Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

bazı anlamını bilmediğim kelimeler

arkadaşlar elektronik lise 3, sınıf öğrencisiyim bazı kelimeleri anlamını bilmiyorum öğretirseniz iyi olur..
dc offset nedir bilmiyorum,ayrıca diyelim 100w lık bir amfi yaptım,woofer a AC gerilim vericektir 100w lık devre kaç volt ac gerilim verir woofera hesaplaması var mı?
Read more : bazı anlamını bilmediğim kelimeler | Gösterim : 2657 | Cevaplar : 3 | Forum : Elektrik - Elektronik

Duyuru ve uyarı

Sevgili dostlar,

Bu ana bölüm (audiophile) yalnızca HIFI/HIEND cihaz/ekipmanlar için ayrılmıştır. Lütfen başka konularda yazı yazmayalım.
Bu kurala uymayan yazılar taşınacaktır. Eğer herhangi bir yazınız taşınmışsa nedeni HIFI/HIEND cihazlarla ilgili olmamasıdır.
Read more : Duyuru ve uyarı | Gösterim : 1368 | Cevaplar : 0 | Forum : Head-Fi

Satılık KLH 383A tower speaker

Kullanmadığım KLH marka hoparlör kabinleri satılıktır.

Kondüsyon durumu 10 üzerinden 7 dir. Bir tanesinin grili yoktur. Üzerinde ufaktefek çizikleri var. Boyları 107 cm.

Özellikle Surround kullanımda main hoparlör olarak iyi ve dolgun ses verir.

Almak isteyenlerin, gelip dinleyerek elden teslim almalarını tavsiye ederim.

Resim

Resim

Resim
Read more : Satılık KLH 383A tower speaker | Gösterim : 2655 | Cevaplar : 3 | Forum : Satılık

Havya Tavsiyesi

Kullandığım havya 15-20 dk sonra ucundaki lehimi ve pastayı karartarak sürekli tortu oluşturmaya başlıyor. Bu da sağlıklı çalışmamı engelliyor. Ucunu sürekli pastaya değdirerek veya temiz kağıda sürerek temizlemek zorunda kalıyorum. Ama çözüm olmuyor. Pasta tekrar tortu oluşturuyor 1 dakika içinde. Rahatsız edici bir durum.

Bu durumu bertaraf emek için ne gibi çözümler var acaba? Nemli sünger mi kullanıyorsunuz?

Bu tür sorunlar yaşamadığınız, ısısını dengeleyen bildiğiniz havyalar var mı piyasada?
Read more : Havya Tavsiyesi | Gösterim : 6317 | Cevaplar : 30 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

satılık oscilloscope lar

merhaba, elimde 2 adet kullanmadığım scop var,
CENTRAD marka ingiliz malı kullanılmış 1 MHz 75 ytl pazarlıksız
ROHDE & SCHWARZ marka alman malı 2x5 MHz 150 ytl pazarlıksız

scoplar nerden baksanız 20 senelikler ufak tefek oksidasyon sorunları çıkabilir. çünkü uzun yıllardır kullanılmıyorlar. forumda scoplarla ilgili yazıları okuyunca ihtiyacı olanların ilgileceğini düşündüğümden satıyorum, kendime 1 tane bıraktım :). fiyatlarının uygun olduğunu düşünüyorum.
(probları yoktur)

saygılar...

mehmet / BURSA
Read more : satılık oscilloscope lar | Gösterim : 1636 | Cevaplar : 2 | Forum : Satılık

Kulaklık dönüştürücüyü nasıl yaparım?

Arkadaşlar Sony Ericsson k750 i için Creative Ep630 kulaklık aldım, dönüştürücü bir türlü bulamadım, geçici olarak evde kendi imkanlarımla yapmak istiyorum, telefonumun bozulan orjinal kulaklığını kestim, içinden bir tane kalın bakır kablo, siyah, mavi yeşil ve bakır renginde 4 tanede ince kablo çıkıyor, dönüştürücü için kullanacağım aparattan ise kırmızı,mavi,yeşil ve bakır rengi 4 tane ince kablo çıkıyor, bunları nasıl bağlamalıyım ?
Read more : Kulaklık dönüştürücüyü nasıl yaparım? | Gösterim : 2177 | Cevaplar : 1 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Brown Noise.

Test müziği değil ama bi çeşit test sesi olarak nitelendirebiliriz. :)

http://www.youtube.com/watch?v=W6ZqKGsuW1w

http://www.youtube.com/watch?v=hc2DbWGZmN0&NR=1

Bunun hikayesi nedir ne değildir bilen anlatsın bi zahmet yoksa gülmekten kaçıracam altıma :oops:
Acaba bu ses adını, yaptırdığını iddia ettikleri şeyden dolayı mı aldı ? :P ...
Read more : Brown Noise. | Gösterim : 1861 | Cevaplar : 3 | Forum : Test Müzikleri

Hoparlör ve Kabin hakkında yardım

Arkadaşlar elektro gitar için bir anfi yaptım ancak kabin ve hoparlör konusunda sizlerinde fikrini almak istiyorum.

Karaköy'de bir hoparlör buldum. Adam elektro için bir model tavsiye etti. Hoparlör körüklü değil. Kağıt yapılı ve ortası delik. Delik dediğim yer hoparlör'ün merkez kısmı. O kısma istenildiğinde Tweeter takılabiliyor. Yani diş çekmişler ve bu yere sonradan başka bir tweeter eklenebiliyor (İlk kez böyle bişey gördüm ).

Hoparlör'ün genel olarak çıkışı hakkında bilgi almayı unuttum. 12" boyutunda yaklaşık 200-300W ...
Read more : Hoparlör ve Kabin hakkında yardım | Gösterim : 7886 | Cevaplar : 22 | Forum : Hoparlörler

Simetrik - Asimetrik?

Merhaba,

Basitçe yapacağım TDA2050'li anfinin ses kalitesinde beslemenin simetrik veya asimetrik olması fark yaratır mı? Bu soru benzer entegre datasheetlerine her bakışımda aklıma geliyor. Teorik - pratik sonuçlar nelerdir? Henüz beslemeyi ayarlamadığımdan ikisi de mümkün benim için. Ama iş PCB'ye gelince değişiyor. Simetrik için PCB çok kolay, ferah, iyi görünümlü. Asimetrik besleme içinse bir türlü istediğim gibi görünmedi...
Read more : Simetrik - Asimetrik? | Gösterim : 6433 | Cevaplar : 31 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye