Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:12

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

STÜDYO MONİTÖR KOLON

Merhabalar.Kısa bir süre önce başladığım projeyi sizlerle paylaşmak istedim.Elimde iki adet pasif yamaha NS-10M stüdyo serisi kolonlarım vardı bunların tiz sürücüleri deforme oldu ve kullanmıyordum, birde kolonun bir üretim hatası vardı.Bas ve tiz sürücülerinin bobin mesafeleri 4cm fark vardı,bundan dolayı faz kayması yapıyor, ses toplamı dikey gelmiyor, aşağı doğru kayıyordu.Bu yüzden kolonların orjinal ölçülerinde 16mm ağaç ahşap, kapalı kolon 382 x 215 x 198mm/10,4 litre hacminde,aynı boyutlarda yeniden yapıp, aktif crossoverli,kolon içinden amfili,yani aktif kolona ...
Read more : STÜDYO MONİTÖR KOLON | Gösterim : 1327 | Cevaplar : 2 | Forum : Projeleriniz

Profosyonel Ses Sistemleri hakkında Line ARRAY + Subbass

Arkadaşlar , profosyonel ses sistemlerinde kullanılan Aktif Modül içinde D- Sınıfı Power Amplifkatör vede Digital bir Processör var.
Bu komplike bir alet olduğu için , hem taşınması açısında kulanılan malzemenin hafifliğini vede ısı problemini tamamen ortadan kaldırıyor. Zira ilk önce Profosyonel ses sistemleri hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımızı bu konuya değinmeleri için davet ediyorum .......

1-) Aktif Hoparlör nasıl olmalı , marka model vede kasa yapısı .
2-) Line Array sistemindeki dizliş hesapları.
3-) Subbass ...
Read more : Profosyonel Ses Sistemleri hakkında Line ARRAY + Subbass | Gösterim : 1077 | Cevaplar : 0 | Forum : Projeleriniz

DUAL CT1240 Radio için teknik yardım.

Merhabalar, Form'a henüz kayıt oldum. İsmim Savaş Ankara'da yaşıyorum. Klasik pikap ve radio işini yeni hobi edindim ve çıkma 2.el bir adet dual marka arızalı radio ve çalışır iyi durumda dual marka hs130 sahibi oldum....

Sizden yardıma ve tecrübenize ihtiyacım var bilginizi paylaşırsanız sevinirim :)

DUAL CT1240 Radio fişe takıldığında çalışıyor ses veriyor ama yanık kokusu gelince mecburen kapatmak zorunda kalıyorum, içini açtım ve power kartı üzerindeki ...
Read more : DUAL CT1240 Radio için teknik yardım. | Gösterim : 1054 | Cevaplar : 2 | Forum : Elektrik - Elektronik

LM 3886

Aradığım kasayı nihayet buldum. :kop: Bir çift 2N 3055 ile yapılmış anons amfisi.Arkadaş kasayı ilk getirdiğinde içinden baba bir trafo çıkacak diye çok sevinmiştim ama cücük kadar trafoyu görünce yıkıldım doğrusu. Hani buldunda bunuyosun derler ya tam bana uygun dimi şuanda.
Amfi şu hali ile çalışıyor aslında,ama kasaya olan ihtiyaç'dan dolayı sökeceğim. Soğutuyu yine bu kasanın içine kuracağım LM 3886 projesi için kullanacağım.
Besleme trafosu yine başka ...
Read more : LM 3886 | Gösterim : 1889 | Cevaplar : 8 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Toroid trafo fiyatları

Arkadaşlar lm3886 için trafo sardıracağım . 2x24 volt 200 wat toroid trafo için 130 lira teklif etti biryer.Fiyat biraz pahalı gibi geldi bana,son zamanlarda trafo sardıran,alan,satan oldumu hiç.
Read more : Toroid trafo fiyatları | Gösterim : 1676 | Cevaplar : 6 | Forum : Satılık

Org Arızaları

Org anakartlarının resimlerini ekte görmektesiniz. Bu kartlardaki arıza bu anakart üzerinde oluşuyor. Bu tip Anakart arızalarını nasıl tamir edebiliriz dostlar ? Karadüzen iş yapmak istemiyorum. Böyle karmaşık sistemlerde vede bilgi olmadığı zaman nelere başvurabiliriz?
Read more : Org Arızaları | Gösterim : 1201 | Cevaplar : 0 | Forum : Sayısal Ses Devreleri

Step-up transformer

Merhaba arkadaşlar eskileri karıştırırken hiç umulmadık yerde birçok stepup converter trafo buldum, tamamı alman malı kimisi studer kimisi haufe vb vb..

söktüğüm cihazlar analog ses masalarından çıkma kimi vu meter aksamı kimi mikrofon giriş katı kimi ise çıkış empedans dönüştürme katı

resimlerdede görebileceğiniz üzere çok farklı ebatlarda kimisi kare küçücük kimisi yuvarlak standart kılıfta , şimdi bunların pinoutları nasıl bir yöntemle tespit edilebilir?

yani en son çare bir mc kafa temin edip zekimüren plağı eşliğinde ...
Read more : Step-up transformer | Gösterim : 1189 | Cevaplar : 2 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

2+1'e mikrofon bağlamak

merhaba sizlere danışmak istediğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirm.
yıllar önce aldığım kamosonic marka 2+1 ses sistemim var arkasında sadece 2 adet giriş ve 2 adet çıkışı var ben bir ara eski tüplü televizyonun mono hoparlörünü bu ses girişine streo olarak bağlayıp güzel ses çıkışı elde etmiştim çalışmasında sorunu yok ama asıl sorunum şu bu cihaza evde dua okunurken mikrofon bağlamak istiyorum bunu nasıl gerçekleştiririm girişleri nasıl kullanırım ?
Read more : 2+1'e mikrofon bağlamak | Gösterim : 1050 | Cevaplar : 0 | Forum : Amplifikatörler

tanışalım

merhaba ben istanbuldan serkan
Read more : tanışalım | Gösterim : 877 | Cevaplar : 0 | Forum : Kendinizi Tanıtın

Satılık RCA

ebaydan almış olduğum 10 çift rca anın son iki çiftini satıyorum.
Rca lar üzerinde herhangi bir marka yoktur.
2 çift olup , çifti 20tl dir.

fotoğrafla ilgili bir sorun yaşadım en kısa zamanda fotoğrafı yüklüyorum
Read more : Satılık RCA | Gösterim : 1075 | Cevaplar : 3 | Forum : Satılık

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye