Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

lm-4780'im sizlere ömür..

yaklaşık 1,5 yıl önce berat23 (ahmet berat kaya)arkadaşımıza rica ederek (sağolsun beni kırmadı)yaptırmış olduğum amplim,''çıt'' diye çok gürültülü olmayan bir ses çıkararak gitti.

elektronikten pek anlamam ama yaptığım kontrollerde:
1-dc voltajında problem yok
2-hoparlör çıkışlarında giriş voltajının aynısı var(tam hatırlamıyorum ama 40v civarı)(1sn süre ile hoparlörü bağladığımda müthiş bir voltaj gürültüsü ve müziği duyabiliyorum.hoparlörü yakmadım.
3-olay meydana geldikten hemen sonra el ile yaptığım yoklamada ampli soğutucusu ve trafonun el değmeyecek kadar ısınmış olduğunu gördüm ampliyi ...
Read more : lm-4780'im sizlere ömür.. | Gösterim : 16341 | Cevaplar : 331 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Digi-Key'den katalog

Digi-key den katalog istemiştim yalandan :D onlar da gönderdi.
Katalog 2 bin küsür sayfa haliyle 1-2 kg kadar ağır. Yahu sen bunu bedava gönderiyosun da 30-40 Gr. entegreden niye bu kadar gönderim ücreti alıyorsun anlamış değilim. :evil:

Resim
Read more : Digi-Key'den katalog | Gösterim : 743 | Cevaplar : 2 | Forum : Serbest Kürsü

DIY Audio Türkiye Facebook grubu

Bir grup furyasıdır gidiyor, biz de açtık. Tüm Facebook üyelerini grubumuza bekliyoruz.
https://www.facebook.com/group.php?gid=8 ... 675&ref=mf
Read more : DIY Audio Türkiye Facebook grubu | Gösterim : 4347 | Cevaplar : 3 | Forum : Haberler ve Duyurular

Plastik Alüminyum Kardeşliği..

Belki bilenleriniz vardır,ben ilk kez müşerref oluyorum bu malzemeyle(gerçi böyle şeyleri aramışlığımda yoktur ya..)
yaklaşık 0.8'er mm'lik iki adet alüminyum plaka arasında yaklaşık 2.7 mm'lik sert plastiği tost yapmışlar;ortaya kalınlığına göre oldukça sağlam,hafif, görüntü olarakda kibar bi ürün çıkmış..
Hani kutulama işleri genellikle hepimizi sıkıntıya sokar..bu malzemeyi bilgilerinize sunar,hatta
önerebilirim...
Read more : Plastik Alüminyum Kardeşliği.. | Gösterim : 1853 | Cevaplar : 7 | Forum : Diğer Bilgiler

alınık dijital 5.1 çözücü

ev sinema sistemi içinde bulunan 5.1 dijital optik girişli ses çözücü varsa alırım fiyatta anlaşırız.
Read more : alınık dijital 5.1 çözücü | Gösterim : 1096 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

lm1875

arkdaslar yaptgım lm1875 devresinde kondansatör patladı, kontrol ettım dogru baglamısım, fakat dedıgım gıbı kondans patladı, patlayan kondans resimde işaretledğim..
yardım lütfen
Read more : lm1875 | Gösterim : 1846 | Cevaplar : 19 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

13 cm 8 ohm Jamo

Merhabalar,

Forumda çokça adı geçen , ama Ankara'da bulması oldukça zor olduğundan internetten bir çift "13 cm 8 ohm Jamo" edindim.
Bunlarla birlikte elimde bir çift Haes tweeter var, sanıyorum 14 ohm, ve biraz küçükçe, tam boyutunu bilmiyorum ama, sanırım 1inch, yani 2,5 cm.
Ayrıca elimde 2 adet 6,8 uF 50v kapasitör var.

Elimdeki parçalar ile bir hoparlör yapmayı düşünüyorum. Bu hoparlörleri en uygun şekilde nasıl kullanıp bir hopalörde uygulayabilirim?
Sanıyorum bu hoparlöri en uygun ...
Read more : 13 cm 8 ohm Jamo | Gösterim : 2672 | Cevaplar : 2 | Forum : Hoparlörler

tweeter için kondansatör

Selam,

Logitech z5500 setimde tizleri daha iyi alabilmek için tweeter takviyesi yapmaya karar verdim ve forumlardan edindiğim bilgilerle Canon marka CN-502 model metal dome tweeterları, üzerinde ,47uFK1000V yazan kutupsuz kondansatörlerle birlikte satın aldım. Sormak istediğim; amfiyi veya sistemi korumak açısından bana verilen kondansatör uygun mudur ve tweeter ın hangi ucuna bağlayacağım önemli midir? Teşekkürler...
Read more : tweeter için kondansatör | Gösterim : 8130 | Cevaplar : 4 | Forum : Hoparlörler

100w amfi çalışması (mosfetli)

Herkese merhaba uzun zamandır bir çalışma yapmamıştık adam akıllı,imdadıma arkadaş yetişti diyebilirim,amfi istedi ve bende bunu yaptım,
Amfiyi zaten çoğunuz bilirsiniz,ben sadece üzerinde bir iki malzeme değişikliği yaptım,sürücü transistörlerini mpsa takıp çıkışlardada ırfp640 ve eşleniğini kullandım,birde 1n4148 (akım diyotlarını)3'e çıkardım,diyotların 3'e çıkması sanırım biraz farkketti(kulakla anlamak biraz zor ve tam olarak dikkat etmedik ama akım biraz arttı)onun haricinde herşey aynı gibi,beslemede yine 'pi' tibi bir filitre kullandım,en önemliside kutu olarak iki tane pc güç kaynağı ...
Read more : 100w amfi çalışması (mosfetli) | Gösterim : 3596 | Cevaplar : 18 | Forum : Projeleriniz

sennheiser kulaklıkta 200 tl indirim!

sennheiser hd650 kulaklıklarda indirim kampanyası var, 200 tl kadar. link burada: http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=5798

satış@elmasepeti.com'a mail atıp yollanan indirim koduyla siteden satın alınabiliyormuş.

haberiniz olsun!
Read more : sennheiser kulaklıkta 200 tl indirim! | Gösterim : 668 | Cevaplar : 1 | Forum : Serbest Kürsü

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye