Tweak'hane yayında... Beklerim !

Makaleleriniz » Elinizde olan veya yazdığınız makaleleri(teorik bilgi, nasıl çalışır gibi bilgiler) gönderin; ana sayfamızda isminizle beraber yayınlayalım. Ayrıntılı bilgi Haberler ve Duyurular forumunda mevcuttur.

Tweak'hane yayında... Beklerim !

Okunmamış iletigönderen OBİ » 02 Haz 2016, 00:33

Merhaba ,
Evinde kuracağın müzik sisteminle gerçek sese ulaşmayı hedeflemiştin değil mi ? Bu yolda karşına bir çok engel çıkmış olabilir ve henüz hedefine varamamış olabilirsin. Endişe etme. Yol uzun ve bunu daha eğlenceli hale getirebilirsin.

Bu hobi “kişisel tatmin ve mutluluk” üzerine kuruludur. Sen tüm o pahalı alışverişlerini bunun için yapmaktasın. Unutma , sen bunu sağladığın sürece hobi hayatın zevkle geçecektir. Sen mutlu olduğun müddetçe karşındaki sistem dünyanın en iyi sistemidir.

Tweak’ler kimine göre bu hobinin sadece bir eğlencesidir. Tamam , birer cihaz değildir ve subjektiftir. Ancak bir takım tweak yöntemlerini kullanarak , müzik sisteminin verimini artırabileceğin de başlı başına bir gerçektir.

Bazen sisteminde yapacağın tek bir tweak seni şaşkınlığa düşürüp , yüzünde gülücükler açtırabilir. Bazen de elde ettiğin sinerji paranı cüzdanında tutabilir. Peki daha ucuz bir tatmin ve mutluluk yöntemi varken neden ilk tatminsizlikte hemen çare olarak cihaz değiştirmeyi ve paranı saçmayı tercih edesin ? Dilersen tweak’leri kullanarak sistem verimini nasıl artırabileceğini sana anlatabilirim.

Bu blog'ta okuyacağın tüm bilgiler , bu hobinin bana bir hediyesidir. Ve bunu seninle paylaşmak istiyorum.

Bu bilgiler , son 12 sene içinde , kendi home cinema ve stereo müzik sistemlerimde kişisel tecrübelerimden elde ettiğim sonuçlardır. Tüm metinler kişisel yorumlarımdan ibarettir. Paylaşımlarımı okurken bir takım tweak aletlerinin farklı sistemlerde ,farklı sonuçlar verebileceğini de gözden kaçırmaman gerekiyor. Ayrıca paylaşacağım tüm resimler kendi amatör fotoğraf çekimlerimdir. Anlatımlarda ve fotoğraflarda hifi müzik sistemlerini baz alsam da , bu yöntemlerin home cinema sistemlerinde de kullanılabileceğini bilmen gerekir.

Burada yazdıklarımı , bir doğruyu ilan etmek olarak değil ; bir tecrübe paylaşımı ve hobi dayanışması olarak görürsen sevinirim. Çünkü içinde zevklerin de bulunduğu bir hobide tek bir doğrunun bulunması imkansızdır.


Umuyorum bu blog sürekli elinin altında bulunacak bir kılavuz olacaktır.

Tweak’hanemin hobine faydası olması dileğiyle…

https://tweakhane.blogspot.com
OBİ
Yeni Üye
 
İleti: 1
Kayıt: 01 Haz 2016, 23:22
İl: İstanbul
Meslek: Mühendis


Ynt: Tweak'hane yayında... Beklerim !

Okunmamış iletigönderen rediceman » 02 Haz 2016, 14:30

Merhaba Obi,

Tam adınız Obi Wan Kenobi mi acaba :lol:
ilk mesajınız galiba üyeliginiz ve siteniz hayırlı olsun.Tecrübelerenizi paylamanız güzel en kısa zamanda bir göz atıcam.

Keyifli forumlar.
rediceman
DIY Audio Fanatiği
 
İleti: 132
Kayıt: 27 Eyl 2013, 19:48
Konum: İstanbul
İl: İstanbul
Meslek: Bilgiişlem

Ynt: Tweak'hane yayında... Beklerim !

Okunmamış iletigönderen birgitay » 02 Haz 2016, 20:59

Facebook ortamı olsa daha güzel olur..
Facebook Elektronik üzerine sayfam : https://www.facebook.com/groups/1216358921722507/
birgitay
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 896
Kayıt: 04 Nis 2012, 22:16
İl: Kocaeli
Meslek: Elektronik


Makaleleriniz


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot], Semrush [Bot] ve 0 misafir