Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

İlginç bir Class A Mosfet Projesi (Reklam alanı değildir!)

İnternette mosfetlerle yapılmış class a projelerine bakınırken basitliği ile dikkatimi çeken bir projeye rastladım.
Görebildiğim kadarıyla projenin ilginç yanı, 2SK1058 eşleniği ile beraber değil tek başına kullanılmış. Çıkışta ise 4700uF'lık bir kondansatör kullanılmış.
Dİğer projelerde pek aşina olmadığım bir durum.

Sayın doktorumuzun ve diğer arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum.

http://diyaudioprojects.com/Solid/ZCA/ZCA.htm

70 W lık 3 Yollu Aktif Kutu

Yıllar önce ECKD serisinin 8 nolu kitapçığından yapmış olduğum bir uygulamanın yeni versiyonunu tekrar hazırlamaya çalıştım.
Bu uygulama söylendiği kadarıyla daha önce ELO elektronik dergisinde yayınlanmış. Çoğunuza mutlaka tanıdık gelecektir.
Yeni versiyon derken pek bi yenilik yok, sadece PCB yi her zamanki gibi kendi tarzımla tekrar çizmeye çalıştım hepsi bu. Ayrıca bu uygulamanın hemen hemen aynısını TDA2030A nın datashet'inde 3 Way 60W Active Loudspeaker ismiyle bulabilirsiniz.

90 yıllarda epey acemiyken yaptığım ilk hali epey başarılı ...
Read more : 70 W lık 3 Yollu Aktif Kutu | Gösterim : 3336 | Cevaplar : 12 | Forum : Projeleriniz

RCA Kablo

Piyasadaki RCA kabloları çok pahalı. En ucuz kabloların bile metresi 100YTL den aşağı değil. Benim çok fazla bir bilgim yok kablo konusunda ve bu konu sanırsam bayağı derin:) Çok da iyi olmasa diy kablo yapalım vy en azından nasıl yapabiliriz biri anlatırsa çok sevinirim..Saygılarımla...
Read more : RCA Kablo | Gösterim : 6811 | Cevaplar : 10 | Forum : Hoparlörler

SANYO LA4725

Resim adresi fakat başındaki http:// yi sildim ilk mesaj için tedbirmiş forum yöneticisinin dediğine göre :-) img266.imageshack.us/img266/2828/devrewm0.jpg

Merhabalar Elimde Sanyo nun LA 4725 entegresi mevcut. 2 * 30 W
Fakat pek fazla bilgim olmadığı için yukarıdaki datasheet hakkında bir kaç sorum olacaktı.

İlk olarak şemada 2 çıkış mevcut fakat ben giriş göremedim bunun hakkında bilgisi olan var ise yardımcı olabilirmi
Bide çıkışlarda 4 ohm luk direnç kullanılmış ...
Read more : SANYO LA4725 | Gösterim : 1993 | Cevaplar : 12 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Amfi ve Radyo Lambaları (Tubes)

Ürünler, yıllar önce dedem tarafından yedek parça olması düşüncesiyle alınıp, ihtiyaç olmadığı için kullanılmamışlardır.

Elimde bulunan lambalar:

ADET MARKA KOD
9 adet RFT EL 84
9 adet RFT EF 89
8 adet RFT EABC 80
6 adet Tungsram ECH 81
1 adet Tungsram EM 80
1 adet Tesla EZ 80
3 adet Polam PCL 805
1 adet Tungsram EZ 80
1 adet Valvo PCL 86

4 adet de üzerinde bir şey yazmayan birbirinden farklı (görünüş ...
Read more : Amfi ve Radyo Lambaları (Tubes) | Gösterim : 12227 | Cevaplar : 24 | Forum : Satılık

Sat EL84 SE AMFİ İÇİN AVRUPA TRAFOLARI+1+2 EL84 LAMBA Kt66

Arkadaşlar selam. Hem satmak ve hem de almak istediğim şeyler var.
Önce Satılıklarım: Elimde fazlalık duran :oops: Avrupa orjinli EL84 ,ECL86 S.E. Lambalı Amfi için MATCHED 2. El SES TRAFOLARI (STEREO ve 3 adette amfi projesi için 9 pin (El84,ECL86,preamfi lambalaır için) soket var.
Alınıklarım: Bana da KT 66 lamba lazım. 2 ya da 4 tane. Yani elinde (Rus ve Çin malı olmayan) Kt66 lamba olan var ...
Read more : Sat EL84 SE AMFİ İÇİN AVRUPA TRAFOLARI+1+2 EL84 LAMBA Kt66 | Gösterim : 1927 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

meşhur 22000W amfinin baskı devresi

evet arkadaşlar boş boş oturacağıma biraz uğraşayım dedim ve ortaya böyle bişi çıktı. yapacak olanlara belki bir faydası olur.
kolay gelsin.
saygılar...
10wattlık dirençleri küçük koydum boyut küçülsün diye bu dirençleri dik takacaz :lol:

devre şeması

Resim

çizdiğim baskı devresi

Resim

proteus dosyası

http://rapidshare.com/files/88176679/22000.LYT.html
Read more : meşhur 22000W amfinin baskı devresi | Gösterim : 1484 | Cevaplar : 1 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

başarımı rezaletmi???

http://www.youtube.com/watch?v=5-IE-qgj ... re=related

subwoofer ın amacı nedir?? böyle hırıltı yapmakmı, yoksa tok ses vermekmi???
Read more : başarımı rezaletmi??? | Gösterim : 1061 | Cevaplar : 1 | Forum : Hoparlörler

dpdt switch yada foot switch

Merhaba ben gitar ses sistemleriyle ilgileniyorum ve bununla ilgili devreler yapıyorum fakat aradığım
switch i bulamıyorum
guitar-parts/pictures/1187c/Carling-Footswitch-DPDT.jpg ""resimde ki gibi
bana önerebileceğiniz buna benzer işlemi yapacak switch var mı?
Çünkü yaptığım pedalların switchleri belli bir süre işlevini kaybediyor yani ayakla basıldığında içine girmeler oluyor tutukluklar vs...
teşekkürler...
Read more : dpdt switch yada foot switch | Gösterim : 1215 | Cevaplar : 2 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye