞİK KESME BEYANI | Gösterim : 1088 | Cevaplar : 4 | Forum : Serbest Kürsü

Giriş kuplaj kondansatörü

Arkadaşlar giriş kuplaj kondansatörü paralel bağlanabilirmi?
Yani iki veya daha fazla kutupsuz ama düşük kapasiteyi paralel mi yapmalı yoksa bir adet kutuplu elektrolitık mi kullanmalı?Ayrıca sinyal girişte bipolar kullanılırmı?
Read more : Giriş kuplaj kondansatörü | Gösterim : 1235 | Cevaplar : 2 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

HDD kablosu.

Arkadaşlar bilgisayarlarda kullanılan hdd kablolarını hepimiz biliyoruz.Peki bu kadar önemli bir işlevi olan bu kablo neden bakır değil?
Acaba bakıra göre daha düşük omajlı olabilirmi?Sinyal bağlantı hatlarında deneyeniniz oldumu acaba?
Read more : HDD kablosu. | Gösterim : 1068 | Cevaplar : 3 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

DVD RW KUTUSUNDA TDA1554

Gecenin bu ilerleyen saatlerinde kasayı toplayabildim nihayet.Masaüstü bilgisayarım hurdaya çıkınca bir kenarda atıl duran dvd rw kutusunu değerlendirmek istedim.Ordan burdan uydurma malzemelerle ortaya böyle bir şey çıktı.Ön panel zengin dursun diye birde usb çıkışı koydum. :D
Öyle yalandan değil haa, çalışıyor.Usb den şarj olan zamazingolar için....Ne alakaysa artık :D Neticede ortaya böyle bir şey çıktı işte...
Read more : DVD RW KUTUSUNDA TDA1554 | Gösterim : 1353 | Cevaplar : 6 | Forum : Projeleriniz

Asimetrik besleme ile preamp

Arkadaş hepinize iyi bayramlar.....
Biraz boş zaman bulunca bir projeye giriştim.Bu projede 12 v asimetrik besleme ile çalışacak stereo,op amp'lı bir preamp'a
ihtiyacım var.Elinde şema olan varsa şu bayram gününde çok hora geçer.
Şunuda belirtmeliyim ses yükseltici olarak tda1554 kullanacağım,dolayısı ile preamp devresinde herhangi bir hifi beklentim yok.
Read more : Asimetrik besleme ile preamp | Gösterim : 3267 | Cevaplar : 17 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Elektronik Potansiyometre

Arkadaşlar benim araba yarışı oyunu oynama gibi bir tutkum var. Bu tutku ilk aldığım bilgisayarda arkadaşın yüklediği ilk 3boyutlu görüntülü Test Driver oyunuyla başladı. Şu an iki üç günde bir onbeş yirmi dakika falan oynuyorum.
İki sene önce bir elektronik markette gaza gelip Logitech Driving Force GT direksiyon aldım. Bir süre kullandım bu direksiyonu sonra baktım yarışlarda adamlar bizi geçiyor..nasıl oluyor da bu adamlar bu kadar fark atıyorlar dedim... araştırdım. Manual vites ve debriyaj sayesinde ...
Read more : Elektronik Potansiyometre | Gösterim : 3054 | Cevaplar : 4 | Forum : Serbest Kürsü

TC9148P deneme devrem

Merhabalar;

Öncelikle herkesin Ramazan Bayramı mübarek olsun.

TC 9148P entegresini masaya yatırdım bugün. Bir deneme prototipi oluşturmak için delikli karta kurdum devreyi. Tek seferde çalıştırdım. Çalıştırdım da, çok kısa mesafeden sinyal gönderiyordu (ykş 50 cm). Standart devredeki 2sc1815 i 2sc1959 ile değiştirip denedim,olmadı. 3 kalem pille besledim, yine olmadı. Paralel led ekledim,yine olmadı derken; ne akla hizmetle kullanıldığını idrak edemediğim 2SC1815 transistörünü iptal ettim. 2SA1015 i daha güçlü transistörle, ??A1273 (Japon standardı sanıyorum,ama emin değilim) ...
Read more : TC9148P deneme devrem | Gösterim : 1521 | Cevaplar : 4 | Forum : Diğer Bilgiler

Bayramlaşma

Herkeze selamlar Diy Audio Türkiye ailesinın bir üyesi olarak bayramınızı kutlar herkeze iyi bayramlar dilerim :)
Read more : Bayramlaşma | Gösterim : 1047 | Cevaplar : 8 | Forum : Serbest Kürsü

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye