Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

TDA2822 de soru?

oncelikle merhaba
ben 6600 ima sesi cıkmadigi icin bir yukseltec devresi yapmak istiyordum saolsun admin cok yardim etti arstirirken bana lzm olan devrenin yukselteci TDA ile basladigini anladim ole bole derken bizim komurlugu ziyaret edeyim dedim baktim pc nin yanında verilen 1+1 in devresi yukseltecide TDA2822 .baktim cikisi 6600 in kulaklik cikisina uygun bagladim hemen manyak otesi ses veriyor :D spr yani sonra ben bunu gzl ...
Read more : TDA2822 de soru? | Gösterim : 3710 | Cevaplar : 31 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

kabin boyası

kabin boyası yapıyorun yalnız ses sistemleri hakkında galiba biraz tarzan kaldık boya kabinden çıkan sesi bozarmı ben değişik bi boya kullanıyorum pütürüde gayet iyi ve tam kuruma yapınca çizilme şansıda yok başka pütür teknikleri bilen arkadaşlar varsa fikirlerini bilmek isterim
Read more : kabin boyası | Gösterim : 5524 | Cevaplar : 5 | Forum : Hoparlörler

Basit HI-FI Preamplifikatör.

Merhaba,

Uzun bir DIY arasından sonra nihayet dün akşam evde kullandığım LM4702 amplifikatörü için bir preamplifikatör yapmaya karar verdim:
lm4562ze2.png

Görüldüğü gibi oldukça basit bir tasarım. Dolayısıyla PCB yapmamak daha iyi olacaktı, ben de öyle yapıp devreyi delikli pertinaksa kısa ve kalın hatlarla monte ettim. Doğal olarak tek ve star ground uygulaması yaptım.
Tasarım temelde ünlü DIY ci Damian Antoniak’ın 2005 yılında kendisi için tasarladığı preamplifikatöre dayanıyor:
...
Read more : Basit HI-FI Preamplifikatör. | Gösterim : 14659 | Cevaplar : 79 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

STK4050 ....

iki stk4050 ile çift kanal bi amfi yapacam inş. kafama takılan bişe var yaaw stk4050 ye preamfi eklesem nasıl olur acaba ...
Read more : STK4050 .... | Gösterim : 2493 | Cevaplar : 18 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

lm1036 lve m3886 dikkat siz bu hataya dusmeyin

Uzun bir süredir anfiyi dinledikten belli bir müddet sonra çok feci cızırtı yapıyordu ve ısınıyordu.Ton kontrol devresi anfi derken değiştirmedik parça kalmadı.Ve zun bir süreden sonra sorunun sebebinin,tonkontrol ile anfi arasına pot koymadığımda olduğunu fark ettim.Araya potu koyunca ne ısınma ne cızırtı kaldı. Beni ne kadar uğraştırdığını tahmin bile edemezsiniz.Eğer sizinde başınıza gelirse benim kadar uğraşmayın :D Hepinize kolay gelsin
Read more : lm1036 lve m3886 dikkat siz bu hataya dusmeyin | Gösterim : 952 | Cevaplar : 3 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

nad c542 cd player

arkadaslar nasıldır???
Read more : nad c542 cd player | Gösterim : 1487 | Cevaplar : 1 | Forum : Kaynaklar

tavsiyeniz ne olurdu!!

arkadaşlar ben de hazır bi besleme var en bunu iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. değerleri aşagıda yazdım bu beslemeye göre bi anfi yapacak olursak ne önerirsiniz..

giriş : 220 - 240V 50Hz 120W

sigorta : 2.5A - 250 V

çıkış: 13.4V nominal 5.5A Max: 7A

özellikeri bu arkadaşlar... şimdiden tşk.ler
Read more : tavsiyeniz ne olurdu!! | Gösterim : 897 | Cevaplar : 8 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

ChipAmp'lar için kaliteli güç devresi tavsiyesi

ChipAmp'lar için genel olarak kullanabileceğim 24-35v ayarlı çıkış voltajlı, minimum 4-5 amperlik çok kaliteli, kendini ispatlamış bir devre arıyorum.

Şu carlosfm'in snubbersiz LM338'li devresini kullanıyorum. Bir kötülüğünü görmedim ama, sadece güç kaynağı olarak kullanacağım bir ünite yapmayı ve bunu genel olarak chipamplarla (öncelikle LM serisi) kullanmayı planladığım için cidi birşey olsun istiyorum. Elimde bir miktar metal kılıflı LM338K ayarlı regülatör var. Bunları en iyi biçimde değerlendirmek isterim.
Read more : ChipAmp'lar için kaliteli güç devresi tavsiyesi | Gösterim : 1076 | Cevaplar : 0 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

MICROLAB MC-X10D

Bana getirdiklerinde besleme trafosunun primerinin yanmış olduğunu gördüm, tabi yenisini temin edemediğimizden tamir edemeden geri verdik. Cihaza özel yapılmış bir trafo idi.
Geri vermeden önce resimlerini çekmeyi ihmal etmedim tabiki.

http://rapidshare.com/files/114850404/microlab.zip.html

Resim

Şu ana kadar içine baktığımın biri creative diğer ikisi microlab olan 5.1 ses sistemlerinin hiç birinde metal film direnç göremedim. Üç kuruş masraftan mı kaçıyorlar yoksa bu tür sistemler için gerek mi görmüyorlar bilemiyorum.
Read more : MICROLAB MC-X10D | Gösterim : 2147 | Cevaplar : 3 | Forum : Makaleleriniz

Elektrostatik Kulaklik Amfisi Bias modifikasyonu (230V-580V)

Tekrar merhaba,

forumdan bircok arkadasin yardimiyla daha once bozdugum kulaklik amfimi tamir ettik ve su an mukemmel calisiyor.

Tamir sureci icinde yeni bir amfi siparis etmistim. Stax SRM-1/MK2 bir kac gun once elime ulasti ve performans testlerini yaptim .

Cihaz NOS(new old stock) oldugu icin kusursuz durumda ve tamir ettigim amfinin fiziksel olarak yaklasik 10 kat buyugu, bir onceki 4W iken bu 33W kullaniyor. Ancak bir problem var:

Stax kulakliklarin iki ayri DC akimi ile ...

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye