Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:09

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

ear zoom

http://vrtp.ru/screenshots/1411_ARU.jpg
bu devre nın çalışma ihtimali varmıdır ne kadar kazanç alabılırım ustalar yardımlarınızı beklıyom
Read more : ear zoom | Gösterim : 873 | Cevaplar : 1 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Stk082 35 watt Power Amplifikatör Test

Hİ-Fİ STK082 Power Amplifikatör 35 Watt. Stereo Olarak yapıldı 70 watt. 2x40v Dc.....
Ebay çıkış fiyatı skt082 44$ teki..... Kaçırılmayacak Bir Amplifikatör. Özellikle ,
Lm3886 Gain Amplifikatör'e 3000$ veren arkadaşlarıza bu çok çok fazla gelecektir.
THD=0.3%,
f=20 to 2OkHz

https://www.youtube.com/watch?v=G1VXjliO30E
Read more : Stk082 35 watt Power Amplifikatör Test | Gösterim : 1091 | Cevaplar : 7 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Class D Power Amplifikatör Final

Devreyi çalıştırıp bitirdim biraz zahmetli oldu ama ( Sadece size çalıştığını göstermek istedim )
Çalışma gerilimi 2x35volt Dc. - 2x90 volt ( 5amper )
100khz-350khz band aralığında Pwm Osc.
2volt Giriş hassasiyeti.
Class A ile kıyaslanamaz mutlaka ama sesi net vede oldukça güçlü .... Bize güç gerekliydi onun için yaptık.
İşte Video :
https://www.youtube.com/watch?v=Rool6g-p9ps
Read more : Class D Power Amplifikatör Final | Gösterim : 2985 | Cevaplar : 20 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Hızlı Diyot - Ferit Nüve Serileri

Arkadaşlar çoğumuz Smps merakı yüzünden internette araştırmalara rağmen çok sayıde bilgi var . Vede anlam kargaşası oluyor...... Bu sebeple tedarik vede malzemelerin bulunabilmesi kolaylığı ile elimizdeki yaptığımız çalışmalarda kullanılan Ferit Nüve (Karkası ile dahil , Kullanılan Fast Recovery Diyotların Hızlarını vede Voltajlarını bulunabilirliliği sayesinde bu başlıkta toplayalım . Bir yerde Mur3060 buldum ama Ortak Katot . Birde bu değerde Ortak Anot Diyot lazım .... Ama maalesef bulamadım .
Read more : Hızlı Diyot - Ferit Nüve Serileri | Gösterim : 1219 | Cevaplar : 5 | Forum : Güç Kaynakları

Emekli oldum,çalışma masam şenlendi

Evet arkadaşlar,30 yılın sonunda emekli oldum ve çalışma masam biraz şenlendi..artık masaüstü paylaşımlarım artar sanırım..

2016-02-03 00.38.53.png
Read more : Emekli oldum,çalışma masam şenlendi | Gösterim : 1405 | Cevaplar : 5 | Forum : Serbest Kürsü

BJT classA SE buffer

Nelson pass ın meşhur b1 bufferının bjt ile oluşturulmuş simetrik beslemeli versiyonu...özellikle giriş empedansı düşük (<47k) amp.lerde inanılmaz fark yaratıyor.

bjtbuffer.png
Read more : BJT classA SE buffer | Gösterim : 1040 | Cevaplar : 1 | Forum : Projeleriniz

Smps + Power Amplifikatör Çalışması Final

Power Amplifikatör vede Smps Final. Sistemi oturttuk artık üretim başlayabilir Allah'ın izni ile.... Sistem çok iyi çalışıyor ... Gayet güçlü .... Testlerde 8 ohm Gitar Hoparlör'ünde ses çeyrekte bile açamadım ......2x75 volt Dc vede 2x85 volt Dc. Max'uma kadar her voltajda çalışma imkanı. Bu Amplifikatör ses canavarı.
Girişteki Preamp devremde 741h metal kasa entegre kullandım.. Piyasa malı malzemeye kaçmadım. Çünkü Slew Rate ( yetişme hızı ) vede bir kaç özellikleri göz ardı etmedim Opampta..... Normalde ...
Read more : Smps + Power Amplifikatör Çalışması Final | Gösterim : 1488 | Cevaplar : 9 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Amfi için simetrik besleme kaynağı simülasyon analizi

Yaptığım sessiz videoda; amfiler için simetrik besleme güç kaynağı(2x35Volt AC) analizi yaptım..

;)
Read more : Amfi için simetrik besleme kaynağı simülasyon analizi | Gösterim : 1930 | Cevaplar : 16 | Forum : Güç Kaynakları

BTL devresi

Herkese merhaba
2 adet bang olufsen 125asx2 power ampli devresini BTL olarak calistiriyorum. Bunu yapmak icin kullandigim BTL devresi su=http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=181687680945&alt=web (BTL board by LJM) cok basit bir devreye benziyor ve ses kalitesinin arttirilabilcegini dusunuyorum.

Bunun icin ya uzerindeki opamp i degistircegim ya da komple devreyi siz ne onerirsiniz?
Read more : BTL devresi | Gösterim : 1115 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Amfi Testi Yapacak ?

Merhaba arkadaşlar.

Foruma yeni üye olmuş olsamda uzun zamandır "DIY Audio" u ve projelerini takip etmekteyim, bu işle tamami ile hobi olarak uğraşıyorum ve çok keyif almaktayım..

Uzun bir zamandır teoriden, matematikten uzak ve tecrübeye dayalı bir elektronik geçmişim var, bir süre önce de üzerinde çalıştığım "A Class" amplifikatörümü devre haline getirip çalıştırıp test ettim. (Devre "ESP" nin A-class amfisinden fikir alınarak tasarlanmıştır.)

Sonuçtan çok memnun kaldım (gözlemlediğim kadarı ile) ancak amfinin elektronik olarak yani ...
Read more : Amfi Testi Yapacak ? | Gösterim : 1542 | Cevaplar : 7 | Forum : Projeleriniz

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye