Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:06

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Balans ayarı ve loudness

Bir kitaptan alıntıdır.. Acep bu devrede bir eksiklik var mı :roll:
Read more : Balans ayarı ve loudness | Gösterim : 1232 | Cevaplar : 3 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

TDA1554Q input kondansatör bağlantısı nasıl olmalı?

Arkadaşlar merhaba amatör olarak TDA1554Q ile bir anfi devresi yapıyorum.Devre şemasını bilgisayarda çizerken input 1 ve 2 ye bağlanan 10uF kondansatörlerin + ve - uçlarını incelediğim 2 şemada farklı bağlamışlar .Hangisi doğrudur sizce? 10uF kondansatörün TDA 1554 e bağlanan ucu + mı yoksa - mi olmalı?Teşekkürler.
images.jpg

Amfi devresi 2x20watt tda 1554.jpg
Read more : TDA1554Q input kondansatör bağlantısı nasıl olmalı? | Gösterim : 899 | Cevaplar : 4 | Forum : Amplifikatörler

Lamba Önyükselteç Hum Sorunu

Arkadaşlar Lamba'lı bir cihazda , dip ses var. Zira adım adım ilerlerken Power Supply kısımı tamamen düzgün şekilde yapıldı.Şaselemede düzgün yapıldı. Ancak Fleman'lara 6,3 volt Ac veriyorum. Vede o Ac uçlardan şaseye 100 ohm 2 tane direnç bağlıyorum yine hırıltı var. Fakat Dc. enerji veriyorum flemanlara 6,3 volt sorun olmuyor. Çok az rahatsız edecek kadar sorunsuz çalışıyor. Bu durumu nasıl düzeltebiliriz. 6,3 volta regüle yapınca soğutucu takmak vs. işler değişiyor. Yerim yok çalıacak kutuda . ...
Read more : Lamba Önyükselteç Hum Sorunu | Gösterim : 2333 | Cevaplar : 30 | Forum : Projeleriniz

Trafo Saran Firmalar

Arkadaşlarım transformatör saran kimler var ? Yada bildiğiniz tüm uygun yerler neresidir ? İlgili vede işinin ehli olarak sarabilen ? 50 watt transformatöre faiş fiyat verenler var. Bunlarla çalışmak istemiyorum.
Read more : Trafo Saran Firmalar | Gösterim : 1019 | Cevaplar : 2 | Forum : Diğer Bilgiler

ALTIN kaplama PCB ALTIN kaplama PCB

Dün şeytana uydum ve özel tasarımım olan RIAA pre-ampli kartlarına ALTIN KAPLAMA yaptırdım :D
(Masraflarını sevdiğim birisi karşıladı)
Altın rengi bakır ile çok yakın olduğu için fotoğrafta belgeleyebilmek oldukça zordur. Bu sebeple birkaç açı ve ışık ortamı ile fotolar aldım.
Kıyaslama için resimlerde Lehim kaplanmış eski bir PCB, Bakır PCB ve 2 adet altın kaplanmış çift taraflı PCB bulunmaktadır.
Resim
Resim
Resim
Resim

Sizce bir PCB ...
Read more : ALTIN kaplama PCB | Gösterim : 1627 | Cevaplar : 11 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Preamplifikatör Analiz

Arkadaşlar videoda bir preamplifikaör üzerine çalışmam var. Zira bir sorun yaşadım vede bunun ne olduğunu bilmiyorum. Umarım açıklayabilecek vardır. Çıkış voltajını : 772mv. ta ayarlamam lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=M_jt7Ju ... e=youtu.be

Buda şeması :
Read more : Preamplifikatör Analiz | Gösterim : 1383 | Cevaplar : 11 | Forum : Projeleriniz

LME49600 kulaklık amplifikatörü

LME49600..

kulaklık meraklıları için, 2000V/us hız ile çok başarılı bir IC.

LME49600'leri RS den aldım, delikli plakete sığdıramayınca baskı devre çizdim.
devreyi epoksi plaket üzerine bastım. asite atmadan önce çok ısınacağını düşünerek, plaketin fazla kısımlarını izole bant ile kapatarak büyüttüm.

kulalıkları zorlamamak adına, kazanc değerini çok yüksek tutmadım.
+/- 9V besleme ile hafif bir ılıma oluyor. uzunca bir süre bu şekilde çalışabiliyor.

isteyenler için uygulama dosyalarını paylaşıyorum.
yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
iyi çalışmalar...
Read more : LME49600 kulaklık amplifikatörü | Gösterim : 1004 | Cevaplar : 4 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

TDA1554Q mu,TDA1558Q mu?

Arkadaşlar Merhaba TDA1554Q ile bir anfi devresi yapmak için İstanbul'daki bir firmadan online sipariş verdim.Gönderdikleri entegre TDA1558Q .Bu entegreler arasında kalite farkı var mıdır? TDA1554Q için 18,50 TL ödedim.Onların gönderdiği TDA1558Q sitelerinde satış fiyatı 5,90TL.Aradaki farkı kendilerinden iade talebinde bulunacağım.Benim merak ettiğim internette bulduğum devre şemasında TDA1554Q yerine TDA1558Q yu koyarsam diğer devre elemanları ile uyum sağlar mı?Teşekkürler.

Yapmak istediğim devre
anfiacik.jpg
Read more : TDA1554Q mu,TDA1558Q mu? | Gösterim : 1300 | Cevaplar : 4 | Forum : Amplifikatörler

Aleminyum Folyo ile Pcb

https://www.youtube.com/watch?v=EHnkYTC ... oQ&index=1
Bu Video'daki arkadaşın dediklerini yaparak güzel bir Pcb yapabilirsiniz. Ben denedim . Hp1020 yazıcımda sanırm Dram'da sorun var bazı yerleri Aleminyum'a tam çıkmıyor ama ütüleyince bakıra müthiş yapışıyor.
Read more : Aleminyum Folyo ile Pcb | Gösterim : 977 | Cevaplar : 2 | Forum : Diğer Bilgiler

Çok çıkışlı trafoda amper hesabı nasıl?

Merhaba arkadaşlar, elimde üzerinde 0-6-12-24-32-40-50v 100w 2 amper yazan trafo var.Öğrenmek istediğim bu trafonun 12v ucundan DC volt elde ettiğimizde 100 :12 =8,3A mi elde ederiz? Yoksa doğrultma yaptıktan sonra mı hesaplamalıyız
12x1,4=16,8v 100:16,8=5,9A mi olur?Teşekkürler.
Read more : Çok çıkışlı trafoda amper hesabı nasıl? | Gösterim : 2194 | Cevaplar : 4 | Forum : Güç Kaynakları

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye