Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:15

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Uzaktan Kumandalı Motorlu Potans Kiti yapsam?

Daha önce bykoz arkadaşım Alım Satım hususları bölümünde kendi devresini görücüye çıkarmıştı. O sıralar maddi durumum müsait değildi, ihtiyacım olmasına rağmen alamadım. Hep içimde uktedir :lol:
En sonunda niyeti bozup kendim yapıyorum. İlk başta sadece kendi işimi görsün diye düşündüm, ama sonra diğer DIY'cileri düşünerek farklı bir tasarıma giriştim.

Nedir?
Motorlu stereo potansiyometre kullanan pasif preamplidir. Ayrıca diğer versiyonunda 4+ kanal giriş seçicisi bulunuyor.

Ne yapar?
Tembelliği ...
Read more : Uzaktan Kumandalı Motorlu Potans Kiti yapsam? | Gösterim : 7524 | Cevaplar : 46 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

TDA 7294

Cantan arkadaşıma.

Elimde kaçtane pcb kaldığını hatırlamıtorum. Atölyede bir arama yapmam lazım. Muhtemelen son ikitane kalmış olmalı. Sana onları yollayabilirim.

Kanal başına çift tda7294 gerekmektedir. Artı eksi 25volt beslemeli kaliteli bir devre. Ben üç çift yaptım kullandım. Fakat şuan elimde çalışır durumda yok çünkü beğenen arkadaşlarım aldı götürdü. Hatta birisini bir müşterime sattım. Kendime yapacaktım ama şuan pek vaktim yok, son kartlarıda sana yollayabilirim. Hoparlör arkadaşımıza bir çift pcb vermiştim. Sanırım birtakım sorunlar var ama ...
Read more : TDA 7294 | Gösterim : 3458 | Cevaplar : 11 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

amfi çalışmıyor

mrb,
anfideki lm340t15 voltaj regulatörünü çıkarıp tekrar takınca amfi çalışmadı, acaba uç 3 çubuk birbirine lehimlemede temas etmiş olmasından dolayı olabilirmi acaba?
bu konuda yardım ederseniz sevinirim
Read more : amfi çalışmıyor | Gösterim : 1690 | Cevaplar : 2 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Düşük güçlü anfide parça sıkıntısı(MPF102)

Aşağıdaki devrede transistör olarak MPF102 ya da 2N5457 kullanılabileceği söylenmiş ama her ikisini de bulamadım. Bunların yaptığı işi yapabilecek tavsiyelerinizi paylaşır mısınız?

Resim

lm 3886 arıza nerede olabilir 4 kanal iptal

Arkadaşlar 2 adet lm 3886 devresi kurup yapmıştım gayette güzel çalışıyodu .Kutuya yerleştirirken fişi takılı unutmuşum lm1036 ton kontrol devresi yanlışlıkla lm3886 nın soğutucusuna temas etti ve dört kanalddada acayip bir cızırtı başladı ton kontrol devresi olmadan çalıştırdım aynı. Yeni entegre takıp denedim aynı sizce devrede hangi eleman yanmıştır?Haparlorü takında acayip bir takırtı ve cızırtı oluyor aynı zamanda trafoyuda titretiyor. Lütfen yardım edin yoksa onca emek boşa gidecek.
Read more : lm 3886 arıza nerede olabilir 4 kanal iptal | Gösterim : 1042 | Cevaplar : 2 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

lm3886 besleme bu trafo ile nasıl?

Arkadaşlar elimde 250 wat bir trafo var ama 2 değil sadece 1 tane 24 çıkışı var acaba bu trafo ile lm3886 nasıl beslye bilirim.12 voltu direk şaseye verip 24ü doğrultup versem verim alabilirmiyim.İşte resmi

Resim
Read more : lm3886 besleme bu trafo ile nasıl? | Gösterim : 3039 | Cevaplar : 14 | Forum : Güç Kaynakları

1000 adet led

ewt arkadaşlar başlıktanda anlıyorsunuzdur sanırım. sizce 1000 adet beyaz led kullanarak 3.5m x 3m lik bi odayı aydınlatabilir miyim? ne dersiniz sizce bu mümkünmü odanın tüm tavanının 2cm aralıklarla led ile doldurursam sizce bu bütün odayı yeterli olarak aydınlatmamı sağlarmı ? bu arda bu ledler 1W lık power led elrden değil. bildiğiniz piyasada bulunan 15000 lik 5mm mercekli dar açılı beyaz ledlerden bahsediyoruz sizce bu odayı aydınlatmak için yeterli olurmu yoksa led sayısını arttırmalımıyım yada ...
Read more : 1000 adet led | Gösterim : 1306 | Cevaplar : 2 | Forum : Serbest Kürsü

Yüksek Kazançlı Transistörler

İstanbul'da malzeme aldığım yerlerde yüksek kazançlı transistör bulamıyorum. Örneğin BC550C, BC560C gibi. Bundan hadi vazgeçeyim desem BC109C gibi eskileri bile bulamadım. B tiplerinin yüksek kazançlı olanlarını seçip avunmanın da pek bir faydası yok gibi.

Sahte olmadığını bildiğiniz böyle yüksek kazançlı (C tipi) transistör alabileceğim yerleri gören duyan bileniniz varsa, insaniyet namına bir cevap yazarsanız gidip bu dertten kurtulayım.
Read more : Yüksek Kazançlı Transistörler | Gösterim : 2899 | Cevaplar : 10 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

AMFİ İÇİN TRANSİSTÖRLER VE DİĞER MALZEMELER

Arkadaşlar merhaba..ben de diyaudio meraklısıyım..ayrıca amfiler için de meraklı arkadaşlara malzemeleri temin edebilirim..bulamadığınız orijinal 2sk 2sj transistörler ve diğer ihtiyacanız olan hi-end komponentler..bütün parçalar orijinaldir.kendim ve meraklılar için yurtdışından getiriyorum..çalışmalarımda kullandığım malzemeleri bulmakta önceleri çok sıkıntı çektiğim için meraklı arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum..böylece yaptığım masrafları da bir miktar azaltabilirim..kargo yol parası vs..iyi günler
Read more : AMFİ İÇİN TRANSİSTÖRLER VE DİĞER MALZEMELER | Gösterim : 2008 | Cevaplar : 6 | Forum : Satılık

TDA7294 besleme hakkında yardım

arkadaşlar birşey sorucam bu LM3886 da tek beslemeden devreyi çalıştırm ak mümkün oluyor hata bununla ilgili kendi datasheetlerindede bilgi veriyor fakat TDA7294 le ilgili böyle bir bilgi bulamadım malesef bu konuda bilgisi olan kimse varmı aca ? elimde 1x43V AC çıkışlı bir trafom var ve bunu değerlendirip bir devre yapıcam öyle ufak çapta amaç ses değilde gösellik olucak ama diğer yandan elimdede 4 adet TDA7294 var :D ...
Read more : TDA7294 besleme hakkında yardım | Gösterim : 4546 | Cevaplar : 19 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye