Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

18ohm Midrange sürücü

Merhaba arkadaşlar,

uzun zamandır forumu takip etmekle birlikte mesaj yazmak bugüne kısmetmiş :)

Bir süredir evimde müzik dinlemek için kendime Hi-Fi bir sistem kurmak istiyordum , öyle çok büyük beklentilerim olmamakla birlikte azıcık göze görünür bir sistem oluşturma düşüncesiyle yavaş yavaş sistemimi toparladım. Son olarak iş geldi zurnanın son deliğine daha doğrusu iş geldi zurnaya dayandı.

Hoperlör ihtiyacım için hoşuma giden bir kaç sürücü aldım ama zaman ...
Read more : 18ohm Midrange sürücü | Gösterim : 1771 | Cevaplar : 4 | Forum : Hoparlörler

www.audio-circuit.dk

Pek çok power amp için detaylı Service Manual pdf leri mevcut.
Site hâlâ yerinde iken indirip arşivleyin derim.

http://www.audio-circuit.dk/Schematics.html
Read more : www.audio-circuit.dk | Gösterim : 1869 | Cevaplar : 4 | Forum : Elektrik - Elektronik

nikonun32wlık hıfı anfisi için hoparlör önerisi verirmisiniz

32w lık anfiyi yapacağım hangi kolonları kullanmalıyım iyi ferformanslı uygun fiyatlı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

alman malı lambalı

internete şöyle bir devre buldum nasıl
Resim

Resim
parca listesinide pdf olarak vermiş onuda bir şelilde yüklerim
Read more : alman malı lambalı | Gösterim : 2777 | Cevaplar : 12 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

güç kaynağı devresi tasarımı

benim 0 48v bir trafo var 7kg agirlığında bazı devreleri birleştirip bir devre yapmaya çalıştım 48v tu -24v 0 +24v yapmaya çalıştım anlayan arkadaşların fikirlerini bekliyorum parçalar değişebilir daha uygun tavsiyeleriniz olabilir 35w hifi anfi beslenecek +24v 6A ve 4A -24v güç vermelidir elektronik deneyler kitabındaki 12v 10A 5v 10A AKÜ DC DC CEVİRİCİYİ ben burda uyguladım 48v 1,3kohm 15w dirençle ve zenerle 39v düşmesini bekliyorum ilkdevre lm 7824 ilede 24v 5a almayı düşünüyorum 0 ...
Read more : güç kaynağı devresi tasarımı | Gösterim : 4150 | Cevaplar : 18 | Forum : Güç Kaynakları

Konuyu nereye koyucağımı bilemedim,burayı uygun gördüm.

Merhabalar
Diy ve Hi-Fi işlerine çokta sıkı olmasada elimden geldiğince (gerek imkan, gerek zaman) iştirak ediyorum.
Sitedeki hatrı sayılır, eli öpülür cinsten işlere imza atmış diyaudio severlerin yardımına ve fikirlerine ihtiyacım var.
Kulağıma güvenen biri olarak daha önceden dinlenmiş ve performansına hayran kalınmış Blaupunkt Delta 6011V Quadro sistemi tüm aramalarımdan sonra Almanya'da bulup
Türkiye hududları içerisine sokmuş bulunmaktayım. Aynı aile fertlerinden birde Blaupunkt 3092ye sahibim ve 3092nin ses kalitesi gerçekten çok temiz ve ayrıca müthiş ...

HiFi Hoparlör kabini yapımı

Her ne kadar referans bir sistem alıp, bununla bağlantılı denemeler yapmak yerinde olsa da, referans sistemi alana kadar uğraşacak pekçok hoparlör sistemi var. Bunlardan bir tanesini burada sizlerle paylaşarak yapmak istiyorum. Böylece yeni fikirlere de açık, ve beğenenlerin de kendilerine yapabilecekleri bir sistem oluşturabiliriz.

Tamamlamak biraz zaman alabilir, ama zaten acelemiz de yok gibi.

Öncelikle İstanbul piyasasında hoparlör taramalarım sonucu, fazla maliyetli olmayan, ancak HiFi standartlarına uygun bazı marka ve modeller buldum. Bunlar klasik Bots, ...
Read more : HiFi Hoparlör kabini yapımı | Gösterim : 13054 | Cevaplar : 12 | Forum : Hoparlörler

UPC 4570

Bu kadar basit bir başlık açtığımiçin kusura bakmayın.Bir sub kopyalıyorum yamaha SW 800. Burda Upc 4570 opamp kullanmışlar. Bunun yerine kullanabileceğim bir opamp tavsiye ederseniz sevinirim. Subwooferın şemasını elde edebileceğiniz adres:

http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... SW800.html

Yardımcı olursanız cok sevinirim.Saygılarımla...
Read more : UPC 4570 | Gösterim : 1144 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

uygun bir lambalı devre

basit ama 10w civarı güçünde fazla maliyetli olmayan lambalı anfi deveresi arıyorum parçaları türkiyede bulunan olursa iyi benim elektronik bilgim 15 yaşında iken 4 aylık bir kurs esli lambalı telvizyon tamiri üzerine bunun üzerinden çok uzun zaman geçti arada bir hoby devreler yapıyorum devreolursa bakarak yapabiliyorum tasarım ve devredeki tasarım arizalarını anlamam eskiden bizimde lambalı bir televizyonumuz vardı sesi gerçekten farklı oluyor mp3 diğer ağıtlar belli bir zaman sonra müzik dinlerken sıkılıyorum kulaklarım sanki tırmalamaya ...
Read more : uygun bir lambalı devre | Gösterim : 6768 | Cevaplar : 18 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye