RAS HPA Single Ended Class A Çalışmam

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

RAS HPA Single Ended Class A Çalışmam

Okunmamış iletigönderen resho » 31 Mar 2008, 23:05

Nico üstadın büyük desteği ile gerçekleştirdiğim Class A kulaklık amfisi projesinin resimlerini sizlerle paylaşmak istedim. 250ohm Koss Pro4AA kulaklıklarımla müzik dinlemek hiç bu kadar memnuniyet vermemişti. Buradan teknik bilgisinden ziyade insani tabiatı ve samimi yaklaşımı vesilesiyle kendisine tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
resho
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen Kapibara » 31 Mar 2008, 23:28

Güzel olmuş güle güle kullanın.
Nico ustanın sitesine baktım yalnız gene karıştırmış biraz. :)
Sizin yaptığınız devrenin resmini de içeren pdf dosyasında farklı bir pcb ve yerleştirme planı var.
http://www.digisec.co.za/ras/other/rasHPA.pdf
Acaba başka bi link altında var mı devamı ?
Çıkış iki transistör ile sürülmüş bu durumda single end değilde push-pull olması gerekmiyor mu eğer yanlış hatırlamıyorsam ?
Bir de merak ettim o soğutucular yeterli geliyor mu ?
Son olarak, pcb yi cnc de kazıyarak mı yaptırdınız ?
Kullanıcı avatarı
Kapibara
DIY Audio Gurusu

İl: Sakarya

Okunmamış iletigönderen resho » 01 Nis 2008, 00:04

Kapikara, can alıcı noktaları hemen farketmişsin. Evet, çift taraflı pcb gerekiyordu ben de çalıştığım üniversitenin elektronik departmanından bu konuda yardım istedim. Nico'nun gönderdiği dosyalaları yükledikten sonra bana sadece makinayı seyretmek kaldı, deliklerine kadar herşeyini çıkardı.

Devre stereo olduğu için çift transistör var. Virtual ground kullanıyor. Yani simetrik besleme değil.

Soğutucular yetersiz.. Parmağımı 5 saniye tutamıyorum. Mekanik düzenlemeleri sona bıraktığım için, o aşamaya geldiğim anda (yani şu anda) bu tür düzenlemeler yapmam gerekicek.

Devre sitedeki devreyle topoloji olarak aynı ama LTP transistörlerini farklı seçtik ve sitedekinden farklı bir yerleşim planı uyguladık. Bu Nico öyle bir adam ki, ya ben şöyle olsun istiyorum diyorum o da ertesi gün olmadan yeniden düzenleyip dosyaları gönderiyor. Beni aşırı mahçup etti. Tek beklentisi dinlediğim müzikten zevk almam, zahmet önemli değil diyor.
Kullanıcı avatarı
resho
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen IEEE » 01 Nis 2008, 00:25

çift transistörlü olması single ended olmaması demek değildir..böyle birçok single ended class A uygulama mevcuttur..simetrik besleme yapılır ve çıkışta bir çift n tipi transistör kullanılır..üstteki transistör akım kaynağı olarak görev görür alttaki diğer transistör ise sinyal sürer kapibara kardeş :) böyle single ended devrelere ilgi duyuyorsan sana yardımcı olabilirim
vur vur inlesin alem krell dinlesin :praising:

cevahirin kıymetini cevherfüruşan olmayan bilmez...
merkep anlar OTTAN,lakin GÜLDEN anlamaz..

Ben gelmedim kavga için benim işim sevgi için
Dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldim.
Kullanıcı avatarı
IEEE
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen e154 » 19 Nis 2008, 00:09

elektrolitik kondansatörleri nerden aldın? devrenin diğer dökümanlarınıda paylaşırmısın?
e154
DIY Audio Gurusu

İl: Ankara
Meslek: Elektrik Teknikeri

Okunmamış iletigönderen resho » 20 Nis 2008, 02:08

kapasitörleri ankara elektronikçiler pasajı 1. kattaki vitrininde büyük kapasitörler olan dükandan aldım.

projeyle ilgili dosyalara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://rapidshare.com/files/108843776/HPA-AMP.rar.html

rar şifresi: nicoras
Kullanıcı avatarı
resho
DIY Audio Fanatiği

Reklamlar

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti