Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Smps İsteği

Aradaşar selamar...

Acilen Arabada çalıştıracağım 12 volt giriş 2x24 volt çıkışlı Ei33 ile çalıştırılabilir yada kendimde sarabilirim , Feedback kontou Optocuplör'lü bir devre lazı.m.... Beki biraz özel gibi ama. Lazım işte :)
Read more : Smps İsteği | Gösterim : 1329 | Cevaplar : 0 | Forum : Güç Kaynakları

Apex soft start

Tasarlanmış olan devre ,besleme trafosundan önce 220v girişinde kullanılmaktadır.Devrenin amacı trafo anahtarı açıldığında trafoya gelen akımı geciktirip ilk tepe akımlarını düzeltmektir...Trafo ilk açıldığında bir vınlama yapar. Bu devre bunu önler ve amfi sistemi daha sessiz çalışır ,ilk açılışta...
Read more : Apex soft start | Gösterim : 3017 | Cevaplar : 18 | Forum : Güç Kaynakları

150 Watt Amplifikatör

Özellikle Gitar Amplifikatör'ü olarak idealdir. Yapmak isteyenler severek ve basitçe monte edebilir.
Read more : 150 Watt Amplifikatör | Gösterim : 1422 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

70dbA ses şiddetinde eşit yayılım ilkesi.

Arkadaşımız Yunus'un isteği üzerine hazırlamış olduğum videoda yaklaşık 35m2 lik bir salonda VIRTUAL SURROUND sisteminde elde etmiş olduğum eşitlilik prensibidir.
http://www.youtube.com/watch?v=bdreZ5xg ... e=youtu.be

Bu konu, başka teknolojilerin de olduğunu, dolayısı ile az da olsa bu tür konularla ilgilenen arkadaşları küçük bir tartışma ortamı ile bir araya getirebilmek için açılmıştır.
Mantıklı olan her türlü yorumlarınızı bekliyorum.
Read more : 70dbA ses şiddetinde eşit yayılım ilkesi. | Gösterim : 1387 | Cevaplar : 0 | Forum : Test Müzikleri

portatif hoparlör

Herkese selamlar; uzun zamandır siteyi takip ediyorum çok güzel çalışmalar var; elektronik bilgim fazla yok sizlerden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.Müzisyenim,çaldığım enstrumanlardan biride akordiyon soru ve sorunları şöyle özetliyeyim ; bir süre önce portatif şarjlı askılı minik bir hoparlör gördüm(fiyat uçuktu) açık havada enstrumanıma çare olabilecek bir proje hazırlamaya karar verdim benim gibi sorunları olan müzisyen arkadaşlarada yol gösterir.yaptığım araştırmalarda tda 2003 lü 12 v aküyle çalışan birkaç devre gördüm basit ve yapılabilir görülüyor, ...
Read more : portatif hoparlör | Gösterim : 1110 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

TDA8560Q

Arkadaşlar DİPTRACE programını sıfırdan öğrenip bu pcb'yi çizmem 1 haftamı aldı. :mrgreen: :mrgreen:
Pcb de hata,eksik,gedik veya başka bir öneriniz olursa duymak isterim.
Read more : TDA8560Q | Gösterim : 1266 | Cevaplar : 5 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Elektronik Anahtar

Devreyi denemedim, üzerindeki notlar bana ait değil.
Otomatik Anahtar.jpg
Read more : Elektronik Anahtar | Gösterim : 1532 | Cevaplar : 3 | Forum : Elektrik - Elektronik

Süper Düşük Gürültülü Preamp

Eloktorun katkılarıyla. :)
Epey eski bir devre, muhtemelen çoğunuzun arşivinde bi köşede unutulmuştur.
Ara sıra eskileri karıştırmak lazım, unutulmasın.
Preamp1.jpg

Preamp2.jpg
Read more : Süper Düşük Gürültülü Preamp | Gösterim : 1632 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Sharp Optonica 1616H SORUN

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Sorunumla ilgili bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine sitenize kayıt oldum. Adım Deniz ve gördüğüm kadarıyla bilgili çok arkadaşımızda bu site forum sayesinde buluşmuşlar. Uzun sürelerde burada kalacağımı görebiliyorum. Hifi sistemlerine ilgi duyan herkes için bulunmaz bir kaynakça

Sorunumda kısaca bahsetmek istiyorum. Amfimin marka ve modeli Sharp Optonica 1616H Uzun zamandır nemli bir depoda yatmış ve yaşından ötürü kapasitörlerde zayıflamalar ve buna bağlı olarak direnç patlatmaları olmuş. Tüm kapasitör ve yanan dirençleri değiştirdim. ...
Read more : Sharp Optonica 1616H SORUN | Gösterim : 1967 | Cevaplar : 12 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Proje destek bütçe 1500 2000 Ytl

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2000 Ytl Bütçe ile salonumuz için bir Hifi sistem kurmak istiyoruz. Bu bütçenin bir kısmı ile Yamaha amfi alındı onun harici hoparlör seçimi ve tasarımı konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Yapılacak sistemin tasarımı için çizim olsun hesaplamaları olsun marangoz kısmı olsun hazırdır fakat bu konuda hem hoparlör hemde tasarım konusunda teknik olarak yardıma ihtiyacım vardır zira daha hangi marka ve frekanslarda hoparlör kullanacağımıza karar veremedik aklımızdan geçen FOCAL ACCESS 165 A3 3 WAY COMPENENT ...
Read more : Proje destek bütçe 1500 2000 Ytl | Gösterim : 1328 | Cevaplar : 6 | Forum : Projeleriniz

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye