Dual 1219

Kaynaklar » CDP, Turntable, Tuner vs... konuları hakkında soru ve incelemeleriniz...

Dual 1219

Okunmamış iletigönderen onto » 06 Nis 2015, 22:28

Herkese Merhabalar, öncelikle belirtmek isterim ki siteye yeni üye oldum ve yanlış yerde konu açtıysam kusuruma bakmayın.. Pikap, hifi v.b. konularda ne yazık ki pek bilgim olmadığından siz ustalardan bazı görüş ve öneriler almak istiyorum.
Yakın zamanda Dual 1219 marka bir pikap edindim. Deck sistem olduğundan amfi ve hoparlöre ihtiyacım var. Alacağım amfiyi hem pikaba hem de TV ye bağlamak istiyorum. Fiyat/Performans oranı uygun önerilerinizi rica ederim.
Hoparlör konusuna gelirsek, kule veya raf tipi değil kısıtlı yer dolayısıyla centre tarzı tek kolon istiyorum.Yine aynı şekilde bunu da pikap ve TV ye bağlayacağım.Bu konuda da marka/model tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.
Son olarak pikabımın toz ve kirini saymazsak :) dış kondisyonu gayet iyi ama 10-15 senedir atıl vaziyette durduğundan elbet bakıma ihtiyacı vardır.İstanbul/Anadolu yakasında bakımını yaptırabileceğim bir yer tavsiyeniz var mı?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
onto
Yeni Üye
 
İleti: 1
Kayıt: 06 Nis 2015, 21:43
İl: İstanbul


Ynt: Dual 1219

Okunmamış iletigönderen errör » 06 Tem 2015, 02:29

öncelikle hoşgeldiniz üstad, aramızda yeni bir analog sever görmek güzel :evet:

konuya pikabınız ile başlayacak olursak; pikabınız belt drive mekanizmaya sahip hoş bir pikap, yani kayış tahrikli bir sisteme sahip.

pikabınız daha önce kurcalanmamışsa kayışın değişmesi "10tl" birazda yağlama ile ilk günki performansına kavuşur denilebilir tabi birde üzerindeki kartuş ve iğnenin durumuna bakmak gerek eğer kartuş veya iğne yıpranmışsa bir adet iğne"ebayda 30 40tl" veya kartuş "100 200 tl" almak gerekir. tamir konusunda karaköyde arto ustayı önerebilirim anadolu tarafında ise modada bir hasan usta vardı ancak hala duruyormu bilemiyorum bir araştırmak gerek.

yer darlığından söz etmişsiniz; aktif, yani amfisi içinde olan bir hoparlör çifti seçebilir, amfi almaktan kurtulabilirsiniz. ancak bu noktada amfiye hem pikap hemde tv bağlamak biraz sorun yaratır zira aktif hoparlörünüzde bir adet giriş bulunmakta. birde pikabınız ile aktif hoparlörler arasına girecek pikap katını unutmayalım "100tl civarında".

örnek küçük boyutlu aktif bir hoparlör
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 7279/detay

eğer pasif bir hoparlör seçerseniz

örnek küçük boyutlu pasif hoparlör
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 4447/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 9620/detay

, amfi kısmında fiyatlar çok değişken "300 400tl" civarında ikinci el bir amfi ile başlangıç yapabilirsiniz pikabınızı direkt amfiye bağlayabilmeniz için phono pre katına sahip bir amfi temin etmeniz gerekli yada normal bir amfi alıp ek olarak yine bir phono stage temin etmeniz gerekir stereo bir amfi seçmeniz müzik dinlerken size fayda getirecek bir tercih olur, tv ye bağlamak noktasında bir sorun yaşamazsınız televizyonunuzun kulaklık çıkışından veyahut rca çıkışından bir kabloyla herhangi bir amfiye rahatlıkla giriş yapabilirsiniz

son olarak yer darlığına tekrar değinecek olursak her ne olursa olsun ben şiddetle sağ ve sol olmak üzere küçükte olsa iki hoparlör içeren stereo bookshelf bir sistem önereceğim speakerları duvara bile monte edebilirsiniz ama tek bir hoparlör inanın çok anlamsız bir sonuç getirir.

aşağıda fikir vermesi adına birkaç link ekledim en son linkteki cambridge audio a5 ilanıda bana aittir cihaz bir yıldır ihtiyaç fazlası olarak kenarda duruyor dahili phono katıda mevcut , şimdiden keyifli dinlemeler.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 4750/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 2273/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 5009/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 2835/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 9066/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 7982/detay

en nihayetinde herşey, bu iş için ayrılan bütçeye bağlı ,benim önerdiklerim sadece en makul fiyata alınabilecek komponentler :)
Kullanıcı avatarı
errör
DIY Audio Fanatiği
 
İleti: 141
Kayıt: 21 Ağu 2010, 22:29
İl: istanbul
Meslek: bilgiişlem.


Kaynaklar


 


  • Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir