Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:12

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Amplifikatör Simule Etmek

Arkadaşlar bir projemde , Amplifikatörü çalıştırdım fakat Bias kayık. Vede distortion analizi yapmak istedim. Amplifikatörü teste sokmak istedim . Ancak Multisim'de Power Transistörleri yok şablon olarak. Birde Analiz yaptığım zaman Osilaskopta iki kanal örneklemesinde Sinyal Jenaratörüne ayrı ayı bağladım test etmek için , fakat devrem çalışmıyor. Sizce sorun ne olabilir. Bu programı tam anlamı ile kullanan varmı?
Read more : Amplifikatör Simule Etmek | Gösterim : 1904 | Cevaplar : 19 | Forum : Projeleriniz

Amplifikatör Sorunu

Bu devreyi monte ettim . Zira projede sıkıntı vardı. Orjinal hali ile ... Q3 , Q4 , Q5'i iptal ettim . Preamplifikatörün regüleli çalışması için yapılmış ama gerek yok ..... Fakat sorun yapıyordu bunları söktüm vede ikinci düzenlemeyi yaptım gayet güzel çalıştı. Ancak şu sorunlarla karşılaştım. c5198 vede o kısıma bağlı olan q12 , q14 transistörü biraz ısınıyor boşta iken. C5198 Base voltajı 1,1 volt. Q11 1941 Base voltajı ise oda 120mv civarı. Sanırım . ...
Read more : Amplifikatör Sorunu | Gösterim : 1194 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Teac agd 8850 çıkış katı

arkadaşlar merhaba. elime bir yerden teac ag d 8850 transistörlü avr geçti. avr nin çıkış katı bozuk. transistörleri yanmış. çıkış katındak transistörleri eşlenmiş şekilde aliexpress sitesinden buldum.
transistörler 2sb 1560 2sd2390. tabiki aliexpress sitesinin transistörleri orjinal mi bilmiyorum. acaba diyorum çıkış katını lm3886 ya da lm4780 ile yapsam ne dersiniz. bu arada çıkış katının beslemesi 37vac bizim lm lere uymaz . o nedenle trafo modşfşyesi gerekebilir.
Read more : Teac agd 8850 çıkış katı | Gösterim : 2103 | Cevaplar : 10 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Modifiye İçin Opamp Arıyorum

Herkese merhabalar. Prosenus Eureka adında bir kayıt önamfim var. 2005 yıllarında ürünün performansını arttırmak amacıyla yabancı sitelerde opamp değişimleri yapılmış ve hala severek kullandıklarını yazıyorlar. Amacım daha gürültüsüz kayıtlar almak. Değiştirip sonuç aldıkları ürünler:

Linear Technology LT-lt1357CN8-ND
Analog Devices AD-797 AN
Burr Brown BB-OPA627

Jensen Transformers JT 11K8 APC

Daha iyi tecrübe edip önerdiğiniz ürünleri takabilirim. Sonçta 2005 te üretilmişler ve şimdi daha kaliteli olabileceklerini varsayıyorum.
Havale yoluyla satın alabileceğim bir yer arıyorum. Elinde olan, ...
Read more : Modifiye İçin Opamp Arıyorum | Gösterim : 943 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

AKAI-AM-U2 Aktif Modifiye + EBU DIGITAL PPM montajı

Değerli Forum arkadaşlarım, Çalışır durumda ikinci el olarak satın aldığımız AKAI-AM-U2 anfiye ,Profesyonel Tecrübe ve ileri düzeyde bilgi sahibi olan Onursal Hocamın Yapacağı Modifiye çalışmalarını buradan Konuya ilgi duyan ve bilgi sahibi olmak isteyen tüm arkadaşlarımızla Paylaşmak istiyoruz. Anfinin Mevcut bant genişliği Arttırılacak , ve EBU DIGITAL PPM Led skala ön panele Monte edilecek. Hatırlatmak isterimki EBU DIGITAL PPM oldukça hassas ,gelişmiş ve yüksek maliyetli -60 - 0 db arası sinyalleri tam doğru olarak okuyabileceğimiz ...
Read more : AKAI-AM-U2 Aktif Modifiye + EBU DIGITAL PPM montajı | Gösterim : 9655 | Cevaplar : 157 | Forum : Projeleriniz

Power Amplifikatör Çalışmadı

Arkadaşlar bu çalışmayı yapan oldumu aranızda ? Bu devreyi yaptım fakat, parazitli bir kuvvetlendirme bar. Deneyen oldumu aranızda ?
Read more : Power Amplifikatör Çalışmadı | Gösterim : 973 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

troid trafo

merhaba arhadaslar troid trafo sardırmak istiyorum.700w.gücünde.sitede bazı yorumlar okudum.deha kaynak trafo ve tornak trafo diye iki şirket var.
bazı yorumlarda deha tornak trafodan daha iyi diyorlar.aklım karıstı fiat yönündenmi, kalite yönündenmi iyi?
yada troid trafo alırken,nelere dikat etmeliyim.?
tesekkürler.
Read more : troid trafo | Gösterim : 1290 | Cevaplar : 7 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

troid trafo firmaları hakkında bilgi

merhaba arhadaslar troid trafo sardırmak istiyorum.700w 2 tane.gücünde.sitede bazı yorumlar okudum.deha kaynak trafo ve tornak trafo diye iki şirket varmıs.
bazı yorumlarda deha tornak trafodan daha iyi diyorlar.aklım karıstı fiat yönündenmi, kalite yönündenmi iyi?
yada troid trafo alırken neye göre almalıyım,nelere dikat etmeliyim.?
tesekkürler.
Read more : troid trafo firmaları hakkında bilgi | Gösterim : 930 | Cevaplar : 0 | Forum : İlanlar

Satılık Hashimoto Çıkış trafosu ve ses potansı

Elimde sansui sm-30 dan çıkma iki adet hashimoto çıkış trafosu var. Aynı amfiden çıkma bir de ses potansı var. Ses potansı el yapımı, orijinal değil.
Bunlar elimde fazlalık olduğundan işine yarayacak birileri varsa satmak istiyorum. Hashimoto'ların sıfırı 700 euro'ya satılıyor. Yani cidden çok çok iyi trafolar. Potansı iyi bir ustaya 150 TL ye yaptırmıştım. O da sorunsuz bir malzemedir.
Trafoları tek de satabilirim, sorun değil
İstediğim fiyat tek trafo için 150 dolar, potans için 75 ...
Read more : Satılık Hashimoto Çıkış trafosu ve ses potansı | Gösterim : 969 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Open Baffle kabin için öneri istiyorum

Selamlar herkese,
Bir yıl kadar önce benzer bir konu açmıştım, ancak iş biraz uzadı :) Eski konuyu hortlatmak istemedim, yeni konu açtım.
Baya yol kat ettim. Şu an kabinin sadece montajı kaldı.
Sürücüleri yuvaya arkadan oturtmayı düşünüyorum. Ama sürüclerin deliğinden vidalamak istemiyorum. Kabine bir sistem yapayım, sürücüleri takıp çıkartabileyim istiyorum arkadan. Yani ortası delik düz bir tahta düşünün, bun sürücü oturtucam ve o sistemle elle sıkıştıracağım sürücüleri. ...
Read more : Open Baffle kabin için öneri istiyorum | Gösterim : 1531 | Cevaplar : 5 | Forum : Hoparlörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye