Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

BOSE 301 DIRECT/REFLECTING

Arkadaşlarbugün bir mağzada bu kolonlara rastladım 2 adetinin fiyatı 969TL idi,hepsi burada.comda ise 1200tl dikkatimi çeken ise yanlız hoparlörde arka tiz destek sistemi var.

Benimde merakım bu konuda, hopalörün arkasında bir adet daha tweeter var,daha önce böyle bir tasarım görmediğimden şaşırdım ve sizlerinde yorumlarını merak ediyorum doğrusu.

http://www.hepsiburada.com/productDetai ... d=evbose30
Read more : BOSE 301 DIRECT/REFLECTING | Gösterim : 2374 | Cevaplar : 4 | Forum : Hoparlörler

lambali anfi malzemesi a.b.d icin satıs yapan site tavsiyesi

lambalı anfi malzemeleri satan bir internet sitesi lazım amerika için bildiğiniz varsa tavsiyelerinizi bekliyorum burdan kredi kartıyla alıp work and travelle giden arkadaslardan getirtecegim malzemeleri allah ne verdiyse :D

STK443-090 Entegresi Hakkında.

Technics SU-VZ220 model anfimin entegresi yanmıştı tamire verdim. Tamir edicek olan arkadaş entegresinin yandığını(SVI 3102D) söyledi piyasada kolay bulunmuyormuş ama ben birşeyler uydurucam dedi 80 YTL ye olur bu iş dedi bende kabul ettim ve bir hafta sonra aldım. Tamirci arkadaş içine STK443-090 entegresinin bulunduğu bir devre yerleştirmiş eski entegreyi söküp entegre ayaklarının olduğu yerden kablo çekip bağlamış, bana fazla yüklenme dedi anfiye bu entegre hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yazabilirlerse çok sevinirim birde sesi ...
Read more : STK443-090 Entegresi Hakkında. | Gösterim : 1376 | Cevaplar : 3 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

satılık marantz, tannoy, technics, tertemiz

arkadaşlar merhaba elimizdeki fazla malları tasviye ediyoruz hepsıde tertemız... fotoları en kısa zaman da eklenecektir..
1 adet tannoy-altec super tweeter 5-54khz hi end 250tl
1 adet marantz 5003 cdp (garantısi devam ediyor) 700tl
1 adet technıcs rs bx 701 teyp dec 150tl (kayıt ve çalmada mükemmel sonuç ömür boyu kafa garantisi verilen modellerden az serisinden daha basarılırdır)
arkadaşlar cihazların hepsi cok temiz durumdadır tamir görmemiştir....
Read more : satılık marantz, tannoy, technics, tertemiz | Gösterim : 1762 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

Kondansatörler için en uygun kombinasyon...

GC için piyasada kaliteli kondansatör bulamadıktan sonra, pioneer yetkili servisinde çalışan bir tanıdıktan yardım istedim o da sağolsun birkaç tane bulup getirmiş, ben çift trafo kullandığım için aynı kondansatörden 4 adet istemiştim, getirdiği kondansatörler pioneer için nippon chemi-con tarafından üretilmiş, ve anladığım kadarıyla audio grade ürünler, 4 tane 22,000uF/63V, 2 tane de 22,000/56V var, yalnız durum şu, 63V olanlar ikişerli olarak farklı amplilerden çıkma, dolayısıyla 2 tanesinin ebatı diğerlerinden farklı, voltaj ve kapasitans değerleri aynı ...
Read more : Kondansatörler için en uygun kombinasyon... | Gösterim : 976 | Cevaplar : 3 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

gitar için basit bir mikser yardım edin lütfen

arkadaşlar ben gitar için ufak çaplı bir mikser yapmak istiyorum ama pek bilgim yok sizden isteğim mikser yapmak için gerekli malzeme listesi devre şeması ve kurulumunun anlatımı.yardım ederseniz çok memnun kalır,çok dua ederim,ve eminimki bilenler yardım edecektir.sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden teşekkürler saygılarımla...
Read more : gitar için basit bir mikser yardım edin lütfen | Gösterim : 3204 | Cevaplar : 19 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Oto için 12v aktif filtre

Arkadaslar arabamda kullandıgım tda8560 entegreli amfiye bağlayacagım subwoofer için filtre aradım, ve baska bir sitede bir arkadasın tasarladıgı devreyi buldum, 12v dc ile calışması yapmam için yeterli bir bahane oldu..Yapmadan önce birde siz değerli ustalara danışıyım dedım..
devre aşsagıdaki gibidir, yorumlarınızı bekliyorum :)

http://img81.imageshack.us/img81/6466/adszfy4.gif
Read more : Oto için 12v aktif filtre | Gösterim : 5662 | Cevaplar : 5 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Kabin Yapmanın Tekniği?

Herkeze merhabalar. Forumda yeniyim. Kabin yapımı hakkında nasıl bilgi sahibi olabilirim. Örnek projeleri görüyorum etrafta fakat kabine göre kutu yapımının özü nedir? kabaca örneklendirmek gerekirse 12 cm bir wofer için ebatlar ne olmalıdır. wofer çapına göre bir formul varmıdır? kabinlerin 2 yollu veya 3 yollu olması durumu değiştirimi? çift wofer kullanımında hesap nasıl yapılır.?

Bu konularda kafam karışık biraz. Yol gösterecek arkadaşa şimdiden teşekkürler.
Read more : Kabin Yapmanın Tekniği? | Gösterim : 2583 | Cevaplar : 3 | Forum : Hoparlörler

JFBGC İçin Kaset deckten kutu.

Gitti gidiyordan aşağıdaki kaset decki 12,5TL ye aldım. İçindeki malzemelri ve kutusunu kullanmak için. Şimdiden bir tane 50kx2 alps pot çıktı ve görüldüğü üzere üstünde vu-metre var :kop:
Kaset bölmesini çıkarıp yerini ağ şeklinde tel ile kapatacağım. Pot olduğu gibi kalacak kulaklık jackları da belki kulaklık amplisi de yapar içine jfbgc ile birlikte tıkıştırırım.
Yorumlarınızı bekliyorum
Resim
Read more : JFBGC İçin Kaset deckten kutu. | Gösterim : 1692 | Cevaplar : 15 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Jfet G.C. PCB Görüşleri

Arkadaşlar drhardware in yapmış olduğu çizimi kendim altın kaplama bir pcb de kullanmayı düşündüğüm parçalara göre esnetmeye çalıştım.Devreleri eagle dan pdf olarak çıkardım fakat pdf lerde image olarak alamadım bu şekilde koydum.Onun dışında eagle ile yaptıım ilk çizim olduğundan print çıktılarında da malzeme yerleşimleri çıkıyor onları yok edemedim :?: şimdi çizim de birproblem görüyormusunuz öncelikle?onun dışında da 100nf lar büyük gelebilir onlar wimanın blackbox kondansatorleri olacak o ...
Read more : Jfet G.C. PCB Görüşleri | Gösterim : 970 | Cevaplar : 0 | Forum : Diğer Bilgiler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye