Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:06

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Saçma sapan yorum yapan insanlar

Arkadaşlar merhabalar şu başlığı bir inceleyiniz . Burada yaptığım çalışmayı paylaştım , okadar boş beleş vede gereksiz insanlar eleştiri yapmaya başladıki sanırım kendilerini dev aynasında görüyorlar yada ne diyeyim , koyun sürüsü gibi birbirini savunma psikoloji yada bir ürünü baltalama çabası var siz siz olun uzak durun bu tiplerden :
http://www.gitarpedal.net/forum/40756-l ... eltec.html
Read more : Saçma sapan yorum yapan insanlar | Gösterim : 1002 | Cevaplar : 2 | Forum : Projeleriniz

Fostex sürücü nerden bulabilirim?

Öncelik ile selamlar,
Fostex FE208EZ full range driver arıyorum. TR de nerde bulabilirim? Yurtdışından getirme konusunda tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?
Sürücülerin linki;
https://www.madisoundspeakerstore.com/a ... ma-series/
Read more : Fostex sürücü nerden bulabilirim? | Gösterim : 3538 | Cevaplar : 30 | Forum : Hoparlörler

Bu çizimde yanlış bir bağlantı var mı?

Arkadaşlar internette tamircihasan arkadaşımızın paylaştığı TDQ 1554Q anfi devre şeması üzerinde küçük değişikler yaptım .6A köprü diyot ,led ve çıkışlara konnektör koydum.Ancak devreye enerji verdiğimde entegreye enerji gidiyor ama ses yok acaba çizimde veya komponent bağlantılarında +,- olarak bağlantı sorununu olabilir mi?Bir incelerseniz memnun olurum.Teşekkürler.
TDA1554Q PCB.jpg
Read more : Bu çizimde yanlış bir bağlantı var mı? | Gösterim : 1171 | Cevaplar : 8 | Forum : Amplifikatörler

Amfi'de giriş hassasiyeti

Arkadaşlar, ( no name ) ve üzerinde clip indikatörü bulunmayan bir amfinin, maksimum doyuma ulaştığını, yani max giriş voltajını, basitçe nasıl buluruz.?
Read more : Amfi'de giriş hassasiyeti | Gösterim : 3305 | Cevaplar : 22 | Forum : Amplifikatörler

Schottky Serileri Class A için psu yapımı

Merhabalar,

2 adet Class A Amp. için psu yapımındayım Schottky diyotların hangisi olduğuna karar veremiyorum elimbe biraz Schottky diyot var elimdekileri kullansam iyimi kötümü netice alırım hangisi daha iyi bu iş için karar veremiyorum konu hakkında bilgisi olan varsa sevinirim.
Amfiler
J.Hiraga super 30watt ( şemada 50amp diod kullanılmış )
N.pass F5 (35A diod kullanılmış )

Elimdeki Schottky diodlar
40cpq100pt 5 adet
60cpq150pt 5 adet
Mbr40100pt 5 adet

Aklıma takılan sorular.

Elimdekiler bu iş için ...
Read more : Schottky Serileri Class A için psu yapımı | Gösterim : 847 | Cevaplar : 1 | Forum : Güç Kaynakları

besleme devresinde ki kondansatör

Arkadaşlar aşağıdaki anfi devresinde diyotdan sonra 4 adet 4700uF lık kondansatör kullanılmış.1 adet 4700uF kullanılması ile 4 adet kullanılması arasında ne gibi bir fark olur?1 tane 4700uf besleme için yeterli değil midir?
tda1554Q.jpg
Read more : besleme devresinde ki kondansatör | Gösterim : 927 | Cevaplar : 2 | Forum : Amplifikatörler

Anfi icin kasa yapimina yardim..

Merhabalar,

Kendi yaptigim bir anfinin kasasi icin metal isleyen bir yer lazim. Hem aliminyum kesim, hem anodize ihtiyacim var fakat guzel bir yer bulamadim. Onerebileceginiz kaliteli bir yer varsa cok sevinirim...
Read more : Anfi icin kasa yapimina yardim.. | Gösterim : 1930 | Cevaplar : 11 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Kafama takılan bir soru?

Bu resimdeki yuvarlak şey nedir...
Read more : Kafama takılan bir soru? | Gösterim : 943 | Cevaplar : 5 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Peavey Gitar Ton Kontrol & Phaser

Bu çalışmamızda Vintage Peavey Gitar Amplifikatör'ün ton kontrol katı vede Phaser çalışması mevcuttur. Yeni nesil gitar ton kontolleri vede amplifikatörler istenilen tonları vermiyor. Çünkü bazılarında mikroişlemci vede fet girişli olduklarından istenilen empedans elde edilemiyor. O yüzden Manyetikler'in çıkış empedansı biraz yüksek olduğundan Lamba'lı Amplifikatör ile iyi eşleşiyor diyebilirim.... Bizim bu çalışmamız biraz modlandı diyebilirim Askeri tip ( Metal kasa entegrelerden tutun , kaliteli malzemelerden inşaa ettim ) sonucu Mp3 playerden bile nekadar fark ettiğini göreceksiniz. ...
Read more : Peavey Gitar Ton Kontrol & Phaser | Gösterim : 1055 | Cevaplar : 0 | Forum : Projeleriniz

70Watt hi-fi pcb

2 adet normal pcb (başladım ve yarım bıraktım :) ve 2 adet epoxy pcb (sıfır) isteyene hediye edebilirim.
Read more : 70Watt hi-fi pcb | Gösterim : 1068 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye