Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

sistem kuruyorum görüşleriniz???

arkadaşlar merhaba artık bir sistem kurma zamanı geldı... ben kafamda istedıklerımı ısıme gelenlerı belırledım sız nedıyeceksınız bakalım???
1- dual 502 belt drıve pikap
2-nakamichi teyp deck
3-nad c542 cd player
4-gold gain clone anfi(herseyı matched ve altın kaplı)
5-wharfedale 9.6
bence kulaga ve goze hos gelıyor!!!sizce????
Read more : sistem kuruyorum görüşleriniz??? | Gösterim : 1085 | Cevaplar : 3 | Forum : Diğer Bilgiler

En ucuz hoparlör ile kabin ve piezo tizler hakkında.

Elektronikçimde görüp görünümünü beğendiğim 20cm hop. ile bir çift kabin yapmaya karar verdim.İki gündür 25W ile her frekansta denememe rağmen yakamadım.Ve ses kalitesi dikkate alınarak incelendiğinde 10 milyona çok bile iyi gibi görünüyor.Daha önceleri de yaptığım gibi plastik yada kalın karton gibi malzemelerden onlarca kutu yaparak hoparlörün ihtiyacı olan kabin hacmi ve şekline tahminen yaklaşmaya çalışıyorum.Bu benim deneysel kabin hacmi belirleme uygulamam.Tabi verileri bulunmayan hoparlörler için.Dün bir de 2 yada sanırım 3 milyona piezo tweeter ...
Read more : En ucuz hoparlör ile kabin ve piezo tizler hakkında. | Gösterim : 7279 | Cevaplar : 21 | Forum : Hoparlörler

Ev yapımı op-amp

Tamamen bildiğimiz klasik malzemelerden yapılan op-amp devrelerini duymuşsunuzdur.
Yabancı kaynaklarda daha çok "Discrete Operational Amplifier" olarak geçiyor sanırım.
Tesadüfen bir sitede bunların hazır olarak satıldığını gördüm ve fiyatlarının bu kadar abartılı olmasına bi anlam veremedim. http://www.soundskulptor.com/uk/products.php?cat=2

Benzer bir devreyi özenle seçilmiş malzemelerden oluştursak mevcut entegre op-amp lardan daha iyi sonuçlar alınabilir mi acaba ?

Burada bi örnek var mesela.
http://sound.westhost.com/project07.htm
Read more : Ev yapımı op-amp | Gösterim : 1649 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

BASKI DEVREDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

arkadaşlar ares proğramında epey ilerleme kaydettim.fakat anlamadığım şuki:herhangi bi siteden indirdiğim pcbdeki dizayn eden kişinin isminin yerine kendi ismimi ne zaman yazsam veya baskı devre üstünde değişiklik yapmaya kalksam output kısmında print yapamıyorum.yalnızca baskı devreye hiç dokunmassam print kısmından çıktı yapabiliyorum nasıl düzeltecez bilen varmı?
Read more : BASKI DEVREDEKİ DEĞİŞİKLİKLER | Gösterim : 1102 | Cevaplar : 0 | Forum : Projeleriniz

hp1018 lazer yazıcı almayı düşünüyorum.nedersiniz?

arkadaşlar pcb basmak için hp1018 lazer yazıcı almayı düşünüyorum.bu modeli kullanan arkadaşlar 1018 hakkındaki fikirlerini alabilirmiyim.maksat fiyatı ekonomik olson çıktısıda kaliteli olsun.
Read more : hp1018 lazer yazıcı almayı düşünüyorum.nedersiniz? | Gösterim : 991 | Cevaplar : 1 | Forum : Projeleriniz

Altın Kaplama

arkadaşlar hepinize merhaba.size kendim bizzat test ettiğim ve cok iyi sonuc aldıgım bır uygulamadan bahsedecegim...bir cok odyofıl ve bilir kısıler ses hattında kullanılacak kabloların hoporlor vs bunların altın kaplama olmasının cok ıyı sonuc verdıgını detaylarını arttırdıgını ve bazı odyofıllerın drhardwareden duyuguma gore tız detaylarını arttırdıgı soyluyorlarmıs... bende elime gecen butun rca soketlerımı su 1 ytl ye satılan sarı metal olanları altın kapladım ve bunlara metresı 2 ytlden audio kablo aldım hoparlor kablolarımı 1.5mm tek damar ...
Read more : Altın Kaplama | Gösterim : 2659 | Cevaplar : 13 | Forum : Makaleleriniz

Yeni devre elemanı.

Ses devrelerinde ne kadar gerekli olur bilemiyorum fakat "memristör" isminde yeni bir devre elemanı icad etmişler.

http://www.darkhardware.com/modules.php ... e&sid=3692
http://www.nature.com/news/2008/080430/ ... 8.789.html
Read more : Yeni devre elemanı. | Gösterim : 1016 | Cevaplar : 1 | Forum : Diğer Bilgiler

Forum Güncellemesi ve Yeni Özellikler

Uzun süredir kullandığımız phpBB2 versiyonunu bu gece itibariyle phpBB3 versiyonuna güncellemiş bulunuyoruz. Yeni forumda bir sürü güzel özellik var. Önemli bir kısmı yöneticilerin işini kolaylaştıracak cinsten ama sizler için de birşeyler var.

Göze çarpan birkaç örnek vermek gerekirse,

Resim Bu mesajı bildir
Yazılan mesajlarda forum kurallarına aykırı bir durum gördüğünüzde (yasadışı içerik, reklam gibi) bu düğmeyi kullanarak benim ÖM kutumu aşındırmadan mesajı şikayet edebilirsiniz.

Eklenti Yüklemesi ve Yönetimi
Sanırım hepinizin şikayet ettiği birşeydi, foruma bir ...
Read more : Forum Güncellemesi ve Yeni Özellikler | Gösterim : 11465 | Cevaplar : 36 | Forum : Haberler ve Duyurular

Opera meraklılarına...

Selam dostlar,
Yaklaşık son 4 aydır (sürekli) dinlediğim oldukça ciddi bir çalışmayla ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.
Albümün adı "Bajazet".
Büyük üstad Vivaldi'nin inanılmaz güzellikteki operası (bildiğim kadarıyla) baştan sona ilk kez kaydedilmiş. Albüm 2005 yılında Virgin Classics tarafından çıkartılmış.
İcra heyeti, meşhur İtalyan keman virtüözü ve maestro Fabio Biondi yönetimindeki Europa Galante.
Aralarında Elina Garanca'nın da bulunduğu solistlerin performansı inanılmaz.. Özellikle soprano/mezo soprano aryalar dinleyeni kendinden geçirmek üzere bestelenmişçesine sıcak ve duygulu.
Eser, Antonio ...
Read more : Opera meraklılarına... | Gösterim : 1570 | Cevaplar : 3 | Forum : Test ve Müzik Kayıtları

Hazır mic/ton kontrol devresi pls..

Hazır yapılmış Unite şeklinde Ton(Bas Medium Trebble ve olabilirse frekans band) kontrollü Mic ve Line in bağlantısı yapabileceğim Aynı zamanda efekt mix edebileceğim girişe sahip pre ampli arıyorum.Bu devrenin /ünitenin kaliteli ve gürültüsüz olması gerekiyor.

Biliyorum belki bu mesaj buraya uygun kaçmamış olabilir. Konu başlığına uygun düştüğü için buraya yazmayı uygun gördüm hoş görün.

Yardımcı olabilecek kimse varmı ?
Read more : Hazır mic/ton kontrol devresi pls.. | Gösterim : 2548 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye