Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

S/PDIF

''S/PDIF
''Sony/Philips Digital InterFace in kısaltılmışdır. sony ve philips sürüdürdükleri ortak çalışmalar sonuda ortaya çıkmış bir standartır. amacı tüm ses sistemlerini (digital) tek bir bağlantı ile bağlamaktadır.''

doğrumu :?: :?: :?:
Read more : S/PDIF | Gösterim : 1850 | Cevaplar : 7 | Forum : Sayısal Ses Devreleri

TDA7294 yaktım. Yardım?

Merhaba,

Diy audio'cuların affına sığınarak söylüyorum, kaba güç olsun diye yaptığım TDA7294 köprü devreme dün akşam yanlış besleme verdim. GND doğru, pozitif 26V'u negatif beslemeye, negatif beslemeyi de pozitife bağlayıvermişim :cry: Düzelttiğimde entegreler kızmaya başladı, hoparlörden şebeke vınlamasından başka birşey gelmiyor. Fişi çektiğimde, besleme kondansatörlerim deşarj olurken, besleme voltajının iyice düştüğü vakit hoparlörden bir miktar müzikli cızırtı geliyor.

Soru: Neleri yakmışım? Uğraşmasının derdinde değilim ...
Read more : TDA7294 yaktım. Yardım? | Gösterim : 2618 | Cevaplar : 14 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Gitar Anfisi Yapımında Yardım

Arkadaşlar başka bir foruma sordum ancak yardımcı olabilen kimse çıkmadı o nedenle burayada yazıyorum. Umarım bilen birileri çıkar.

Arkadaşlar profesyönel olarak bir anfi yapıyorum ama takıldığım yerler var.

Anfimde Presence/Contour ayarınında olmasını istiyorum. Nasıl bir devredir ve devrede bağlantı şeklinide biliyorsanız çok yardımcı olmuş olursunuz.
Başka bir forumda bazı ekolayzer ayarları ile Satriani tonuna çok yaklaşıldığı yazıyor. O nedenle ilgimi çekti.

Bir başka sorum ise anfilerde bulunan Clean ve Drive tonları ile ilgili.
Clean tonu ...
Read more : Gitar Anfisi Yapımında Yardım | Gösterim : 4612 | Cevaplar : 8 | Forum : Amplifikatörler

Lambalı Amp. Şemaları

Lambalı amp. devre şemaları verilmiş.Ben indiremedim.Kota sınırlı olduğu için.Ama arşiv olarak güzele benziyor.Bu forumda paylaşmak istedim belki taliplisi çıkar diye.

Liste

mesa boogie50caliberpluspoweramp
mesa boogie50caliberpluspreamp
mesa boogiebass4001
mesa boogiebass4002
mesa boogieblueangel1
mesa boogieblueangel2
mesa boogieblueangel3
mesa boogiedualrectifier1
mesa boogiedualrectifier10
mesa boogiedualrectifier2
mesa boogiedualrectifier3
mesa boogiedualrectifier4
mesa boogiedualrectifier5
mesa boogiedualrectifier6
mesa boogiedualrectifier7
mesa boogiedualrectifier8
mesa boogiedualrectifier9
mesa boogieheartbreaker1
mesa boogieheartbreaker2
mesa boogieheartbreaker3
mesa boogieheartbreaker4
mesa boogieheartbreaker5
mesa boogieheartbreaker6
mesa boogieheartbreaker7
mesa boogiemark1poweramp
mesa boogiemark1preamp
mesa boogiemark2 ...
Read more : Lambalı Amp. Şemaları | Gösterim : 3083 | Cevaplar : 1 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

Lambalı gitar amfisi yapmak...

Herkese merhaba umarım doğru yere açmışımdır bu başlığı...
Malum Türkiye'de istediğimiz amfileri almak artık neredeyse imkansız(dolar ve euronun hali ortada)...
Sitede başka sitelerin linkini vermek doğru mu bilmiyorum ama yurtdışındaki amfi kitlerinden almaya niyetlendim.Fakat malzeme kalitesi ve uzun ömürlülük açısından nasıl sonuç alacağım hakkında pek bilgim yok...
Linke tıklayıp soldaki bölümden "A15Mk1 Kit" e bakıp malzemeler hakkında yorum yaparsanız çok ama çok sevinirim...
Herkese teşekkürler...
http://www.madamp.biz/
Read more : Lambalı gitar amfisi yapmak... | Gösterim : 5858 | Cevaplar : 21 | Forum : Projeleriniz

PLC Automated Control + Process Book

http://rapidshare.com/files/104042827/PLC_Automated_Control___Process_Book.pdf.html
ARKADAŞLAR PLC İLE İLGİLİ İİİ BİR DÖKÜMAN KİTAP HALİNDE YARALI OLCAGINI DUŞUNUYORUM
Read more : PLC Automated Control + Process Book | Gösterim : 1063 | Cevaplar : 2 | Forum : Elektrik - Elektronik

RAS HPA Single Ended Class A Çalışmam

Nico üstadın büyük desteği ile gerçekleştirdiğim Class A kulaklık amfisi projesinin resimlerini sizlerle paylaşmak istedim. 250ohm Koss Pro4AA kulaklıklarımla müzik dinlemek hiç bu kadar memnuniyet vermemişti. Buradan teknik bilgisinden ziyade insani tabiatı ve samimi yaklaşımı vesilesiyle kendisine tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Read more : RAS HPA Single Ended Class A Çalışmam | Gösterim : 1528 | Cevaplar : 5 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

AB tip güç yükselteci

merhaba arkadaşlar. sitede yeniyim ve bana biraz acil tarafından AB tip güç yükselteci lazım yardmcı olabilirmisiniz.?? :roll:
Read more : AB tip güç yükselteci | Gösterim : 1228 | Cevaplar : 4 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

:mmm:

Read more : :mmm: | Gösterim : 983 | Cevaplar : 1 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye