Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Trafo ve Şok Bobin Excel Hesap Programı

Arkadaşlar kitaplardan aldığım ve derlediğim trafo ve şok bobin hesaplama excel i hazırladım. Başka forumlarda da paylaştım. Sizlerde bu işlerde uzman olduğunuz için incelemenizi istedim.

http://uploaded.net/file/kl8cno2i

Referanslar:

1) Transformer and Inductor Design Handbook: 254, 280, 351

2) Switching Power Supply Design, Pressman: 59, 93, 105, 107, 111, 115, 149

3) Switchmode Power Supply Design Handbook, Billings: 250, 280, 300, 306, 316, 320, 464, 490
Read more : Trafo ve Şok Bobin Excel Hesap Programı | Gösterim : 2016 | Cevaplar : 2 | Forum : Güç Kaynakları

Merhaba

Ben Tolga. Bilgisayar sektöründeyim, özel bir şirkette çalışıyorum. Elektronik konusunda fazla deneyimim yok, ama elim havta tutar. Bir süredir ses kalitesi nedeniyle çok yüksek fiyatlara satılan cvihazlardan ziyade evde kendim birşeyler yuapabilirmiyim diye araştırıyorum.Sizlerin de yarıdımlarını rica eidyorum. İyi günler.:)
Read more : Merhaba | Gösterim : 1018 | Cevaplar : 0 | Forum : Kendinizi Tanıtın

6922/E88CC lambalı ön yükselteç

Arkadaşlar hepinize selamlar,
Uzun süredir Primare power amfimi avr nin pre out çıkışı ile kullanmaktaydım. Ses kalitesini yükseltmek adına üst düzey preamfi almak istemiştim. Ama istediğim gibi bir fiyat aralığı ve kaliteyi bir türlü bulamadım. malum 2. elde bile acaip fiyatlar var.Sonuçta devrelerden pek anlamasam bile kendim lambalı bir pre yapmaya karar verdim. Türkiye de diy konusunda tek forum da siz olduğunuz için siznle paylaşıp öneri ve yardımlarınızı almak istedim. Uzun araştırmalarımdan sonra tercih ettiğim ...
Read more : 6922/E88CC lambalı ön yükselteç | Gösterim : 2323 | Cevaplar : 14 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

dr. un lm 3886 devresi

iyi akşamlar syn ustalarım dr. ( özgür kolay ) ın :) paylaştığı gain clon verilerine ulaşamıyorum saklamış olan var sa paylaşabilir mi ?
Read more : dr. un lm 3886 devresi | Gösterim : 1478 | Cevaplar : 6 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Mitsumi FAE347 Tuner ile Stereo Fm Radyo

Mitsumi FAE347 Tuner ile Stereo Fm Radyo Analog Kontrol

Arkadaşlar elde kalan bir araba teybinden söktüğüm FM tuner katına birkaç parça ekleyerek stereo radyo alıcısı elde ettim. Bir rus sitesinde yapılan bir çalışmadan esinlenerek yaptım.
Ancak LA1787 entegresi biraz ısınıyor.
Ses mükemmel çıkıyor. Frekans bandını 4K7 çok turlu trimpot ile ayarlayabiliyorsunuz.
Selamlar.

Resim

Resim

https://www.youtube.com/watch?v=JOp-2EvwrTo
Read more : Mitsumi FAE347 Tuner ile Stereo Fm Radyo | Gösterim : 2484 | Cevaplar : 2 | Forum : Projeleriniz

5+1 de spdif var ac3 izlerken cızırtı geliyor

Konuyu inşallah doğru yere açmışımdır. Arkadaşlar benim sorunum şu , bende microlab m1910 5+1 var. Bunun arkasında spdif hem optical hem de coaxial var. Anakartımın üzerinde de spdif var. Şimdi sormak istediğim şu , decoder olmadan , ac3 ya da dts ses alabilirmiyim , bilgisayar üzerinden. Çünkü dekoderi yok. Kodek filan kurdum , spdif aktif ediyorum kodek üzerinden eskiden anten kullanılırdı karıncalanınca bir ses çıkartırdı aynı onun gibi ses çıkarıyor. Yardımlarınız için teşekkür şimdiden...

Resim ...
Read more : 5+1 de spdif var ac3 izlerken cızırtı geliyor | Gösterim : 1734 | Cevaplar : 6 | Forum : Hoparlörler

4558 ton kontrol kısmı sorunu

LM4558 ve tda7377 ile bi 2.1 anfi yaptım şemayı internetten buldum bass ve tiz kontollü bi devre
ses girişi verdiğimde çıkışta çok az bir ses aldım
ton kontrol kısmı geçip 7377nin girişine sadece 220n ile ses girişini verdiğimde sesi oldukça güzel olarak aldım
acaba ton kotrol devresi mi hatalı? inceleyebilirmisiniz?
http://www.dosya.tc/server26/lXHa5F/TDA77xx.rar.html
bu arada C23 ve C24 33nF Şemada atlamışım değiştirmeyi
Read more : 4558 ton kontrol kısmı sorunu | Gösterim : 3254 | Cevaplar : 5 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

kaynak seçici ve iç işlem seçici

merhabalar
malumunuz 4 kanal amfi yaptım yaptım yaptım da bunu düzenli bir sisteme çevirmek istiyorum ,
kaynak seçici ve volume kontrol devresine haricen birde oradan gelen sinyali= flat , aktive xo birde ton kontrol
malumunuz amatör üm :)
bu devreler ne işine yarayacak diyen olabilir ama çok sök tak yapmadan denemek isteyeceğim hoparlörleri bağlayabilirim :bilmem:
bu cip ler ile ...
Read more : kaynak seçici ve iç işlem seçici | Gösterim : 1019 | Cevaplar : 1 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

pcf802 lamba

elimde sayısız pcf802 lamba var. benim işime yaramıyor isteyen varsa uygun bir fiyattan verebilirim.

benimle iletişime geçmek için 0531 223 76 03

DSC00029.JPG
Read more : pcf802 lamba | Gösterim : 1211 | Cevaplar : 0 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

sonunda bir işe başladik :) hadi hayirlisi

İtt dom mid ve tiz leri ve elimde olan eski bir hi fi bas hoparlör ünü Hamit hocam a yolladım tüm ölçülerini yaptı çok teşekkür ediyorum spekler uygun ve olumlu olduğunda artık kabin işine geçtik :) tl box yöntemine çok uygun olduğunu belirtti filtre olarak basit mks kondansator ler le mid ve tiz i kesimledik bass için birşey yapmadık neredeyse full range olduğunu ve alt frekans cevabını ...
Read more : sonunda bir işe başladik :) hadi hayirlisi | Gösterim : 3329 | Cevaplar : 24 | Forum : Hoparlörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye