Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:14

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

SATILIK LM 4562 NA

02041a.png
20 adet mevcud 12 tl tanesi çoklu alımlarda bir şeyler yaparız lm 4780 takaslı.
Read more : SATILIK LM 4562 NA | Gösterim : 951 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

Tüp Preamplifikatör Fleman Gürültüsü

https://www.youtube.com/watch?v=hTyM1B48SYU

Yukarıdaki Link'te Lamba'lı Preamplifkatör çalışmam var. Fakat bir dip ses duyuyorsunuz. Bunun sorunu nedir çözemedim ? Zira Girişe Filtre koydum Ac. yine olmadı. Acaba diyorum Flman'lar mı Trafodan kapıyor nedir bu sorun ?
Read more : Tüp Preamplifikatör Fleman Gürültüsü | Gösterim : 2189 | Cevaplar : 11 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

LM 1875 ÇALIŞMAM

Elimde çoktandır farnellden getirttiğim bir çift lm 1875 im ve değerlendirilecek parçalarım vardı gel gelelim bir türlü vakit bulupta başlayamamıştım aslında bu devreyi yapmaya geçen şubat ayında başladım o dönem devreyi kurdum sadece. haziran ayına doğru ise kutulamıştım. devreyi çift yüzlü olarak delikli pertinaks üzerine kurdum 17 cm lik hoparlörler ve yine daha önceden yapmış olduğum ton kontrol ile birlikte çok temiz ,detaylı bir ses ve iyi baslar aldım aplifikatörün bir beğendiğim yanı ise herhangi ...
Read more : LM 1875 ÇALIŞMAM | Gösterim : 1360 | Cevaplar : 5 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Protect Bağlantı

Arkadaşlar bu şemada işaretli olan yerler nere bağlanacak ? Bilgisi olan var mı ?
Read more : Protect Bağlantı | Gösterim : 1680 | Cevaplar : 10 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

TDA 7386

Ön paneli kırılan bir oto teybinden söktüm,pcb sini çizdim bir ara basarım.
Read more : TDA 7386 | Gösterim : 974 | Cevaplar : 0 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

LAMBALI AMFİ MALZEMELERİ

Merhabalar

Yaklaşık 4 sene önce giriştiğim lambalı amfi projem uzun bir süredir rafa ayırmak zorunda kaldım.
Zaman ayıramadığımdan ve başka projelerim olduğundan dolayı lambalı amfilerle ilgilenip parça bulamayan ve ya piyasadaki fiyatlar yüzünden temin edemeyen arkadaşların işine yarayacağını düşündüm.
Bende bu sayede diğer projelerime yönelebilirim.

Elimdeki malzemeler:

3 ADET Generel Electric Firmasının ürettiği meşhur JAN-GE 5751 (12AX7,12AU7 ile eşlenik ve performansı daha iyi) lambalı transistör.

1 ADET Özel sarım trodial güç trafosu.
Giriş:220V
Çıkışlar: 2x275(125mA) ...
Read more : LAMBALI AMFİ MALZEMELERİ | Gösterim : 1270 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Ses potu nerede olmalı.

Arkadaşlar pot'u preamfinin önüne mi koyacağız yoksa preamfi ile amfi'nin arasına mı? Veya farketmezmi? Her iki devrede aynı kart üzerinde.
Read more : Ses potu nerede olmalı. | Gösterim : 2380 | Cevaplar : 22 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Reverb Çalışmam

Bayram'da boş durmadık. Daha önce gitar için tasarlanmış çok güzel bir çalışmayı profosyonel Sound seslendirmede kullanacağım. Girişine vede çıkışına Xlr Preamp kullandım sonuç harika olacak. Devrenin yapımı oldukça zor oldu ama Analog reverblere taş çıkartacağından eminim.
Read more : Reverb Çalışmam | Gösterim : 1562 | Cevaplar : 11 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Stewart World 2,1 Power Amplifikatör

Amerikan malı bu Amplifkatör tamire geldi. Sevdiğim bir abimizin . İçinde Sg3524 ile yapılmış Pwm osilatörü var. Birde İzalasyon için Ir2110 . Ir2110 gidik. Çıkışları boşalttım , entegre elime gelince deneyeceğim bakalım çalışacak mı ? Soft Start devreye girince 120 ohm yük direnci yanıyor. Sanırım Mosfet Transistöerlin Gate uçları boşta kalınca sürülmediğinden dolayı oluyor. İşte çalışmanın içi
Read more : Stewart World 2,1 Power Amplifikatör | Gösterim : 1068 | Cevaplar : 0 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye