Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

MP3 player & Discman Seçimi

Herkese merhaba öncelikle uzun bi aradan sonra foruma girebilecek vakti buldum iş güç derken insan gerçekten zaman bulamıyor.

Audio DIY' e gönül vermiş arkadaşlarıma bir sorum olucak. Yürürken seyehat ederken devamlı muzik dinleyen biri olduğum için mp3 player/Discman almaya karar verdim dersenizki daha önceden yokmuydu vardı ama sesi beni doyurmuyor şöyleki şu an için sony w200i cep telefonumla muzik dinlemekteyim tahmin edebilirsinizki ses felaket.CX300 kulaklıkla denedim olmadı ses bu sefer çok tiz çıktı tahminim telefonla ...
Read more : MP3 player & Discman Seçimi | Gösterim : 2988 | Cevaplar : 17 | Forum : Kaynaklar

satılık orijinal alman malı troid trafo Bursa

Merhaba arkadaslar elimde 350wat çift girişli 220v ve 0-110v 110v giriş, 3 adet te çıkışı bulunuyor= 0 -65v, +20 0-20v ve 0-40v troid trafolar mevcuttur. Yaklaşık olarak 1 tanesi 3,5 kg ağırlındadır en kısa zamanda da resim ve boyutlarını da ekleyeceğim. Trafoların markası alman malı TALEMA dır original. iletisim için msn adresini de kullanabilirsiniz: [email protected]
saygılar
Read more : satılık orijinal alman malı troid trafo Bursa | Gösterim : 1939 | Cevaplar : 0 | Forum : Satılık

3 yollu crossower

Ekteki projeyi ugulamak istiyorum,pcb de tasarım hataları varmı acaba.Prazit ve gürültü yapıcak hatalar gibi.

Resim
Read more : 3 yollu crossower | Gösterim : 4161 | Cevaplar : 24 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

psu yu altın kaplamak

arkadaslar anfı devremın pre anfımını kablo ve soketlerımı altın kaplıyorum kafama takılan sey psu nun yollarını altın kaplamaya gerek var mı dıyeceksınızkı kablolar bakır onlarıda altın kaplayacagım bana yardımcı olmanızı ıstıyorum saygılar
Read more : psu yu altın kaplamak | Gösterim : 1604 | Cevaplar : 5 | Forum : Güç Kaynakları

XLR "balanced" kablo yapımı

Mikrofon bağlantısı için bir kablo yapmak zorundayım. Elimde kaliteli ekranlı mikrofon kablosu var, iki canlı uç ve bir ekran. Mikrofon bağlantıları XLR soket, bir taraf erkek bir taraf dişi. XLR fişlerin içinde üç tane bağlantı ve bir de fişin kendi ekranı var.

Bu durumda 1 toprak, 2 sıcak uç, 3 soğuk uç ve bir de fiş şasesi var. Bu durumda 1 no'lu toprak ucu ile fiş şasesinin toprağını bağlamalı mıyım? 3 canlu uçlu kablo kullanılmıyor ...
Read more : XLR "balanced" kablo yapımı | Gösterim : 8253 | Cevaplar : 5 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Pioneer Subwoofer Thiele-Small Parametreleri

Resim

''Göremiyorum'' Diyenler İçin (20/04/2008 den itibaren 1 Ay) Link öldükten sonra mesaj atarsanız tekrar yenilerim.

http://rapidshare.com/files/108943832/P ... l.jpg.html
Read more : Pioneer Subwoofer Thiele-Small Parametreleri | Gösterim : 1786 | Cevaplar : 0 | Forum : Hoparlörler

Edison 804a Smps ve Mosfetleri

Selamlar Edison amfiyi köprülü halde 2 ohmda kullanınca Smps katındaki tr'ler ve hangisi olduğunu bilmediğim mosfetler yandı.Bütün tr'lerin ve mosfetlerin siparişini verdim hepsini değiştiricem ancak ilginç olan smps katındaki tr'leri yakmadan önce neden sigortalar atmamış?Bu sigortalar devreyi korumak amacıyla yapılmazmı? Trlerin bacakları kopmuş eriyip(4ünün) Ancak 2x30a sigortaların 1i atmamış.Anlamıyorum nasıl iş yapıyor bunlar.Bu arada bir bilgi istiyicem devrede smps tr'leri 8 adet IRFZ34N. Ortalama kaç wattlık bir smps dir sizce?
Mosfetler 2SA1695(PNP) 2SC4468(NPN) Her kanal ...
Read more : Edison 804a Smps ve Mosfetleri | Gösterim : 1684 | Cevaplar : 3 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

LM1875'i "balanced" sinyalle çalıştırmak

Elimdeki LM1875'i balanced modda denemek istiyorum. Ses kartımın balanced çıkışı var. İnternette pek fazla bir uygulamaya rastlamadım. diyaudio.com'daki aşağıdaki iki uygulamayı buldum. Her ikisi aslında aynı gibi ama dirençlerin değerinden emin olamadım. Dirençlerin değeri konusunda ve bilhassa devrenin geneli konusunda tavsiyede bulunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Resim

Resim
Read more : LM1875'i "balanced" sinyalle çalıştırmak | Gösterim : 2815 | Cevaplar : 34 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Kısa Soru

Merhaba herkese,

Kısa sorum şudur:

LM3886 - 3876 bacak bağlantıları hemen hemen aynı bildiğimiz gibi. Fark 5 numaralı pinde. Benim vardığım sonuç: LM3876 için tasarlanmış pcb ile 3886 doğrudan kullanılamaz (2. V+ bağlanmadığından) ama 3886 için yapılmış pcb'de 3876 çalışır (sadece, boşta olan 5 numaralı bacağa V+ bağlanmış olur fazladan). Doğru mudur vardığım sonuç?
Read more : Kısa Soru | Gösterim : 979 | Cevaplar : 2 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye