Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Bu forum nedir?

Şudur, geliştirmekte olduğumuz projeleri paylaşarak fikir alma, danışma ve tartışmadır. Forumdaki konulara cevap atabilir, fakat yeni başlık açamazsınız. Biten projeler, Projelerimiz bölümüne taşınacaktır.
Read more : Bu forum nedir? | Gösterim : 1551 | Cevaplar : 0 | Forum : Çalışma Masası

Bilgi edinmek istiyorum

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum sitede gerçektende güzel konular ve devreler bulunmakta

bilgi edinmek istediğim konu ise profesyonel ve iyi ses kalitesi veren bir amfilikatörde bulunması gereken bütün katlar nelerdir acaba bende ilgileniyorum elektronik ve ev yapımı amfilerle ama bir entegre 2-3 kondansatör bulunan devreleri yaptım daha ötesine gidebilmiş değilim

merak ediyorum işte ses sistemlerindeki preamfilikatör(duymuştum önceden önyükselteç anlamına geliyor galiba), çıkış katı, güç katı, mixer,equalizer falan vs. vs.
Read more : Bilgi edinmek istiyorum | Gösterim : 1014 | Cevaplar : 3 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Basit, HI-FI RIAA (Pikap) Preamplifikatör

Selam dostlar,

Pikaplar uzun zamandır (yaklaşık 30 yıl) gündemde olmamakla birlikte gerçek HI-FI tutkunlarının asla vazgeçemediği kaynaklardır. Özellikle caz koleksiyonerlerinin baş tacı olan LP ler ne yazık ki artık pek çok üretici tarafından üretilmekten vazgeçilen, direkt sürüşlü (direct drive) veya kayışlı (belt drive) hareketli mıknatıslı (MM) veya hareketli bobinli (MC) gibi bir kaç çeşidi olan turntable (pikap) lar tarafından asla CD lerle kıyaslanamayacak doğallıkta icra edilirler.
Plak tekonolojisini günümüz dijital ortamlarından üstün kılan özelliği, geniş ...
Read more : Basit, HI-FI RIAA (Pikap) Preamplifikatör | Gösterim : 10513 | Cevaplar : 23 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

5+1 yapımında kullanılan entegre lzm

oncelikle merhaba benim elimde 5 tane bosta kullanmadigim hoporlerim var(daha dogrusu komurlukten buldum :D)bu hoperlor leri degerlendirmek istiyorum acaba elinde 5+1 devresi olan var mi varsa verebilir mi? yardimlariniz icin simdiden tskkrler
Read more : 5+1 yapımında kullanılan entegre lzm | Gösterim : 11374 | Cevaplar : 39 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Hifi ile ilgili yazılarınızı bekliyoruz

Herkese merhabalar,

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Stereo Mecmuası'nın yeni web sitesini açtık. Hem dergimizde hemde sitemizde farklı bakış açıları olan yazarların yazılarını yayınlıyoruz.Hem web sitemizin içeriğini zenginleştirmek hemde çeşitli ortamlarda yazılmış güzel ve düzeyli yazıların arşivlere kalkmasını önlemek için değişik bir fikir aklımıza geldi ve uygulamaya soktuk, son derece keyifli yazılar elimize ulaştı.

Düşüncemiz şu, hifi severlerden geçmişte yazdıkları yada özel olarak web sitemiz yazacakları minimum 2 sayfa olmak üzere kullandığınız yada dinleyip hoşunuza giden ...
Read more : Hifi ile ilgili yazılarınızı bekliyoruz | Gösterim : 1103 | Cevaplar : 4 | Forum : Serbest Kürsü

PCB Kaplama hususları

İsterseniz bu konu başlığı altında yaptığımız pcb lerin lehim yüzünü nasıl ve hangi tekniklerle kapladığımızı tartışalım.

Altın kaplama tekniği pek çoğumuzu aşan bir uygulama aynı zamanda pcb yi dahi altın kaplamayı göze aldıysanız diğer parçalarınızda hi-end seviyede olmalı ki yapılan zahmete deysin, tabi bu da doğal olarak imkan meselesi.

Aklınıza gelen ve kendinizin de bizzat uyguladığı pratik kaplama yöntemleri hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa hepimiz için yararlı olur. En basitinden bir ya da iki pcb yi ...
Read more : PCB Kaplama hususları | Gösterim : 4232 | Cevaplar : 17 | Forum : Toplu Alım ve PCB

PDF Reader

Adobe Acrobat Reader ın yavaşlığı ve gereksiz yer kaplayıp sisteme yayılması hoşunuza gitmiyorsa buna alternatif olacak hızlı ve küçük bir rakibini tanıtayım.

http://www.foxitsoftware.com/downloads/

http://downloads.foxitsoftware.com/foxi ... _setup.exe

Başka bir sitede anlatılmış bazı özellikleri ;

Kelimeleri fare ile yakalayabilme
PDF'leri farklı bir yol ile arayabilme
Yazılımı sistem tepsisine getirebilme
Yer imleriyle çalışabilme
PDF sayfa boyutunu görüntüleyebilme
Yazıları kolayca seçebilme
Birçok geliştirilmiş ...
Read more : PDF Reader | Gösterim : 1297 | Cevaplar : 1 | Forum : Diğer Programlar

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye