Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:09

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Roederstein kondansatör

Merhaba,
Roederstein elektronik kondansatörü nasıl bilirsiniz kendisi aslen Alman olmakla birlikte :) audio için iyi netice alınabilir mi ? (Beslemede katında kullansak mesela)

Keyifli forumlar.
Read more : Roederstein kondansatör | Gösterim : 1204 | Cevaplar : 6 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Reddi Lamba Ön Yükselteç

Reddi Lamba Doğrultucu Clone çalışmamız. Pc'den Bass gitar tonunu devremizden direk geçirdik vede sonucu paylaşmak istedik.... Kutulamak için herşey var.Bu orjinal kayıt. İkisinin arasındaki farkı dinleyelim https://www.youtube.com/watch?v=wVtRDxm0txw
Buda Benim çalışmam.....
https://www.youtube.com/watch?v=Zuwj_bQVlu4

Buda ikinci kayıt :

https://www.youtube.com/watch?v=TGPJOirWNrY
Read more : Reddi Lamba Ön Yükselteç | Gösterim : 957 | Cevaplar : 0 | Forum : Projeleriniz

Transformatör Hakkında

Eski bir transformatör. Lambalı amplifikatörden çıkma. Ancak çıkış transformatörümüdür , yoksa besleme transformatörümüdür bilemedim. Benim için saçları kıymetli olduğundan değerlendirmek istiyorum .Ama yanık gibi sanki sökmeden sorayım dedim ..
Bunu söküp Jean Hiraga için 2x25 Volt sarabilirim ne dersiniz?
Read more : Transformatör Hakkında | Gösterim : 1023 | Cevaplar : 0 | Forum : Güç Kaynakları

İyi bir ekipman seti önerisi

Merhabalar..

Koü elohab 1. sınıf öğrencisiyim, ve bu dönem için bizlere temel pcb yapımı devre kurma vb işler için ekipman aldıracaklar, bu kesimde araştırdığım kadarıyla okulun önerdiği yerlerde genelde ucuz ve kalitesi biraz düşük aletler bulunuyormuş. internet üzerinden yada kocaeli çevresinde bulabileceğim sizinde kullandığınız ve memnun kaldığınız ekipmanlar var ise buradan paylaşırsanız sevinirim...

Gerekenler :
Lehim Makinası
Lehim Pompası
İnce Uçlu Matkap
Pense
lehim ucu
pcb kartı
Read more : İyi bir ekipman seti önerisi | Gösterim : 808 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

Lc metre

kaliteli ürün fiyat 75 lira sadece bir kaç kez ölçüm yaptım ...
Read more : Lc metre | Gösterim : 922 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

audio opamp'lar..

2 adet tekli opa627 tane fiyatı 10 lira.
1 adet dual opa627 15tl.
1 adet opa2134 15tl.
1 adet muses 8920(jrc) 25tl
Arkadaşlar hepsi orjinaldir fazlalık olduğu için satıyorum..
Read more : audio opamp'lar.. | Gösterim : 1234 | Cevaplar : 4 | Forum : Satılık

Class-A Amplifikatör Test

https://www.youtube.com/watch?v=3WCup8q ... e=youtu.be
Kısmen yapmış olduğum testtir....... Amplifikatör'ün çalışıp çalışmadığına dair bir video yaptım. 2x35Dc. 2,7 Amper Transformatör olduğundan tam anlamı ile test edemedim.... Fakat güzel amplifikatöre benziyor. Şuandaki mevcut Bias akımım 1A.
Read more : Class-A Amplifikatör Test | Gösterim : 8515 | Cevaplar : 114 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

2sk1058 Class A 5Watt

Herkese Merhaba,
Forumları gezerken gözüme basit ve hoş gözüken class A çalışan bu devreyi buldum.Devre hakkında Yorumlarınızı merak ettim.
Keyifli forumlar.
Not: preamlifer şart galiba bu devre için.
Read more : 2sk1058 Class A 5Watt | Gösterim : 1022 | Cevaplar : 1 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Class - A 30 Watt Çizim

Uzun zamandır Class A amplifikatör yapmak istiyordum . Fakat nasıl bir Pcb çizeyim diye düşünürken ortaya böyle birşey çıkardım.... Jean Hiraga'nın 30 watt Amplifikatör'ü.... Bu Amplifikatör'ün çıkış Transistörlerini Mjl21193-Mjl21194 yada Mj15003-Mj15004 ile yapayım diyorum..... Kondansatör'leride 10000uf 12 adet kullanmaya karar verdim. Hem iç dirençleri düşer ( Esr değeri ) hemde daha az masraflı olur ..... Sizce nasıl olmuş ?
Read more : Class - A 30 Watt Çizim | Gösterim : 1125 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Transistör Eşlemek ( Npn - Pnp )

VC approx bölümündeki voltajı ölçerek , transistörleri sıraladım.... Npn gurubundaki Collectör voltajları yüksek , Pnp grubundaki Collectör voltajları düşük. Dolayısı ile Devremde kullanacağım Npn vede Pnp transistör olduğu için bunların ikisini eşlemem gerekecek. Bunu nasıl sağlarım. Npn transistörlerin Colectörlerindeki voltajları birbirine yakın olanları eşledim . Pnp'dekileride eşledim. Ama Npn vede Pnp'deki iki transistörlerin eşlemesi sanırım farklı birşeymi ?
Read more : Transistör Eşlemek ( Npn - Pnp ) | Gösterim : 1069 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye